Η έξυπνη πόλη δεν θα έπρεπε να είναι πολιτική πρόκληση - Karfitsa.gr
Άρθρα Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019

Η έξυπνη πόλη δεν θα έπρεπε να είναι πολιτική πρόκληση

Μέσα στο 2019, αντιμετωπίζουμε ένα από τα μεγαλύτερα λαϊκιστικά προβλήματα. Υποψήφιοι και μη πολιτικοί προσπαθούν να περάσουν την τεχνολογική ανάπτυξη σαν ένα πολιτικό ρίσκο.

Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΟΛΥΜΕΡΑ*

Τεχνολογική ανάπτυξη δεν σημαίνει κόσμος που χάνει τις δουλειές του. Δεν σημαίνει μεγάλα κονδύλια για την υλοποίηση. Τεχνολογική ανάπτυξη είναι η διαδικασία μέσα από την οποία δίνουμε λόγο σε νέους ανθρώπους. Σε τεχνοκράτες που έχουν την δυνατότητα να λύσουν προβλήματα με μικρό κόστος.

Η έξυπνη πόλη, η έξυπνη Θεσσαλονίκη δεν είναι πολιτική πρόκληση. Είναι ένα μικρού κόστους ρίσκο, τόσο κοστολογικά αλλά και χρονολογικά, που θα μπορέσει να δώσει λύσεις στην καθαριότητα, στο εμπόριο και στα πολιτιστικά της χώρας μας.

Μια έξυπνη πόλη συστηματικά δημιουργεί και ενθαρρύνει τις καινοτομίες στα συστήματα της πόλης που διευκολύνονται από την τεχνολογία, που αλλάζουν τις σχέσεις μεταξύ της δημιουργίας οικονομικής και κοινωνικής αξίας και την κατανάλωση των πόρων που συμβάλλουν στην επίτευξη ενός οράματος και σαφείς στόχους που υποστηρίζονται από μία ευρεία και ενεργή συνεργασία μεταξύ των ενδιαφερόμενων φορέων της πόλης.

Σαφώς μια έξυπνη πόλη, δεν μπορεί να διαμορφώσει μόνη της κομμάτια της καθημερινότητας όπως η οικονομία. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η διοίκηση είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Πάντοτε.

Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι μέρος της έξυπνης πόλης. Είναι μέρος μιας κατευθυντήριας δύναμης με σκοπό την υλοποίηση πράξεων και όχι φθηνών ανακοινώσεων. Είναι μέρος της υλοποίησης πρωτότυπων ιδεών και εύρεσης ανθρώπων που μπορούν να αντιληφθούν το μέγεθος αυτών των έργων. Δεν είναι όμως μέρος κατευθυντήριων γκάλοπ με μοναδικό σκοπό να μπερδέψουν και να κατευθύνουν τον κόσμο σε προβλήματα πολιτικής πρόκλησης.

Η θέση μου σαν Βαγγέλης και φυσικά σαν «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΤΙΚΑ» είναι:

  1. Να δώσουμε έναυσμα στην νέα γενιά να παρουσιάσει για την Θεσσαλονίκη έξυπνα και δυνατά Projects
  2. Την διευκόλυνση στην υλοποίηση των νέων ιδιωτών με χρηματοδότηση από Investment Funds.
  3. Παραχώρηση γραφείων/ χώρων για την υλοποίηση Project κάτω από την αιγίδα του δήμου.

* Ο Βαγγέλης Πολυμεράς είναι σύμβουλος επενδύσεων ακίνητης περιουσίας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την παράταξη «Θεσσαλονίκη Θετικά» του Μάκη Κυριζίδη

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ