Επιχειρηματικό βοριαδάκι... - Karfitsa.gr
Άρθρα

Επιχειρηματικό βοριαδάκι…

«ΝΟΣΕΙ» Ο ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ μόλις δύο μήνες μετά την υποχρεωτική εφαρμογή του, φέρνοντας σε εκατομμύρια πολίτες, απόγνωση και απελπισία, για πρόσβαση στην συνταγογράφηση των φαρμάκων τους, καθώς και για τον τρόπο παραπομπής των ασθενών σε εξετάσεις και νοσοκομεία.. Ο νέος θεσμός της πρωτοβάθμιας υγείας «Οικογενειακός Γιατρός» εξελίσσεται σε …φιάσκο (!) γιατί ήδη άρχισαν τα παρατράγουδα!

Του ΝΤΙΝΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ*

Ούτε εμβόλιο δεν μπορεί να κάνει κανείς, αν προηγουμένως δεν έχει καταχωρηθεί στα κιτάπια κάποιου οικογενειακού γιατρού. Κι εδώ αρχίζει η τραγωδία… Σε κάθε οικογενειακό γιατρό αναλογούν 2.000 ασθενείς (!) Για τον λόγο αυτόν και για να προλάβουν την κατάρρευση του συστήματος, προ ημερών έγινε εσπευμένα η αναγγελία της άμεσης πρόσληψης 6.000 ιατρών και άλλων τόσων ακόμη σε δεύτερη φάση.

Εν τω μεταξύ, ασθενείς με βαριά περιστατικά, καρκινοπαθείς, νευροπαθείς κλπ. ζουν ξανά την δική τους «Οδύσσεια» βλέποντας μπροστά τους κι αυτό το νέο εμπόδιο, να τους φέρνει πιο κοντά στην …άλλη ζωή! Το ΙΚΑ το έφτιαξε ο Μεταξάς και άντεξε 100 χρόνια, ενώ τα διάφορα ΠΕΔΔΥ, ΕΟΠΠΥ, ΤΟΜΥ ή όπως αλλιώς έχουν βαπτίσει οι τωρινοί φωστήρες τον εφιάλτη της παροχής υγείας, δεν αντέχουν ούτε ένα χρόνο και μετά τ’ αλλάζουν, μου λέει με νόημα ένας συνταξιούχος…

Κανείς δημοσιογράφος μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει χαμπάρι ακόμα, το τι γίνεται πίσω από την ωραία βιτρίνα του ανέκδοτου του «οικογενειακού γιατρού». Τρέχει ο κοσμάκις να βγάλει άκρη και δεν φτάνει…και μέσα στην αναμπουμπούλα, κάποιοι επίορκοι «οικογενειακοί γιατροί» βρήκαν κατάλληλο κλίμα για να επωφεληθούν. Με πρόσχημα ότι τα ραντεβού τους είναι κλειστά για τους δύο προσεχείς μήνες (!) προτείνουν στους ταλαίπωρους ασθενείς «χωρίς αιδώ» να δώσουν 30 – 50 ευρώ ιδιωτική επίσκεψη στους ίδιους (!) για να παρακάμψουν τη σειρά τώρα!..

Ωραία πράγματα!.. Η σήψη και η παρακμή, σε όλο της το μεγαλείο… Βρε, αθεόφοβοι, επίορκοι, ανάξιοι και παλιάνθρωποι μαζί (!) αν όλοι αυτοί οι ασθενείς που εσείς δεν χάνετε την ευκαιρία να  εκμεταλλευτείτε την ανάγκη τους, είχαν την οικονομική ευχέρεια έστω των 30 ευρώ, νομίζετε ότι θα έφταναν σε σας;.. Θα πήγαιναν σε έναν ιδιώτη γιατρό και δεν θα έπεφταν στις ορέξεις της δικής σας εκμετάλλευσης…

Όπως δείχνουν τα πράγματα, ο … «οικογενειακός γιατρός» είναι ένα ακόμη μεγάλο φιάσκο, σε βάρος της υγείας των πολιτών. Οι καταγγελίες στον «Συνήγορο του Πολίτη» και στον ΕΟΠΠΥ έχουν χτυπήσει κόκκινο και ταυτόχρονα όλες οι Ιατρικές Ενώσεις και οι Σύλλογοι της χώρας, αντιδρούν και μιλούν για «αποδυνάμωση» του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε… τρείς πράξεις! Πρώτον, με την κατάργηση 5 εκατομμυρίων δωρεάν ετήσιων ιατρικών επισκέψεων (!), δεύτερον, με τον ανελέητο εκφοβισμό του πολίτη με την απειλή απώλειας της πρόληψης και της ασφάλισης και τρίτον, με χιλιάδες αποχωρήσεις ιατρών από τη θέση τους!

* Ο ΝΤ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ είναι πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

Polls

Ποιόν θα ψηφίζατε για δήμαρχο στο δήμο Θεσσαλονίκης;

Loading ... Loading ...

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ