Ε. Αχτσιόγλου: 11 προγράμματα για 88.500 ανέργους - Karfitsa.gr
Slider Κοινωνία Πολιτική

Ε. Αχτσιόγλου: 11 προγράμματα για 88.500 ανέργους

Στην υλοποίηση 11 προγραμμάτων για 88.500 ανέργους, συνολικού προϋπολογισμού 632 εκατ. ευρώ, θα προχωρήσει το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με την υπουργό Έφη Αχτσιόγλου.

Μάλιστα, τα πέντε εξ’ αυτών θα υλοποιηθούν άμεσα και θα αφορούν 31.500 νέους άνεργους επιστήμονες, όπως διευκρίνισε η υπουργός, υπογραμμίζοντας πως στόχευση της κυβέρνησης παραμένει «η υιοθέτηση ενός διαφορετικού αναπτυξιακού και παραγωγικού μοντέλου για τη χώρα την επομένη των μνημονίων».

Σε δήλωσή της στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κα. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι τα «11 προγράμματα για 88.500 ανέργους, συνολικού προϋπολογισμού 632 εκατομμυρίων ευρώ» θα υλοποιηθούν έως την άνοιξη του 2019.

«Θέτουμε στο επίκεντρο τη νέα γενιά, υλοποιώντας άμεσα πέντε προγράμματα για 31.500 νέους ανέργους επιστήμονες. Τα προγράμματα αυτά διασφαλίζουν ότι το υψηλά καταρτισμένο επιστημονικό δυναμικό θα εργαστεί με απολαβές σημαντικά υψηλότερες του κατώτατου μισθού, με στόχο την ανάσχεση και αντιστροφή του brain drain» δήλωσε η υπουργός Εργασίας.

Σημείωσε, εξάλλου, ότι η δημιουργία αξιοπρεπών θέσεων εργασίας, η ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης των εργαζομένων, η βελτίωση του εισοδήματός τους και η καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, αποτελούν «τον πυρήνα του πολιτικού μας σχεδίου και σε αυτό στοχεύει έμπρακτα κάθε μας παρέμβαση».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ