Ζητάει και τα ρέστα το «Ιπποκράτειο» για την άτυχη μεσίτρια - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Ζητάει και τα ρέστα το «Ιπποκράτειο» για την άτυχη μεσίτρια

Το νοσοκομείο αναφέρει ότι η γυναίκα φέρει … ευθύνη 90% για τη δολοφονία της από τον αγγειοχειρούργο!

«Πρέπει να γίνει δεκτό ότι στη δημιουργία βλάβης συνετέλεσε κατά το μεγαλύτερο ποσοστό 90% η συμπεριφορά της εκλιπούσας». Το Ιπποκράτειο νοσοκομείο σε υπόμνημά του στα Διοικητικά Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, υποστηρίζει ότι για τον θάνατο της 36χρονης μεσίτριας τον Απρίλιο του 2017 μέσα σε ένα παλιό χειρουργείο του νοσοκομείου, όταν πήγε να θεραπεύσει τους κιρσούς στα πόδια της, ευθύνεται η ίδια σε ποσοστό 90%! Και όλα αυτά παρ’ ότι για το θάνατο της άτυχης γυναίκας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και δύο έτη φυλάκισης 41χρονος ειδικευόμενος αγγειοχειρουργός, ο οποίος κατά τη διάρκεια της εφημερίας του έκανε αναισθησία στη γυναίκα από την οποία φαίνεται ότι πέθανε και στη συνέχεια εξαφάνισε το πτώμα της που πέταξε σε γκρεμό της Χαλκιδικής.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΝΤΟΥΡΗ

Η απίστευτη αποκάλυψη για τους ισχυρισμούς του νοσοκομείου που επιχειρεί να μετακυλήσει τις ευθύνες του θανάτου στο… θύμα, προκειμένου να αποφύγει να πληρώσει το… μάρμαρο της απουσίας ελέγχου στο νοσοκομείο, έγινε κατά τη διάρκεια της συζήτησης της αγωγής αποζημίωσης για ψυχική οδύνη που κατέθεσαν οι συγγενείς της μεσίτριας κατά του νοσοκομείου στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, στις αρχές του περασμένου μήνα. «Από τους αγωγικούς ισχυρισμούς συνάγεται ότι η εκλιπούσα, ενήλικας ούσα και έχουσα την εμπειρία προγενέστερης αμελούς ιατρικής συμπεριφοράς του ειδικευόμενου, οικειοθελώς αποδέχτηκε τις κλήσεις του ειδικευόμενου και οικειοθελώς υπήχθη σε διαδικασία δήθεν μεθόδου από την οποία όμως απουσίαζαν όλα τα χαρακτηριστικά μίας ιατρικής πράξης: χώρος χειρουργείου, επίβλεψη ειδικού αγγειοχειρουργού και παρουσία αναισθησιολόγου για τη χορήγηση αναισθησίας. Συνεπώς η ίδια η εκλιπούσα με τη συμπεριφορά της έθεσε εαυτήν σε κατάσταση διακινδύνευσης», αναφέρεται στο υπόμνημα του νοσοκομείου ενώπιον του δικαστηρίου. Ουσιαστικά υποστηρίζεται πως η άτυχη μεσίτρια γνώριζε πως όλη αυτή η κατάσταση στην οποία την υπέβαλε ο υπάλληλος του νοσοκομείου, ειδικευόμενος αγγειοχειρουργός και καταδικασθείς για το έγκλημα, ήταν σε γνώση της όταν πήγε να θεραπεύσει τους κιρσούς της! Δηλαδή ότι επειδή είχε υποβληθεί ξανά σε θεραπεία γνώριζε ότι κινδύνευε η ζωή της (;)

Τα όσα αποκαλύφτηκαν στο δικαστήριο έχουν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των συγγενών της γυναίκας. «Δεν είναι ένα ατύχημα στο οποίο ο πεζός μπορεί να πέρασε με κόκκινο και να έχει και αυτός ευθύνη. Υπάρχει ένα στυγερό έγκλημα που δεν έχει προηγούμενο, δολοφονείται μία ασθενής μέσα σε νοσοκομείο, την πετάνε σε γκρεμό και λένε μετά ότι φταίει η γυναίκα; Αυτό είναι πρόκληση», σημείωσε μιλώντας στην Karfitsa η συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας της μεσίτριας Κική Πακιρτζίδου. «Περιμέναμε από το Ιπποκράτειο να δείξει ένα ανθρώπινο πρόσωπο στα παιδιά της γυναίκας. Όταν παραδέχεται τόσα ο αγγειοχειρουργός, που έχει καταδικαστεί σε ισόβια, μπορείς να λες ότι φταίει το θύμα σε ποσοστό 90%», διερωτήθηκε η κυρία Πακιρτζίδου.

Μάλιστα από την πλευρά των συγγενών επιρρίπτονται πρόσθετες ευθύνες για τον θάνατο της γυναίκας στο νοσοκομείο. «Ο γιατρός άνοιξε έναν χώρο που ήταν κλειστός, έκλεψε τα κλειδιά χωρίς να πάρει κανείς χαμπάρι από το νοσοκομείο, απουσίασε από την εφημερία του επί ώρες και δεν το κατάλαβε κανείς, δεν τον αναζήτησε κανείς, πήρε τα αναισθητικά φάρμακα που χρειάζονται κόκκινη συνταγή χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτε από το νοσοκομείο. Και ύστερα απ’ όλα αυτά φταίει η Ντιάνα;», σημείωσε. «Αντί οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου να αρθρώσουν έναν λόγο ευθύνης απέναντι στα παιδιά στη μάνα και στον μπαμπά μετακυλύουν τις ευθύνες στο θύμα», διερωτήθηκε πάλι. Το νοσοκομείο με τους ισχυρισμούς αυτούς επιχειρεί να μειώσει το ποσοστό αποζημίωσης στο ελάχιστο, όπως φαίνεται από τα όσα έχουν γραφεί στο υπόμνημα. «Εάν το δικαστήριο κρίνει ότι στοιχειοθετείται αστική ευθύνη του νοσοκομείου μας, τότε στην περίπτωση αυτή πρέπει να γίνει δεκτό ότι στη δημιουργία βλάβης συνετέλεσε κατά το μεγαλύτερο ποσοστό (90%) η συμπεριφορά της εκλιπούσας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δικαστικό έγγραφο.

Η πρωτοφανής υπόθεση

Η απίστευτη ιστορία θανάτου της 36χρονης είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, ειδικά μετά την αποκάλυψη ότι ο γιατρός πέταξε το πτώμα της στον γκρεμό για να εξαφανίσει τα ίχνη της, όπως και ότι έπλυνε το αυτοκίνητό του, με το οποίο τη μετέφερε, όμως τελικά εκεί βρέθηκαν ίχνη του DNA της γυναίκας. Προηγουμένως τον είχε «προδώσει» το κινητό του, αφού είχε καταγράψει τη διαδρομή που ακολούθησε προς τη Χαλκιδική το βράδυ της εξαφάνισης της γυναίκας.

Η 36χρονη μεσίτρια εξαφανίστηκε την Πέμπτη 26 Απριλίου 2017, ενώ ο σύζυγός της δήλωσε στις αρχές την εξαφάνιση την επομένη, Παρασκευή 27 Απριλίου, αφού νωρίτερα την αναζητούσε. Το απόγευμα της ημέρας που χάθηκαν τα ίχνη της είχε ραντεβού στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης κιρσών από τον αγγειοχειρουργό. Ύστερα από έρευνες μίας εβδομάδας και αφού το «στίγμα» του κινητού τηλεφώνου του γιατρού έδειξε ότι εκείνος κινήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 26 Απριλίου στην περιοχή του Παλιουρίου Χαλκιδικής, οι αστυνομικοί της δίωξης ανθρωποκτονιών Θεσσαλονίκης κατάφεραν και εντόπισαν το πτώμα της σε γκρεμό της περιοχής. Το μεσημέρι της Παρασκευής 5 Μαΐου ο γιατρός συνελήφθη με ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του, λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό του πτώματος και έκτοτε παραμένει προφυλακισμένος.

Η εξέλιξη της υπόθεσης είναι βγαλμένη από σκηνές αστυνομικού θρίλερ, καθώς ο γιατρός από την πρώτη στιγμή αρνούταν επίμονα ότι είχε οποιαδήποτε επαφή με την άτυχη 36χρονη, παρ’ ότι βρέθηκαν μηνύματα που αντάλλαξαν στο facebook, ενώ και οι δύο ήταν στο νοσοκομείο. Μάλιστα από το περιβάλλον του έφτασαν σε σημείο να αφεθούν αιχμές μέχρι και για τον σύζυγο της 36χρονης ο οποίος επί μέρες ήταν σε απόγνωση αναζητώντας ίχνη της συντρόφου του. Τα αποκαλυπτικά στοιχεία που έρχονταν μέρα με την ημέρα στην επιφάνεια, με κορυφαίο τον εντοπισμό των δύο αναισθητικών που βρέθηκαν από τις τοξικολογικές εξετάσεις, και τα οποία σύμφωνα με τους ιατροδικαστές προκάλεσαν το θάνατο της γυναίκας, οδήγησαν τον ίδιο σε ομολογία και στον ισχυρισμό πως ήταν ατύχημα. Ωστόσο ο σχεδιασμός της εξαφάνισης της 36χρονης και κάθε ίχνους που οδηγούσε σε σύνδεση μαζί του, χαρακτηρίστηκε πρωτοφανής από τους δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που τον παρέπεμψαν να δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ειδικότερα σημειώνεται στο παραπεμπτικό βούλευμα πως ο αγγειοχειρουργός «είχε σχέδιο» και υπογραμμίζονται οι κινήσεις του να οδηγήσει την 36χρονη σε απομονωμένο χώρο του νοσοκομείου, χωρίς ιατρικό εξοπλισμό όπου της χορήγησε δύο ισχυρά αναισθητικά, όταν για τέτοιες επεμβάσεις αφαίρεσης κιρσών δεν είναι απαραίτητα, όπως επισημαίνεται στην απόφαση παραπομπής, με βάση καταθέσεις άλλων γιατρών.

Τονίζεται επίσης πως μετά τη χορήγηση των αναισθητικών υλοποίησε και «σχέδιο συγκάλυψης» της δολοφονίας και συγκεκριμένα τη μεταφορά της γυναίκας με το αυτοκίνητό του σε απόμερη περιοχή της Χαλκιδικής, όπου την ξεγύμνωσε και την πέταξε σε γκρεμό. Ακόμη, στο ίδιο σχέδιο περιλαμβάνεται η κίνηση του γιατρού αμέσως μετά τη χορήγηση των δύο αναισθητικών να στείλει μέσω του messenger του facebook μήνυμα στον λογαριασμό της άτυχης 36χρονης στο οποίο τη ρωτούσε πού βρίσκεται και ότι δήθεν δεν ανταποκρίθηκε στο ραντεβού τους, προκειμένου να δείξει πως αγνοεί την τύχη της στο ενδεχόμενο να εξεταστούν οι διαδικτυακές τους επαφές, όπως και έγινε. «Στο μήνυμα έγραψε “Ντιάνα γιατί δεν ήρθες; Όλα καλά;“, μετά μετέβη στον τρίτο όροφο του νοσοκομείου όπου συνομίλησε και μάλιστα αστειεύτηκε (!) με άλλους γιατρούς», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βούλευμα.

Αυτά υιοθετήθηκαν από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης που καταδίκασε τον 41χρονο αγγειοχειρουργό για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο διά παραλείψεως και για περιύβριση νεκρού. Ο γιατρός στην απολογία του έκανε λόγο για αψυχολόγητες ενέργειες από την πλευρά του, ενώ ισχυρίστηκε πως δεν περίμενε ότι μία απλή επέμβαση θεραπείας κιρσών θα οδηγούσε σε αυτό το αποτέλεσμα. Εξέθεσε μάλιστα τις πρακτικές του νοσοκομείου, αναφέροντας ότι η χρήση των αναισθητικών για τέτοιες επεμβάσεις γίνονταν ανεξέλεγκτα και χωρίς να «χρεώνονται» σε γιατρούς.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ