ΕΦΚΑ, εργασιακά και επιδόματα στο "τραπέζι" συζήτησης με του δανειστές την Τρίτη - Karfitsa.gr
Κοινωνία Οικονομία

ΕΦΚΑ, εργασιακά και επιδόματα στο “τραπέζι” συζήτησης με του δανειστές την Τρίτη

Αρκετά είναι τα «καυτά» θέματα θα τεθούν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και των εκπροσώπων των δανειστών την Τρίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες της κυριακάτικης Realnews, στον τομέα της πρόνοιας, κυρίαρχα ανοιχτά ζητήματα είναι η καθολική εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος για την ηλεκτρονική καταγραφή των δικαιούχων επιδομάτων αναπηρίας και η επανεξέταση των κριτηρίων όσων χρησιμοποιούν δωρεάν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι δανειστές, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, επιμένουν στην πλήρη ηλεκτρονική καταγραφή όλων των δικαιούχων και των προνοιακών επιδομάτων που λαμβάνουν σε ένα ενιαίο μητρώο δικαιούχων.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, και οι υφυπουργοί Κοινωνικών Υποθέσεων Νότης Μηταράκης και Δόμνα Μιχαηλίδου, θα πρέπει μεταξύ άλλων να παρουσιάσουν την πορεία του προϋπολογισμού του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), της ρύθμισης οφειλών των 120 δόσεων, αλλά και της έκδοσης των 470.000 εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης.

Όσον αφορά τα εργασιακά, παραμένουν σε εκκρεμότητα δύσκολα ζητήματα, όπως η πάταξη της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας, ενώ υπό εξέταση θα τεθούν και τα αποτελέσματα της αύξησης του κατώτατου μισθού και της κατάργησης του υποκατώτατου.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ