Η αναγέννηση της Μακεδονίας και της Θράκης στο επίκεντρο της ΝΑ Μεσογείου - Karfitsa.gr
Άρθρα

Η αναγέννηση της Μακεδονίας και της Θράκης στο επίκεντρο της ΝΑ Μεσογείου

του Πάνου Καμμένου, Υπουργού Εθνικής Άμυνας

Οι πολιτικές επιλογές της σημερινής Κυβέρνησης βασίζονται στην ιστορικά αποδεδειγμένη θέση πως για να εξασφαλίσει μια χώρα την Ειρήνη, τη Δημοκρατία και την Ανάπτυξη, οφείλει πρώτιστα να επενδύσει στην πολιτειακή σταθερότητα και σε ένα ευρύ πλαίσιο στρατιωτικής ισχύος και υπεύθυνων διπλωματικών σχέσεων με τους άμεσους γείτονες της. Στήνοντας, παράλληλα, γραμμές επικοινωνίας και συνεργασίας με τους ισχυρότερους πολιτειακούς παράγοντες του παγκόσμιου σκηνικού.

Κεντρικοί πυλώνες σ’ αυτή την προσπάθεια είναι φυσικά τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, τα οποία εδραιώνουν το γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου.

Το έργο αυτών των Υπουργείων δεν απασχολεί καθημερινά τον πολίτη, αν και είναι συνεχές και επίπονο. Είναι επίσης το πιο κρίσιμο για την ολοκλήρωση των βασικών προαπαιτούμενων ώστε ο πολίτης να λειτουργεί χωρίς φόβο και να εργάζεται ανεπηρέαστος για το Αύριο. Εξασφαλίζει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να προσελκύσουμε μακροχρόνιες επενδύσεις από το εξωτερικό, που δεν θα τοποθετούνταν ποτέ σε μια χώρα που κινδυνεύει από εσωτερικές ή εξωτερικές απειλές. Οι ίδιες προϋποθέσεις είναι απαραίτητες για να επιτρέψουμε στο φάσμα των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας να επεκταθούν στο διεθνές εμπορικό πεδίο.

Οι στοχευμένες επιλογές της κυβέρνησής μας, βρίσκουν την πιο μεγάλη επιβεβαίωσή τους στην ενθουσιώδη συμμετοχή που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στη Δ.Ε.Θ., στην κορυφαία εκθεσιακή συνάντηση της χώρας μας, που ακολουθεί έντονα ανοδική πορεία. Στην 83η ΔΕΘ, πολυεθνικές από τις Η.Π.Α. που είναι η τιμώμενη χώρα και επιχειρήσεις από όλο σχεδόν τον κόσμο, δίνουν το στίγμα της διεθνούς αναγνώρισης των ακούραστων προσπαθειών του ελληνικού λαού, που οδήγησαν υπό τη σημερινή κυβέρνηση στην έξοδο από τα μνημόνια.

Για τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι σημαντικό ότι μέσω της 83ης ΔΕΘ ακούγεται πλέον σε όλο τον κόσμο πως η Θεσσαλονίκη, η πόλη της ΔΕΘ, είναι η πρωτεύουσα της Μακεδονίας, του αναπόσπαστου και αδιαμφισβήτητου κομματιού του Ελληνισμού και της Ελληνικής Ταυτότητας. Είναι εξίσου σημαντικό επίσης ότι σηματοδοτείται η έναρξη μιας νέας αποστολής για την κυβέρνηση, της αναγέννησης της παραγωγικής Ελλάδας, που για να επιτευχθεί απαιτεί να τοποθετηθούν οριστικά στο παρελθόν οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες και όλες ανεξαιρέτως οι δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας να καταθέσουμε τις προτάσεις μας ώστε γίνει η Ελλάδα μια υπολογίσιμη παραγωγική δύναμη.

Με τα θεμέλια που βάλαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια, η Θεσσαλονίκη και ολόκληρη η Μακεδονία και η Θράκη αποκτούν τη ευκαιρία να πρωταγωνιστήσουν στο νέο σκηνικό και να αξιοποιήσουν το φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον που δημιουργείται. Με δομικές και θεσμικές αλλαγές θα θεσπισθεί ένα ανταποδοτικό φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα για να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και να ανασάνουν οικονομικά οι Έλληνες. Στόχος μας επίσης είναι η ανάπτυξη να είναι κτήμα όλων, και όχι των γνωστών προνομιούχων ομάδων του Κέντρου, που υπονόμευσαν την δημιουργικότητα των συμπολιτών μας, νόθευσαν τον υγιή ανταγωνισμό και λυμαίνονταν επί δεκαετίες το δημόσιο χρήμα.

Τη σημερινή επιτυχία της Ελλάδας τη χρωστάμε σε όλους τους Έλληνες που εργάστηκαν, που τόλμησαν και στήριξαν τη σημαντική και δύσκολη προσπάθεια της εξόδου από τα μνημόνια. Στους Έλληνες αυτούς οφείλουμε να συνεχίσουμε, ώστε να πετύχουμε την αναγέννηση της παραγωγικής Ελλάδας.

Πάνος Καμμένος
Πρόεδρος Ανεξαρτήτων Ελλήνων

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ