Ευθ. Φωτόπουλος: «Θέλουμε κοντά μας τους καλύτερους» - Karfitsa.gr
Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019 Συνεντεύξεις

Ευθ. Φωτόπουλος: «Θέλουμε κοντά μας τους καλύτερους»

Σίγουρος πως με το έργο της διοίκησης του θα καταφέρει να πείσει τους δημότες να τον ψηφίσουν στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές εμφανίζεται ο δήμαρχος Δέλτα, Ευθύμης Φωτόπουλος.

Συνέντευξη στην ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Karfitsa μιλάει για όλα όσα έγιναν και για όλα όσα έχουν δρομολογηθεί, τονίζοντας πως ο Δήμος Δέλτα δεν είναι πια «αφρόντιστος, αδιάφορος απέναντι στον πολίτη, τελευταίος και ανυπόληπτος». Δηλώνει επίσης πως στο ψηφοδέλτιο του θα είναι ανανεωμένο, με νέες δυνάμεις και ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους.

Δήμαρχε, κατεβαίνετε εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές. Πως θα πείσετε τους δημότες να σας ξαναψηφίσουν;

Με το έργο μας. Με όσα κάναμε, με όσα ολοκληρώνουμε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και με όσα έχουμε δρομολογήσει ή προγραμματίσει για όλες τις κοινότητες του Δήμου μας. Με τα έργα που είχαν εγκαταλειφθεί, που εμείς επανεκκινήσαμε και ολοκληρώσαμε, όπως το 4ο Γυμνάσιο Εχεδώρου που λειτουργεί πια στη Νέα Μαγνησία, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μαγνησίας που παραδίδεται και θα λειτουργήσει σύντομα, τον Παιδικό Σταθμό Σίνδου που σε λίγο ολοκληρώνεται και το 2ο Λύκειο Διαβατών, ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, είναι σε πλήρη εξέλιξη. Καταφέραμε να φτιάξουμε νέα σχολεία όπως το 5ο Νηπιαγωγείο Σίνδου, το 2ο Νηπιαγωγείο Νέας Μαγνησίας που από φέτος λειτουργούν, να ενώσουμε ξανά το Ανατολικό με τη Βραχιά φτιάχνοντας τη γέφυρα που είχε καταρρεύσει πριν 10 και πλέον χρόνια, να δρομολογήσουμε την μετατροπή της Άτυπης Βιομηχανικής Συγκέντρωσης Καλοχωρίου σε κανονική Βιομηχανική Περιοχή, ώστε να λυθούν προβλήματα δεκαετιών στο οδικό δίκτυο και στα αντιπλημμυρικά. Επίσης, ενδεικτικά σας λέω ότι ολοκληρώσαμε την αγροτική οδό προς το αλιευτικό καταφύγιο Λουδία, οδοστρωσίες σε όλες τις κοινότητες που είχαν να γίνουν για πολλά πολλά χρόνια. Δίνουμε πλέον τη δυνατότητα στους δημότες ανακύκλωσης όλων των υλικών, όπως επίσης της επικοινωνίας με τον Δήμο, κάτι που δεν υπήρχε, μέσα από τη γραμμή “Νοιάζομαι”. Ξέρετε, λύνονται τα προβλήματα της καθημερινότητας σε ποσοστό πλέον του 85%. Βάζουμε τη ΔΕΥΑΔΔ σε τροχιά κανονικής λειτουργίας, με τρόπο ίσως επώδυνο για όλους μας αλλά έντιμο απέναντι στους δημότες, ώστε να λειτουργήσει πια κανονικά, αλλά και με οργάνωση των υπηρεσιών ώστε να αντιμετωπίζουμε άμεσα τα προβλήματα του δικτύου.

Δηλαδή έγιναν όλα όσα επιθυμούσατε;

Σίγουρα δεν κάναμε όσα θα θέλαμε, δεν πετύχαμε όλα όσα σχεδιάσαμε, υπήρχαν αντικειμενικές δυσκολίες όπως η κατά 75% περικοπή των κρατικών πόρων, η οικονομική κρίση, η γραφειοκρατία. Όμως ο Δήμος Δέλτα δεν είναι πια αφρόντιστος. Μια σειρά έργων έχουν ολοκληρωθεί και άλλα είναι λίγο πριν την ολοκλήρωσή τους ή έχουν δρομολογηθεί, όπως η διάσωση του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου, έργα οδοποιίας ύψους 3 εκατ. ευρώ (μεταξύ αυτών η οδός Παπανικολάου στα Διαβατά), η ασφαλτόστρωση της στροφής Ανατολικού αλλά και όλης της επαρχιακής οδού που ξεκινά από τη Σίνδο και διασχίζει τη Χαλάστρα, τα Κύμινα και τα Ν. Μάλγαρα. Ο Δήμος Δέλτα δεν είναι πια αδιάφορος απέναντι στον πολίτη. Είμαστε εκεί κάθε μέρα, όπου χρειαστεί. Ο Δήμος Δέλτα δεν είναι πια τελευταίος και ανυπόληπτος. Μετέχουμε σε όλα τα συλλογικά όργανα (ΠΕΔΚΜ, ΚΕΔΕ), έχουμε λόγο πια.

Ποιό έργο δεν καταφέρατε να υλοποιήσετε και είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή και τους δημότες;

Το θέμα του πόσιμου νερού στις κοινότητες του Αξιού, που είναι ένα τεράστιο πρόβλημα εδώ και 15 χρόνια. Δεν είναι θέμα για πολιτική εκμετάλλευση. Εμείς ως Δήμος μέσω της ΔΕΥΑ κάνουμε όλες τις απαιτούμενες παρεμβάσεις (καθαρισμούς, εξυγιαντήρια κλπ) αλλά εδώ απαιτούνται υποδομές. Είναι ένα έργο που απαιτεί κυβερνητική οικονομική συνδρομή, την τεχνογνωσία και τις υποδομές της ΕΥΑΘ. Είναι απαράδεκτο να έχουμε ακόμη κόσμο χωρίς πόσιμο νερό, μόλις 20 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Αλλά είναι υποκριτικό να ισχυρίζονται κάποιοι ότι μπορεί να λύσει ο Δήμος ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα. Και είναι εκτός πραγματικότητας, με μια αυτοδιοίκηση χωρίς πόρους και προσωπικό εδώ και 10 χρόνια.

Πρόσφατα απαγορεύτηκε η διέλευση των βαρέων οχημάτων από τους οικισμούς του δήμου Δέλτα. Τι θα αλλάξει πλέον στο οδικό δίκτυο της περιοχής;

Είναι, επίσης, ένα θέμα παλιό. Η λύση που προτείνουμε εμείς αλλά και οι διοικήσεις από το 2010 είναι η μετακίνηση των διοδίων Μαλγάρων κατά 1,5 χλμ προς Αθήνα, κάτι που θα έλυνε διά παντός το πρόβλημα. Ωστόσο, οι πιέσεις μας για να σταματήσει η αθλιότητα που καθημερινά δημιουργεί πρόβλημα στους κατοίκους των Ν. Μαλγάρων, των Κυμίνων, της Χαλάστρας και των άλλων οικισμών, έφεραν ένα πρώτο αποτέλεσμα, αν και πρέπει να πούμε ότι όλα εξαρτώνται από τους ελέγχους που θα γίνουν από τις αρμόδιες αρχές.

Στα προεκλογικά, να περιμένουμε αλλαγές στην ομάδα σας; Τι εννοείτε όταν λέτε ψηφοδέλτιο ανοιχτό και δυνατό;

Λογικός στόχος είναι η ανανέωση και η προσέλκυση νέων δυνάμεων, ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο μας. Ανοιχτό και δυνατό θα πει θέλουμε κοντά μας τους καλύτερους, έχουμε μαζί μας ανθρώπους με γνώση των θεμάτων, έτοιμους να δώσουν μάχες για το Δήμο Δέλτα.

Σας προβληματίζει ο νέος εκλογικός νόμος και η απλή αναλογική; Με ποιους θα συνεργαστείτε την επόμενη μέρα;

Πάντοτε είμαι υπέρ της ενότητας, ενωτικός ήμουν και στον τρόπο που διοικήσαμε τα προηγούμενα χρόνια και η αντιπολίτευση ανταποκρίθηκε –τους ευχαριστώ γι’ αυτό. Ο λόγος είναι απλός: τα προβλήματα είναι κοινά όπως και τα εμπόδια, δεν έχουμε άλλον αντίπαλο στην πραγματικότητα. Από κει και πέρα, όλα εξαρτώνται από τον απαράδεκτο εκλογικό νόμο. Από έναν εκλογικό νόμο που παραβιάζει την απλή λογική υπέρ ενός αχαλίνωτου κομματισμού, που λειτουργεί διαλυτικά. Την επόμενη μέρα θα συνεργαστούμε με όσους έχουμε κοινές αντιλήψεις και κοινό στόχο: το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών. Ούτε κόμματα, ούτε ιδιοτέλειες.

Σε περίπτωση επανεκλογής ποιες θα είναι οι προτεραιότητες;. Πού θα ρίξετε το βάρος;

Δυστυχώς, δεν χωρούν σε λίγες γραμμές. Εκτός από όσα είπα παραπάνω, θα σας αναφέρω ενδεικτικά ζητήματα που είναι αρμοδιότητα υπερκείμενων αρχών αλλά είναι ζωτικά για το Δήμο μας –πιστεύω και για όλη τη Θεσσαλονίκη- και γι’ αυτό εμείς τα διεκδικούμε: η ολοκλήρωση της οδικής σύνδεσης του Λιμανιού με την ΠΑΘΕ αλλά και με την Εγνατία Οδό, η ολοκλήρωση της Ενωτικής Οδού ΠΑΘΕ-ΠΕΟ Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, η ολοκλήρωση του ημιτελούς κόμβου της Εγνατίας Οδού στη Νέα Μαγνησία. Είναι θέματα της στρεβλής αντιμετώπισης του Δήμου Δέλτα από τις κυβερνήσεις εδώ και δεκαετίες. Κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνουν και θα τελειώνουν… Ο Δήμος μας δεν είναι πια τελευταίος τη τάξει, έχουμε φωνή, έχουμε λόγο, έχουμε προοπτική.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ