ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο κλείσιμο του 11ου συνέδριο του κόμματος, λέγοντας ότι «αυτοί που τάχα επαγγέλονται το νέο είναι σήμερα η χειρότερη Ελλάδα του χθες» και κάλεσε όσους πολίτες ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να τους γυρίσουν την πλάτη.

«Σας υποσχέθηκαν όσα σας υποσχέθηκαν τους δώσατε δύο ευκαιρίες, την αντιμνημονιακή και τη μνημονιακή. Απέτυχαν διπλά σας εξαπάτησαν διπλά, γυρίστε τους την πλάτη» είπε χαρακτηριστικά εν μέσω χειροκροτημάτων.

«Ήρθαν στην εξουσία, λέγοντας αναρίθμητα ψέματα, φτωχοποίησαν τη μεσαία τάξη, την κοινωνία, κάνουν ό,τι μπορούν για να διχάσουν τους Έλληνες» είπε σε έντονο ύφος.

«Τα τρία χρόνια εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η Ελλάδα τα πλήρωσε πανάκριβα», συνέχισε και έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για δύο αχρείαστα μνημόνια.

«Απαξιώνουν τους βασικούς θεσμούς της δημοκρατίας, κάνουν τους πολίτες να αποστρέφονται την πολιτική, φέρνουν ανέχεια, φέρνουν ανασφάλεια, πολλαπλασιάζουν την αδικία, χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη για τη χώρα», πρόσθεσε.

«Αργά ή γρήγορα θα στηθούν οι κάλπες και τότε οι σημερινοί κυβερνώντες θα πάρουν το μάθημά τους», είπε χαρακτηριστικά και επεσήμανε ότι «αν δεν είχε ανατραπεί η κυβέρνηση Σαμαρά, η χώρα θα είχε βγει προ πολλού από τα μνημόνια, αυτή είναι μια αναμφισβήτητη ιστορική αλήθεια».

«Eίμαστε έτοιμοι, έτοιμοι να φέρουμε την ελπίδα, να κάνουμε την Ελλάδα δυνατή. Το όραμά της η Ν.Δ. θα το υλοποιήσει ενωμένη και ανανεωμένη, στηριγμένη στην εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας να σταματήσει η ισοπεδωτική λογική ότι «όλοι είμαστε ίδιοι στην πολιτική», γιατί, «δεν είμαστε όλοι ίδιοι και πρέπει να αγωνιστούμε κόντρα στη μοιρολατρία ότι για όλα αποφασίζουν οι ξένοι».

«Η Ν.Δ. αλλάζει, αλλάζουν οι συνήθειές μας, αλλάζει η λειτουργία μας, αλλάζει ο ίδιος ο τρόπος που κάνουμε πολιτική», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε ότι οφείλει να εγγυηθεί το μέλλον της.

«Το κόμμα αλλάζει, μαθαίνει από τα λάθη του, αλλάζουμε οι ίδιοι για να αλλάξουμε όλοι μαζί την Ελλάδα», επέμεινε, ενώ πρόσθεσε: «Είμαστε το κόμμα που ενώνει φτωχούς και πλούσιους, γιατί η Ν.Δ. δεν έχει ταξικό πρόσημο».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. παραδέχθηκε ότι το κόμμα έχει ευθύνες για τις παθογένειες της μεταπολίτευσης που έφεραν τη χώρα στην κρίση και αναφέρθηκε σε: λαϊκισμό, κρατισμό, πελατειακό κράτος, αναξιοκρατία, οικογενειοκρατία, ασθενείς θεσμούς, παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, κίτρινο Τύπς, διαφθορά, υπογραμμίζοντας ότι ευθύνες για αυτές φέρουν ευθύνες όλα τα πολιτικά κόμματα.

Ωστόσο σημείωσε ότι «ποτέ δεν συνυπήρξαν μαζί και δεν έδρασαν ταυτόχρονα όλες οι παθογένειες της μεταπολίτευσης στην ένταση που τις βιώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία».

Σχολιάστε