Κ. Ζέρβας: Ο καθένας μπορεί να δηλώσει υποψήφιος δήμαρχος… τσάμπα είναι - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Κ. Ζέρβας: Ο καθένας μπορεί να δηλώσει υποψήφιος δήμαρχος… τσάμπα είναι

Μία εφ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στον Alpha 96,5 και στη εκπομπή «Αφουγκραζόμενοι την πόλη» ο Κωνσταντίνος Ζέρβας υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος στην οποία ανακοίνωσε πως «την επόμενη Τετάρτη στο Ράδιο Σίτυ στις 7μ.μ. η παράταξή μου «Ναι στη Θεσσαλονίκη» θα έχει μια μεγάλη εκδήλωση για τον πολιτισμό».

Σχετικά με την υποψηφιότητά του:

«Τελευταία έχουμε ακούσει πολλά προγράμματα, έχουμε ακούσει πολλά μεγαλόπνοα σχέδια αλλά μας λείπει πολύ η καθημερινότητα» ωστόσο «με μια πολύ καλύτερη διοίκηση, ένα νοικοκύρεμα» μπορούν να επιλυθούν τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης.

Σε σχέση με το όνομα της παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη» ο κος Ζέρβας υποστήριξε ότι αυτό προέκυψε από «τα πολλά ερωτήματα: γιατί όχι στη Θεσσαλονίκη;» διερωτώμενος χαρακτηριστικά: «γιατί όχι και καλό κυκλοφοριακό, γιατί όχι καθαριότητα, γιατί όχι ελεύθεροι χώροι, γιατί όχι καλός φωτισμός, γιατί όχι ευταξία στην πόλη μας εμείς λέμε ναι στη Θεσσαλονίκη». Αναφορικά με την υποψηφιότητα του ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ισχυρίστηκε πως «η γνώση, η εμπειρία όχι μόνο των διαδικασιών μέσα στον δήμο, όχι μόνο η γνώση όλης αυτής της δυσκολίας που μπορεί να έχει κανείς στα δημοτικά πράγματα αλλά και η γνώση όλης της πόλης» αποτελούν τα δικά του «όπλα» καθώς επίσης επεσήμανε πως «είμαι ένας άνθρωπος που ασχολήθηκε πολύ με τα κοινά της πόλης αλλά όχι με τα πολιτικά της πόλης».

«Σε αυτήν την περίοδο ο καθένας μπορεί να κατέβει και να δηλώσει ότι είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τσάμπα είναι» διαμήνυσε ο κος Ζέρβας μιλώντας στον Alpha 96,5 αναφορικά με τις υποψηφιότητες για την τοπική αυτοδιοίκηση. Στην συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος επεσήμανε ότι «σήμερα τρεις μήνες πριν από τις εκλογές αρχίζουμε και συζητάμε μέσα σε όλο αυτό το δύσκολο γενικότερα κλίμα» για την πόλη μας και «το θεωρώ πολύ μεγάλο συν αυτό». Επιπρόσθετα ο κος Ζέρβας δήλωσε πως «οι εκλογές κάποτε ήταν βουλευτικές και δημοτικές άρα ήταν οι δημοτικές εκλογές ένα ενδιάμεσο εκλογών ανάμεσα στις βουλευτικές όπου κρινόταν σε κάποιο βαθμό και η κυβέρνηση»

Σχετικά με τη διαδοχή της διοίκησης:

Ο νυν δημοτικός σύμβουλος δήλωσε πως «σε κάθε δήμο υπάρχει κάποιος προϋπολογισμός και μια συγκεκριμένη διαδικασία» και ότι αν δε γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από τη σημερινή διοίκηση «θα είναι πολύ πιο δύσκολο για την επόμενη διοίκηση την 1η Σεπτεμβρίου να σηκώσει τα μανίκια και να ψάχνει εκδηλώσεις».

Αναλυτικότερα για αυτό το θέμα ο κος Ζέρβας διαμήνυσε ότι «μέσα σε αυτή τη χρόνια έχουμε και το πρόβλημα του προϋπολογισμού. Ουσιαστικά αυτή η διοίκηση προετοιμάζει τον προϋπολογισμό, ο οποίος από το καλοκαίρι αρχίζει να δουλεύεται για να αποφασιστεί μέσα στον Οκτώβριο-Νοέμβριο και να έχουμε τον προϋπολογισμό του επόμενου χρόνου».

Σχετικά με τυχόν συνεργασίες:

Ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε ότι «με βάση τον Κλεισθένη από το Σεπτέμβριο θα έχουμε απλή αναλογική. Ούτως ή άλλως ο επόμενος δήμαρχος της πόλης θα πρέπει να συνεργάζεται με τις υπόλοιπες παρατάξεις». Στο ίδιο πλαίσιο τόνισε ότι «είμαι ένας άνθρωπος που πιστεύει πολύ στη σύνθεση και τη συνεργασία. Το ένα έχει να κάνει με την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, με τους αιρετούς που θα προκύψουν από τις επόμενες δημοτικές εκλογές αλλά και με πάρα πολλούς φορείς εκτός. Ξέρετε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρέπει να συνεργάζεται με όμορους δήμους, με άλλους δημάρχους, πρέπει να συνεργάζεται με την περιφέρεια, με συλλόγους, με επιμελητήρια».

Πιο συγκεκριμένα, για τους συνυποψηφίους του τόνισε ότι «περιμένω από όλες αυτές τις παρατάξεις που τελικά θα πάνε μέχρι τις κάλπες, που θα εκλέξουν δημοτικούς συμβούλους, τα προγράμματα τους» αλλά και ότι «εγώ θεωρώ ότι αρκετοί από αυτούς που είναι υποψήφιοι δήμαρχοι θα είναι καλοί δημοτικοί σύμβουλοι».

Ο νυν δημοτικός σύμβουλος διευκρίνισε στον Alpha 96.5 Θεσσαλονίκη πως οι δράσεις του δεν εστιάζουν σε πολιτικούς χώρους αλλά και ότι «αν πάμε σε κάποια ιδεολογικά θέματα έχω μια συγκεκριμένη άποψη. Για όσους μιλούν για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας εγώ διαφωνώ». Διαμήνυσε μάλιστα για τον κο Νίκο Ταχιάο πως «αν επιμένει σε αυτό το πράγμα μπορεί και να συγκρουστούμε». Προσέθεσε μάλιστα ότι «αν εκ προοιμίου λες ότι δε θα τα καταφέρω ή ότι 15000 άνθρωποι στην καθαριότητα είναι άχρηστοι σημαίνει ότι δε θα το παλέψεις».

Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών:

Ο υποψήφιος δήμαρχος επεσήμανε ότι «εγώ ντρέπομαι για τη συμφωνία των Πρεσπών. Τη θεωρώ μια τραγική, πολύ κακή συμφωνία, με πολλές παρενέργειες» Τόνισε μάλιστα πως «ως δήμαρχος θα φροντίσω να γίνει ένας φορέας ώστε να διαδώσουμε στα πέρατα της υφηλίου ότι ο,τι είναι μακεδονικό είναι ελληνικό».

Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις:

Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις, ο κος Ζέρβας δήλωσε πως «όλα τα βλέπω και όλα τα λαμβάνω υπ όψιν. Όχι ως απεικόνιση της πραγματικότητα ς αλλά ως τις προσπάθειες συνυποψηφίων. Δηλαδή μπορώ να φανταστώ ότι κάποιες από αυτές τις δημοσκοπήσεις είναι και ένα εργαλείο προβολής». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «οι δημοσκοπήσεις είναι φωτογραφίες της στιγμής αλλά οι φωτογραφίες έχουν και photoshop. Κάτι τέτοιο έχει συμβεί και αυτές τις περιπτώσεις .

Τέλος διαμήνυσε ότι «έχουμε μια προσπάθεια καθοδήγησης του κόσμου προς «συγκεκριμένα προϊόντα» κάνοντας λόγο για προώθηση του δικκοματισμού.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ