Ζέρβας και Βούγιας εξέτασαν το ενδεχόμενο συνεργασίας - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Ζέρβας και Βούγιας εξέτασαν το ενδεχόμενο συνεργασίας

Στο γραφείο του συναντήθηκε για μια ώρα περίπου ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με τον επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» Σπύρο Βούγια.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης, η κάθε πλευρά παρέθεσε το σκεπτικό της και τις προϋποθέσεις μιας πιθανής συνεννόησης, ακόμη και συνεργασίας στο νέο διοικητικό σχήμα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κ. Ζέρβας και Βούγιας συμφώνησαν κατ’ αρχάς ότι κάθε παράταξη μπορεί να διατηρεί την αυτονομία της, να υπερψηφίζει προτάσεις με τις οποίες συμφωνεί και να ασκεί κριτική ή ακόμη και να καταψηφίζει άλλες με τις οποίες διαφωνεί. Ο κ. Βούγιας, μεταφέροντας το κλίμα που διαμορφώθηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση των μελών του συνδυασμού του είπε προς τον κ. Ζέρβα ότι η παράταξή του βλέπει με θετικό μάτι το ενδεχόμενο της συνεργασίας μαζί του. Διευκρίνισε ωστόσο, ότι «δεν είμαστε υπέρ της χορήγησης ‘λευκής επιταγής’, ο δικός μας ρόλος θα είναι να ασκήσουμε κριτική και δημιουργική αντιπολίτευση», κάτι το οποίο βρήκε σύμφωνο τον κ. Ζέρβα.

Εξήγησε, επίσης, ότι και οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού γνωρίζουν τα πράγματα του δήμου, διαθέτουν και πείρα, στοιχεία τα οποία μπορούν να βοηθήσουν το έργο του νέου δημάρχου. «Δεν αναζητούμε θέσεις αλλά τα στελέχη μας έχουν αποδείξει πως έχουν δυνατότητες να κάνουν πράγματα για την πόλη», ανέφερε ο κ. Βούγιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ζέρβας απέφυγε να απαντήσει στο θέμα αυτό. Εξήγησε ότι πρώτα θα ολοκληρώσει τις συζητήσεις του με τους υπόλοιπους συνδυασμούς και εν συνεχεία θα λάβει τις αποφάσεις του με ποιους και υπό ποιες προϋποθέσεις θα συνεργαστεί. Υπογράμμισε, δε, πως στόχος του είναι όλα αυτά να τελειώσουν μέσα στον Ιούνιο ώστε αυτοί οι οποίοι θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης στο δήμο να έχουν τον επαρκή χρόνο για να προετοιμαστούν.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ζέρβας έχει ήδη μιλήσει με τον Γιώργο Ορφανό και την Κατερίνα Νοτοπούλου, ενώ έχει ήδη κλείσει η συνεργασία του με τους Πέτρο Λεκάκη, Μάκη Κυριζίδη και Χάρη Αηδονόπουλο, έχει επαφές με μεμονωμένους συμβούλους άλλων παρατάξεων, ενώ εκκρεμεί συνάντηση και με τον Νίκο Ταχιάο.

Οι κ. Ζέρβας και Βούγιας συζήτησαν επίσης και θέματα δημοτικής ατζέντας, όπου διαπιστώθηκε ότι υπάρχει σημαντική σύγκλιση απόψεων. Συμφώνησαν, δε, η όποια ενδεχόμενη προγραμματική συμφωνία τους να αφορά αυστηρά θέματα πόλης, θέματα τα οποία είναι της αποκλειστικής αρμοδιότητας του δήμου και όχι γενικότερα ζητήματα στα οποία τον πρώτο λόγο έχει η πολιτεία.
Τέλος, συμφώνησαν οι επαφές τους να γίνονται σε θεσμικό επίπεδο, δηλαδή μεταξύ των επικεφαλής των παρατάξεων προκειμένου να μην υπάρχουν παρερμηνείες και παρεξηγήσεις.

Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν και δώρα. Ο κ. Ζέρβας προσέφερε στον κ. Βούγια το πρόσφατο βιβλίο του «Λεύκες ή Χαμαίρωπες – σκέψεις για τη Θεσσαλονίκη και την πολιτική» κι εκείνος με τη σειρά του το δικό του βιβλίου με τίτλο «Η Θεσσαλονίκη είναι μια πεταλούδα».

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ