«Εύρεση συντρόφου μέσω διαδικτύου: τι χρειάζεται να προσέξετε», γράφει η Νάνσυ Νενέρογλου - Karfitsa.gr
Άρθρα

«Εύρεση συντρόφου μέσω διαδικτύου: τι χρειάζεται να προσέξετε», γράφει η Νάνσυ Νενέρογλου

Γράφει η Νάνσυ Νενέρογλου-Πεταλωτή, ψυχολόγος και συνιδρύτρια του Reggio Thessaloniki

Πολλά είναι τα ζευγάρια τα οποία συνδέθηκαν χάρη στις εφαρμογές και τους ιστότοπους και ζουν πραγματικά ευτυχισμένα. Οι ιστότοποι γνωριμιών μπορούν να προσφέρουν έναν ξεχωριστό τρόπο για να γνωρίσετε άτομα που δεν θα είχατε ενδεχομένως την ευκαιρία να το πραγματοποιήσετε διαφορετικά. Ανοίγουν έναν κόσμο μεγάλης πιθανότητας και ποικιλίας από τον καναπέ του σπιτιού σας.

Ωστόσο, αυτή η ευκολία πρόσβασης μπορεί να είναι δίκοπο μαχαίρι, ειδικά σε έναν χώρο όπου η απόρριψη δεν χρειάζεται να πραγματοποιηθεί πρόσωπο με πρόσωπο και υπάρχουν ίσως και μη ρεαλιστικά δεδομένα. Η αναζήτηση μιας ρομαντικής σύνδεσης στο διαδίκτυο είναι τόσο εύκολη όσο και οι επιλογές σχεδόν ατελείωτες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει πολλούς ανθρώπους να παγιδευτούν σε έναν ιστό “διαρκών αναζητήσεων συντρόφων”. Οι «σχέσεις εργαστηρίου» μας κάνει να θεωρούμε τους συντρόφους μας ως προϊόντα με ορισμένα χαρακτηριστικά και όχι ως άτομα με πολύπλοκες ιδιότητες.

Για να κατανοήσετε αυτήν τη νέα εποχή των ψηφιακών συνδέσεων, μπορεί να προσπαθήσετε να αναλύσετε τη μυστηριώδη συμπεριφορά των άλλων. Για να κάνετε όμως την καλύτερη επιλογή, χρειάζεται να κοιτάξετε μέσα σας.

Αυτό που μπορεί να ανακαλύψετε ερευνώντας τη διαδικτυακή σας συμπεριφορά, είναι ότι αυτό που νομίζετε ότι ψάχνετε δεν είναι πάντα αυτό που πραγματικά αναζητάτε. Ενώ η επαφή αρχικά μπορεί να φαίνεται σαν μια τυχαία πράξη άμεσης έλξης, αυτό που επενδύετε στο άλλο άτομο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη δική σας ψυχολογία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι πολύτιμο να εξετάσετε πώς χρησιμοποιείτε τις διαδικτυακές γνωριμίες και να είστε πρόθυμοι να εξερευνήσετε αυτό που πραγματικά αναζητάτε. Εδώ είναι μερικά πράγματα που χρειάζεται να λάβετε υπόψη:

1. Να είστε προσεκτικοί με την ασταμάτητη αναζήτηση συντρόφων

Πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι αναζητούν σοβαρή, μακροχρόνια συντροφικότητα, αλλά φοβούνται να αφήσουν την αναζήτηση ή ακόμα και να κάνουν ένα διάλειμμα για να δουν αν θα μπορούσε να αναπτυχθεί μια σχέση. Δεν αφιερώνουν χρόνο για να το δοκιμάσουν την εξέλιξη με κανένα άτομο, εκτός εάν υπάρχουν «μεγάλα συναισθήματα» αμέσως από τον φόβο τους μη χάσουν κάποιον καλύτερο σύντροφο.

2. Ρωτήστε τον εαυτό σας τι ψάχνετε πραγματικά

Όσο όλοι θέλουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε οι λογικοί που αναζητούν κάτι που έχει νόημα. Σκεφτείτε τα άτομα που σας έχουν προσελκύσει περισσότερο στις εφαρμογές γνωριμιών.

Επιλέγουμε αυτό που μας κάνει να αισθανόμαστε οικεία ακόμη και όταν αισθανόμαστε στην πραγματικότητα απαίσια. Αυτό βασίζεται σε προσωπικές μας ανασφάλειες, στα πρότυπα προσκόλλησής μας, είτε στους δικούς μας υποκείμενους φόβους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι πολύτιμο να κοιτάξουμε τα μοτίβα μας και να δούμε ποια κοινά νήματα μας συνδέουν με συγκεκριμένα άτομα και προφίλ και αν αυτοί είναι οι τύποι συνδέσεων είναι πιθανό να μας οδηγήσουν σε αυτό που πραγματικά θέλουμε.

3. Ελέγξτε ξανά τα κριτήριά σας

Πολλοί άνθρωποι διατηρούν στο μυαλό τους κάποια βασικά κριτήρια όταν αναζητούν έναν σύντροφο.

Ενώ ψάχνετε για κάποιον με παρόμοια ενδιαφέροντα, είναι χρήσιμο να επανεξετάσετε τα απαιτούμενα κριτήρια και να περιορίσετε τις επιλογές σας. Για παράδειγμα, μπορεί να αναζητήσετε κάποιον με συγκεκριμένη εμφάνιση ή τύπο εργασίας. Θα μπορούσατε να δημιουργήσετε μια συλλογή από “προαπαιτούμενα” στο μυαλό σας που στην πραγματικότητα χρησιμεύουν στην εξερεύνηση του τι θα σας έκανε πραγματικά ευτυχισμένους.

4. Προσοχή στην εσωτερική κριτική σας φωνή

Δυστυχώς, η ικανότητά του να συνδεόμαστε με πολλά άτομα μέσω του διαδικτύου, μας δίνει επίσης τη δυνατότητα της αποσύνδεσης ανά πάσα στιγμή. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν γνωρίσει ραντεβού στο διαδίκτυο ξέρουν πώς είναι να ενθουσιάζονται για κάποιον και πώς να διακόπτουν την επαφή χωρίς καμία εξήγηση. Αυτός ο τύπος έμμεσης, μη ευαίσθητης συμπεριφοράς μπορεί να βάλει την εσωτερική κριτική σας φωνή σε στρες.

Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν να αφηγηθούν ιστορίες τρόμου σχετικά με τις διαδικτυακές γνωριμίες που έχουν κάνει. Το πώς αντιμετωπίζετε τους άλλους και πώς αντιδράτε στη συμπεριφορά τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εσάς. Γνωρίζοντας καλύτερα τον εαυτό σας, μπορείτε να αναδιαμορφώσετε τον τρόπο προσέγγισης κάθε είδους γνωριμιών ή σχέσεων. Είναι η μόνη αληθινή φόρμουλα για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να βρείτε αυτό που πραγματικά θέλετε.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ