Εχίνος: Να γίνουν τεστ στις οικογένειες  που δοκιμάζονται - Karfitsa.gr
Slider Επικαιρότητα Κοινωνία

Εχίνος: Να γίνουν τεστ στις οικογένειες  που δοκιμάζονται

«Όλη η χώρα δοκιμάζεται, πήραμε και τη δικιά μας δόση». Την απόφαση να τεθεί σε καραντίνα ο οικισμός του Εχίνου, υποστηρίζει ο δήμαρχος Μύκης Ξάνθης Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν. «Η απόφαση είναι του περιφερειάρχη όμως μετά τα κρούσματα που παρουσιάστηκαν κι εμείς συμφωνήσαμε στην καραντίνα», είπε στην karfitsa.gr ο δήμαρχος.

Του Κώστα Καντούρη

 Στον Εχίνο, όπως και σε άλλα χωριά του μειονοτικού δήμου μύκης τις τελευταίες ημέρες επέστρεψαν αρκετοί που εργάζονται σε ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως σε Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία και Ισπανία. «Μπορεί να επέστρεψαν περισσότεροι από 500», είπε ο δήμαρχος, ο οποίος συζητούσε για τις λεπτομέρειες εφαρμογής της καραντίνας. Άλλωστε ο Εχίνος δεν είναι ένα χωριό των 70 κατοίκων, όπως η Δαμασκηνιά Κοζάνης, αλλά ο πληθυσμός του ανέρχεται σε περισσότερους από 2.500 κατοίκους και οι δυσκολίες αποτελεσματικότητας της καραντίνας πολλές.

«Χαρήκαμε που ακούσαμε τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας ότι το κράτος θα φροντίσει μέσω του δήμου για φάρμακα και τρόφιμα στους κατοίκους. Όμως θέλουμε να γίνουν ιατρικά τεστ για τον κορονοϊό ειδικά στο περιβάλλον των ανθρώπων που έχουν κρούσματα», σημείωσε. «Το καλό είναι ότι με την καραντίνα θα έρθει ο μηχανισμός για να μην ξεφύγει η κατάσταση. Αυτό θέλουμε να είναι υπό έλεγχο», σημείωσε. Στον Εχίνο έχει ήδη καταγραφεί ένας θάνατος ηλικιωμένου από κορονοϊό, ενώ οι κάτοικοι μιλούν για πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα, από τα οποία δύο νοσηλεύονται στην Αλεξανδρούπολη.

Από το απόγευμα στον Εχίνο, περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται στην είσοδο του χωριού απαγορεύοντας τη διέλευση, ενώ άγνωστο παραμένει εάν στο πλαίσιο της καραντίνας θα λειτουργήσουν ή όχι τα καταστήματα τροφίμων. Ακόμη και οι τοπικοί παράγοντες δεν γνώριζαν πώς θα εφαρμοστεί η απόλυτη καραντίνα στο χωριό.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ