Η απάντηση Αραχωβίτη στις δηλώσεις Μητσοτάκη για την Κτηνοτροφία - Karfitsa.gr
Slider Ειδήσεις Πολιτική

Η απάντηση Αραχωβίτη στις δηλώσεις Μητσοτάκη για την Κτηνοτροφία

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης, απάντησε στη χθεσινή τοποθέτηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή την ερώτηση που ετέθη από την εφημερίδα Karfitsa για τις παράνομες ελληνοποιήσεις στο γάλα και τη στήριξη της κτηνοτροφίας στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ.

Στην απάντηση του τονίζονται τα εξής: “Ο κ.Μητσοτάκης  απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την κτηνοτροφία, δήλωσε ότι γνωρίζει ποιοι εισάγουν γάλα και προχωρούν σε ελληνοποιήσεις.

Τον καλούμε λοιπόν να είναι πιο προσεκτικός όσον αφορά τη Φέτα, το εθνικό μας προϊόν ΠΟΠ και να προσκομίσει είτε εδώ στο υπουργείο είτε στον εισαγγελέα τα στοιχεία που έχει για τις ελληνοποιήσεις γάλακτος. Στόχος δικός μας είναι η απόλυτη τήρηση της νομιμότητας και όχι η δημιουργία εντυπώσεων χωρίς αποδείξεις. Γιατί όποιος μιλά χωρίς να έχει στοιχεία, το μόνο που καταφέρνει είναι να βοηθά στη δημιουργία κακού κλίματος και εγκατάλειψης του κτηνοτροφικού κλάδου. Μια εγκατάλειψη, η οποία στην ελληνική ύπαιθρο άρχισε από τις δεκαετίες της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Εμείς καλούμαστε πλέον να σταματήσουμε την κατρακύλα.Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε σήμερα με γενικολογίες και διαπιστώσεις, χωρίς να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της ελληνικής ζωικής και φυτικής παραγωγής. Εμείς έχουμε σχέδιο και το παρουσιάσαμε όλη αυτή την εβδομάδα και θα συνεχίσουμε με στοχευμένες παρεμβάσεις, όσο μας επιτρέπουν τα δημοσιονομικά της χώρας. Όσο για τις αστήρικτες κατηγορίες εναντίον του ΥΠΑΑΤ για δήθεν στήριξη παλαιών συνδικαλιστών, έχω να δηλώσω ότι θα συνεχίσουμε στο δρόμο που χάραξε η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου, που είχε στόχο μία και ενιαία Διεπαγγελματική Φέτας, στην οποία δεν θα έχουν την πρωτοκαθεδρία οι γαλακτοβιομηχανίες, αλλά οι πραγματικοί παραγωγοί και τα υγιή συνεργατικά σχήματα. Οι γαλακτοβιομηχανίες ήταν και είναι, εξάλλου, οι προνομιακοί συνομιλητές της ΝΔ και όχι οι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι των Γρεβενών.»

Να σημειωθεί,ότι για το συγκεκριμένο θέμα ο κ.Μητσοτάκης είχε τονίσει τα εξής:

«Ο κλάδος των κτηνοτρόφων αφανίζεται, χάνουμε ζωικό κεφάλαιο με πολύ μεγάλους ρυθμούς. Αυτοί οι άνθρωποι αισθάνονται ότι δεν έχουν κανένα απολύτως μέλλον»,τόνισε ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση της Βιβής Ανδρίτσου από την εφημερίδα karfitsa για τους τρόπους στήριξης της  κτηνοτροφίας και τις παράνομες ελληνοποιήσεις γάλακτος. Ο κ Μητσοτάκης  αναφέρθηκε στην επίσκεψη του στα Γρεβενά και στη συζήτηση με κτηνοτρόφους οι οποίοι δεν του ζήτησαν όπως είπε μείωση φορολογίας αλλά να βοηθήσει στις τιμές του γάλακτος. «Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι παράνομες ελληνοποιήσεις  γάλακτος κάποιοι βαφτίζουν προϊόντα ελληνικά φτιάχνουν φέτα με εισαγόμενο γάλα» είπε ο κ Μητσοτάκης. «Θα τους βρούμε, ξέρουμε ποίοι είναι» τόνισε ο κ Μητσοτάκης ο οποίος κατέστησε σαφές ότι»αν θέλουμε να φροντίσουμε τα προϊόντα μας πρέπει να επενδύσουμε στην ποιότητα.  «Απόλυτη έμφαση στην πάταξη των παράνομων ελληνοποιήσεων είναι  χρέος τιμής που το αναλαμβάνουν απέναντι σε ανθρώπους που  κάνουν δύσκολη δουλειά και σε ανθρώπους που στηρίζουν την ελληνική ύπαιθρο» κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ