ΗΠΑ: Νέα προειδοποίηση για το ιρανικό τάνκερ που πλέει προς Καλαμάτα - Karfitsa.gr
Slider Επικαιρότητα Πολιτική

ΗΠΑ: Νέα προειδοποίηση για το ιρανικό τάνκερ που πλέει προς Καλαμάτα

Για την Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα κατευθύνεται το ιρανικό δεξαμενόπλοιο «Grace 1» που έχει μετονομαστεί σε «Adrian Darya». Θυμίζουμε ότι νωρίς το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε ότι δεν υπάρχει αίτημα για να καταπλεύσει σε ελληνικό λιμάνι.

Το τάνκερ το οποίο κρατήθηκε για εβδομάδες από τις αρχές του Γιβραλτάρ και βρέθηκε στην «καρδιά» της διπλωματικής κρίσης μεταξύ του Λονδίνου και της Τεχεράνης, έχει δηλώσει προορισμό τη Μεσσηνία. Από τις πρωινές ώρες έγινε γνωστό ότι η ΗΠΑ έστειλαν μήνυμα στην Ελλάδα ότι σε περίπτωση υποστήριξης και βοήθειας του Grace 1, αυτό θα σημαίνει στήριξη σε τρομοκρατική οργάνωση.

«Μεταφέραμε την ισχυρή θέση μας ως προς το θέμα αυτό στην ελληνική κυβέρνηση καθώς και σε όλα τα λιμάνια στη Μεσόγειο που πρέπει να προειδοποιηθούν για να μη διευκολύνουν αυτό το τάνκερ», είπε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Πρόσθεσε ακόμα ότι: «Είναι σημαντικό να γνωρίζουν εταιρείες και ναυτικοί ότι τυχόν προσπάθειες παροχής βοήθειας σ’ αυτό το τάνκερ μπορεί να εκληφθεί ως παροχή υλικής υποστήριξης σε χαρακτηρισμένη από τις ΗΠΑ Ξένη Τρομοκρατική Οργάνωση (Foreign Terrorist Organization), κάτι που έχει και πιθανώς ποινικές συνέπειες».

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα οι ποινές που απειλούν τους παραβάτες περιλαμβάνουν πρόστιμα, φυλάκιση και ανάκληση βίζας από μέλη πληρωμάτων.

Με βάση τον ιστότοπο παρακολούθησης των κινήσεων των πλοίων «Marine Traffic», το δεξαμενόπλοιο αναχώρησε το βράδυ της Κυριακής από το Γιβραλτάρ και κατευθύνεται προς τη Μεσόγειο. Μάλιστα, την Τρίτη το πρωί έπλεε στην Ισπανία, κάτω από την Αλμερία και την Καρταχένα και πλησίαζε τα νησιά της Ίμπιζα και της Μαγιόρκα.

Δείτε την πορεία του επίμαχου τάνκερ

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, το τάνκερ αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα στις 25 Αυγούστου.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ