Ερωτηματικό ο ρόλος Αβραμόπουλου - Karfitsa.gr
Παραπολιτικά

Ερωτηματικό ο ρόλος Αβραμόπουλου

Αν πράγματι ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο επόμενος Έλληνας επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η απορία προκύπτει εύλογα: Και με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο τι θα γίνει;

Ο κατεξοχήν υπερασπιστής της ανάγκης εθνικής συνεννόησης και σύνθεσης στο πολιτικό σκηνικό βρίσκεται στο επίκεντρο του εθνικού αφηγήματος από το 1994 και την εκλογή του στον Δήμο Αθηναίων με αντίπαλο τον Θεόδωρο Πάγκαλο.

Το 1998 επανεξελέγη, με αντίπαλο τη Μαρία Δαμανάκη, ακολούθησε το 2000 η αποχή από τις «περίεργες» εκλογές που κέρδισε το ΠΑΣΟΚ, η ατυχής ίδρυση του ΚΕΠ, το εν συνεχεία λουκέτο και η επάνοδος στην αγκαλιά της μητέρας-παράταξης της Νέας Δημοκρατίας.

Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης και Υγείας, στις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή, έκρινε υπέρ του Αντώνη Σαμαρά τη μάχη της διαδοχής το 2009, απέναντι στην Ντόρα Μπακογιάννη, έγινε αντιπρόεδρος της ΝΔ, υπουργός Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, και, στο τέλος, επίτροπος στις Βρυξέλλες.

Το να φανταστεί κανείς τον Δημήτρη Αβραμόπουλο εκτός κεντρικής πολιτικής φαντάζει δύσκολο. Ειδικά από τη στιγμή που αρκετοί βλέπουν στο πρόσωπό του μια εξαιρετική λύση για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ