Ε. Βασίλογλου – Π. Στρατινάκης: Δώρισαν στο Πολεμικό Μουσείο δυο ενδυμασίες του Μακεδονομάχου Γιώργου Στρατινάκη - Karfitsa.gr
Karfitsomata Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019 Παραπολιτικά

Ε. Βασίλογλου – Π. Στρατινάκης: Δώρισαν στο Πολεμικό Μουσείο δυο ενδυμασίες του Μακεδονομάχου Γιώργου Στρατινάκη

Δυο ενδυμασίες του Μακεδονομάχου Γεωργίου Στρατινάκη –γνωστού στον Μακεδονικό Αγώνα και ως Γιώργη Στρατή– δώρισαν πριν από λίγες μέρες στο Πολεμικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης ο εγγονός του, Παναγιώτης Στρατινάκης, και η σύζυγός του, Έλενα Βασίλογλου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» του Νίκου Ταχιάου.

Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Στρατινάκης, Κρητικός στην καταγωγή, ήταν εκείνος που έβγαλε το άψυχο κορμί του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά από το σπίτι στη Σιάτιστα. Με αυτό τον τρόπο απέτρεψε να πέσει στα χέρια των Τούρκων, εκπληρώνοντας έτσι την τελευταία επιθυμία του Παύλου Μελά.

Η προσφορά του Π. Στρατινάκη και της Ε. Βασίλογλου θα εκτίθεται μόνιμα σε μία νέα προθήκη του Πολεμικού Μουσείου που ετοιμάζεται, η οποία θα είναι αφιερωμένη στον Μακεδονικό Αγώνα.

Μαζί με τον Π. Στρατινάκη και την Ε. Βασίολογλου που έκαναν τη δωρεά, βρέθηκε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Γκιουλέκας, που καταβάλει προσπάθειες να συγκεντρωθούν τα κειμήλια των Μακεδονομάχων. Μάλιστα, ο κ. Γκιουλέκας, σε ανάρτηση που έκανε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, εξήρε την προσφορά του ζεύγους και έπλεξε το εγκώμιο του Μακεδονομάχου Γεώργιου Στρατινάκη.

Στη φωτογραφία διακρίνεται, μαζί με το ζεύγος Π. Στρατινάκη – Ε. Βασίλογλου και τον Κ. Γκιουλέκα, και ο διευθυντής του Πολεμικού Μουσείου, ταξίαρχος Ευάγγελος Τραγαζίκης, ο οποίος και παρέλαβε τα κειμήλια του Μακεδονομάχου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ