Ε. Αποστολάκης: Προτεραιότητα η μείωση της έντασης με την Άγκυρα - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

Ε. Αποστολάκης: Προτεραιότητα η μείωση της έντασης με την Άγκυρα

Προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης είναι η μείωση της έντασης με την Άγκυρα, δηλώνει στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Στην πρώτη συνέντευξη που παραχωρεί με τη νέα του ιδιότητα, ο κ. Αποστολάκης μιλάει για τον άμεσο δίαυλο επικοινωνίας του με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ, τονίζοντας ότι σκοπός των επαφών τους είναι η εφαρμογή του μνημονίου Παπούλια – Γιλμάζ. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας χαμηλώνει τους τόνους για τη «Γαλάζια Πατρίδα», τονίζοντας ότι πρόκειται για συνήθη εκπαιδευτική δραστηριότητα των Τούρκων και επισημαίνει πως, σε κάθε περίπτωση, η Αθήνα παρακολουθεί ό,τι συμβαίνει.

Αναφερόμενος στη δήλωση που έκανε προ διμήνου περί ισοπέδωσης βραχονησίδας σε περίπτωση που σε αυτήν πατήσουν Τούρκοι, επισημαίνει ότι επρόκειτο για αυτονόητη απάντηση σε μια υποθετική ερώτηση. Επιπλέον, ο κ. Αποστολάκης τονίζει ότι αποτελούν μονόδρομο ορισμένες κινήσεις ενίσχυσης των εξοπλισμών των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως η ισχυροποίηση του Στόλου με νέες φρεγάτες, η αναβάθμιση των F-16, καθώς επίσης ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών P-3Β και των Μιράζ-2000 όπως και της αεράμυνας.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ