Ηρακλής: Ώρα ιστορικών αποφάσεων... - Karfitsa.gr
Αθλητισμός

Ηρακλής: Ώρα ιστορικών αποφάσεων…

Για ένα ακόμα καλοκαίρι ο Ηρακλής ψάχνει… σφυγμό. Ζητεί λύση, προκειμένου να κάνει ένα νέο restart, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο και σκοπό να αποφύγει τα λάθη του παρελθόντος που τον οδήγησαν και πάλι στη σημερινή κατάσταση. Και αυτή τη φορά υπάρχουν διαφορετικές τάσεις, αρκετές διχογνωμίες με τον κόσμο του Κυανόλευκου συλλόγου να είναι αυτός που θα κληθεί να πάρει και πάλι την οριστική απόφαση.

Του ΘΩΜΑ ΜΙΧΟΥ

Η Karfitsa ανοίγει τον «φάκελο Ηρακλής» και επιχειρεί να ρίξει «φως» στα δύο υπαρκτά σενάρια που υπάρχουν μέχρι και σήμερα για την επόμενη ημέρα του συλλόγου. Το πρώτο εξ’ αυτών το «τρέχει» η πλευρά Τομ Παπαδόπουλου και έχει να κάνει με το ΑΦΜ του Βόλου, ενώ τη δεύτερη λύση σχετίζεται με το ΑΦΜ του Κρόνου Αργυράδων (σ.σ. ομάδα της Football League) την  οποία χειρίζεται αποκλειστικά η «οικογένεια» του Ηρακλή σε συνεργασία με τον Ερασιτέχνη.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τα συν και τα πλην των δύο αυτών υποθέσεων…

Τα ερωτηματικά στην υπόθεση του Βόλου

Μέσω γραπτής του τοποθέτησης ο Τομ Παπαδόπουλος αιφνιδίως γνωστοποίησε προς την οικογένεια του Ηρακλή πως έχει έρθει σε συμφωνία με τον Αχιλλέα Μπέο για την εξαγορά του ΑΦΜ του Βόλου από τη μεθεπόμενη όμως σεζόν. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Πως ο Ηρακλής εάν αποφασίσει να επικυρώσει αυτή τη συμφωνία του χρόνου τέτοιο καιρό θα αγωνίζεται στη Super League 1. Για να συμβεί αυτό όμως θα πρέπει η Γενική συνέλευση που θα συγκληθεί να ανάψει το «πράσινο φως» στον ομογενή επιχειρηματία για να προχωρήσει το deal. Ακόμα και έτσι όμως, μια σειρά από σημαντικά και καίρια ερωτήματα προκύπτουν μέσα από την παραπάνω είδηση τα οποία προσπαθεί να εξηγήσει η Karfitsa.

Το πρώτο ερώτημα που προκύπτει είναι το που θα αγωνιστεί φέτος ο Ηρακλής από τη στιγμή που η όποια συμφωνία με το Βόλο δεν θα υφίσταται από τη φετινή σεζόν.

Την απάντηση προσπάθησε να τη δώσει ο ίδιος ο Τομ Παπαδόπουλος. «Δεν μπορώ να κρατάω όμηρο την ομάδα όμως. Φέτος θα παίξει κάπου, με την Κ19», ήταν τα λόγια του ομογενή επιχειρηματία. Το που θα αγωνιστεί αυτή η ομάδα; Στη Football League, με το υπάρχον ΑΦΜ, από τη στιγμή που η κατηγορία δεν είναι επαγγελματική άρα τα χρέη που κουβαλάει αυτό δεν θα σταθούν εμπόδιο στην ομάδα. Βέβαια, αντιλαμβάνεται ο καθένας πως η φετινή χρονιά (αν επιλεχθεί πάντα αυτή η λύση) θα είναι ουσιαστικά μεταβατική, αφού ο Ηρακλής δε θα κυνηγάει κανέναν στόχο, παρά μόνο να τεστάρει τις δυνάμεις των νεαρών ποδοσφαιριστών του.

Ένα άλλο ερώτημα έχει να κάνει με το τι θα συμβεί σε περίπτωση που δημιουργηθούν χρέη στο ΑΦΜ του Βόλου ή αν η ομάδα της Μαγνησίας υποβιβαστεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Karfitsas στο ειδικό μνημόνιο συνεργασίας που θα συντάξουν οι δύο πλευρές θα αναφέρεται ρητά πως στην περίπτωση που το ΑΦΜ δεν είναι «καθαρό» και έχει χρέη τότε αυτά θα αφαιρεθούν από το τίμημα του συνολικού ποσού που συμφώνησαν οι δύο πλευρές για να προχωρήσει το deal. Αυτό ανέρχεται στα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος, σε περίπτωση που η ομάδα του Βόλου είναι μεταξύ των δύο που θα υποβιβαστούν, τότε δεν θα υφίσταται η συμφωνία, με το νέο (θεωρητικό για την ώρα) ερώτημα που προκύπτει είναι τι θα κάνει ο Ηρακλής, έχοντας ήδη χάσει μία ολόκληρη σεζόν.

Στο ερώτημα για τους λόγους που η συμφωνία δεν έχει ισχύ από τη φετινή σεζόν, οι πληροφορίες αναφέρουν, πως οι οικονομικές απαιτήσει του Βόλου ήταν τέτοιες που δεν ευδοκιμούσαν να επιτευχθεί συμφωνία, ενώ ο χρόνος πίεζε τους ανθρώπους του Ηρακλή, με τον Τομ Παπαδόπουλο να μην θέλει να ρισκάρει να δαπανήσει ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό χωρίς να είναι σίγουρος πως πρώτον θα έχει την συμπαράσταση του κόσμου και δεύτερον πως θα υπάρξει σωστή δομή και οργάνωση.

Τα πάντα γύρω από αυτή την υπόθεση θα ξεκαθαρίσουν άμεσα, αφού τις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί έκτακτη Γενική συνέλευση, στην οποία θα παραστεί και ο Τομ Παπαδόπουλος. Εκεί βέβαια, ο μεγαλομέτοχος θα κληθεί εκτός από απαντήσεις να δείξει και έγγραφα που να αποδεικνύουν την ισχύ της συμφωνίας του.

Η safe επιλογή του Κρόνου Αργυράδων

Δεν αποτελούσε κοινό μυστικό πως όλο αυτό το διάστημα η οικογένεια του Ηρακλή αναζητούσε λύση μέσω της απόκτησης ΑΦΜ από ομάδα της Football League (τρίτη τη τάξει κατηγορία έπειτα από την αναδιάρθρωση). Συζητήσεις έγιναν με αρκετές ομάδες που δεν ευοδώθηκαν, ωστόσο, η λύση του Κρόνου Αργυράδων είναι αυτή που ξεχώρισε και μάλιστα δείχνει να είναι και προχωρημένη. Πρόκειται για ομάδα της Κέρκυρας που φέτος προβιβάστηκε, που δεν έχει όμως τη δύναμη ώστε να συμμετάσχει στο νέο πρωτάθλημα. Ο ιδιοκτήτης του Κερκυραϊκού συλλόγου, Γιάννης Καραϊσαρλής, παραδέχτηκε επισήμως πως γίνονται συζητήσεις με τους ανθρώπους του Ηρακλή, αναλύοντας όλες τις λεπτομέρειες γύρω από τα δεδομένα του deal. «Προσπαθούμε να βρούμε έναν κώδικα επικοινωνίας με τον Ηρακλή ώστε να του μεταβιβάσουμε το ΑΦΜ. Είμαστε σε διαπραγματεύσεις τώρα. Πρέπει να τελειώσει άμεσα το θέμα για να ξέρουμε κι εμείς αλλά και ο Ηρακλής τι θα κάνουμε. Δεν είμαστε μακριά πάντως», είπε και πρόσθεσε σχετικά με τους όρους της αγοραπωλησίας. «Το τίμημα σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να ξεκινήσει από τις 100 και να φτάσει μέχρι και τις 300 χιλιάδες ευρώ. Ανάλογα πόσο ανάγκη έχει κάποιος ή για ποια ομάδα πρόκειται. Μου έγινε πρόταση να συμμετέχω κι εγώ στο εγχείρημα. Να πάρω το 51 ή το 49% των μετοχών, αναλόγως. Είναι μια δελεαστική πρόταση. Ο Ηρακλής είναι Ηρακλής, ομάδα με βαριά φανέλα και ιστορία. Το συζητάμε κι αυτό. Όχι όμως να αναλάβει ένας άνθρωπος, αλλά όλοι μαζί. Ορίζοντας είναι η Παρασκευή. Μου είπαν ότι μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια και οικονομικά. Μου έδωσαν ένα πλάνο για το τι μπορούν να κάνουν. Μου είπαν ότι θα γίνω πρόεδρος».

Όπως προκύπτει και από τα λεγόμενα του Δραμινού επιχειρηματία, κ. Καραϊσαρλίδη, ουσιαστικά προκρίνεται μια λύση με την συμμετοχή του ίδιου (σ.σ. ο ίδιος δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού, κάνοντας εισαγωγές και εξαγωγές τροφίμων και είδη εξοχής), αλλά και μελών της Κυανόλευκης οικογένεια που δείχνουν αποφασισμένοι να στηρίξουν οικονομικά το πρότζεκτ αυτό. Ουδείς αντιλαμβάνεται πως εάν επιλεγεί αυτή η λύση, τότε θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο ακόμα χρόνια για να επανέλθει η ομάδα στη Super League 1.

Πάντως, για ένα ακόμα καλοκαίρι στη σειρά η οικογένεια και ο κόσμος του Ηρακλή καλείται να πάρει γενναίες αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον του συλλόγου και άπαντες ευελπιστούν όποια λύση και αν προτιμηθεί να είναι αυτή που θα βγάλει το ποδοσφαιρικό τμήμα από το τέλμα στο οποία έχει περιέλθει. Ζητούμενο είναι η λύση που θα προτιμηθεί να συσπειρώσει και όχι να διχάσει και ευχή όλων είναι ότι και αν αποφασιστεί να είναι η αρχή της οριστικής αναγέννησης του συλλόγου που έχει τραβήξει πολλά τα τελευταία δέκα χρόνια.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ