ΕΣΗΕΜ-Θ: Εκστρατεία για να μην εκδοθεί ο Ασάνζ στις ΗΠΑ - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

ΕΣΗΕΜ-Θ: Εκστρατεία για να μην εκδοθεί ο Ασάνζ στις ΗΠΑ

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την κράτηση του Τζούλιαν Ασάνζ και την επικείμενη έκδοση του στις ΗΠΑ εξέδωσε η  ΕΣΗΕΜ-Θ, υποστηρίζοντας τη σχετική εκστρατεία της Ένωσης Δημοσιογράφων της Βρετανίας, καταδικάζει την κράτηση του Τζούλιαν Ασάνζ εν αναμονή της διαδικασίας έκδοσής του στις ΗΠΑ.

“Καταδικάζουμε επιπλέον την απόπειρα να χρησιμοποιηθεί ο νόμος περί κατασκοπείας των ΗΠΑ για τη δίωξη του Ασάνζ σχετικά με το έργο του που εκθέτει εγκλήματα πολέμου τα οποία διέπραξε το προσωπικό  υπηρεσιών των ΗΠΑ στους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Κατά την άποψή μας, η χρήση αυτών των δικαστικών μέσων από τις ΗΠΑ συνιστά σοβαρή απειλή για την ελευθερία του λόγου και την ελευθεροτυπία. Σημειώνουμε επίσης ότι αυτή η απόπειρα δίωξης δεν έχει προηγούμενο στην αμερικανική δικαιοσύνη.

Επιπλέον επισημαίνουμε την έκθεση του ειδικού εισηγητή των Ηνωμένων Εθνών για τα βασανιστήρια, Nils Melzer, η οποία επικαλείται “συντριπτικά στοιχεία ότι ο Ασάνζ είχε υποστεί ψυχολογικά βασανιστήρια”.

Στην ίδια έκθεση  σημειώνεται επίσης η διαπίστωση περισσότερων από 60 γιατρών από όλο τον κόσμο ότι η υγεία του Ασάνζ έχει επιδεινωθεί σε βαθμό που ο ίδιος δεν είναι σε θέση να δικαστεί.

Στο πλαίσιο αυτό, υποστηρίζουμε την εκστρατεία της Ένωσης Δημοσιογράφων της Βρετανίας για να υπενθυμίσουμε στην κοινή γνώμη τις επιπτώσεις που έχει για την ελευθερία του λόγου η κράτηση του Ασάνζ.” αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ