, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η αθώα συνήθεια που μπορεί να μας κάνει κακό

Το να αποφασίσεις αν θα αποκαλύψεις ένα μυστικό είναι μια διαδικασία που μπορεί να σε αγχώσει και ίσως να σε αρρωστήσει. Από μόνο του το μυστικό θα σε κάνει να αναρωτηθείς για το αν χρειάζεται να το κρατήσεις, αποτελεί μια ακόμα αφορμή για να αυξήσεις το καθημερινό σου άγχος.

Το γεγονός ότι μυστικά δεν κάνουν καλό και αντίθετα μπορούν να βλάψουν ακόμα και την υγεία μας είναι πλέον επιστημονικά αποδεδειγμένο. Σύμφωνα με έρευνα του The Experience of Secrecy του Columbia Business School, μελετήθηκαν οι επιπτώσεις όχι μόνο ψυχολογικές αλλά και σωματικές, σε άτομα που κρατούσαν μυστικά.  Τα πορίσματα της έρευνας έδειξαν ότι εκείνοι που κρατούσαν μυστικά είχαν χειρότερους δείκτης συνολικής υγείας.

Οι ειδικοί λένε τονίζουν πως αν φοβάσαι το τι θα συμβεί μετά ή την κριτική που θα δεχτείς, υπάρχουν τρόποι να φύγει ένα μυστικό από πάνω σου. Πες το ανώνυμα σε ένα online forum, μίλα με έναν ειδικό θεραπευτή ψυχικής υγείας που το απόρρητο τον δεσμεύει να μην πει το μυστικό ή γράψε ένα γράμμα, ακόμα κι αν το στείλεις τελικά μέσα σε ένα μπουκάλι στη θάλασσα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.