Η απάντηση της Karfitsa στη δήλωση του Μ. Ζορπίδη - Karfitsa.gr
Άρθρα

Η απάντηση της Karfitsa στη δήλωση του Μ. Ζορπίδη

Σχετικά με το σχόλιο της «Κ» για τη συνέντευξη  Τύπου που είχε δώσει ο πρόεδρος του ΕΕΘ στις 25.9.2019, ο Μιχάλης Ζορπίδης έστειλε την ακόλουθη απάντηση:

«Το συνήθως καλά πληροφορημένο δημοσιογραφικό δυναμικό της «Καρφίτσας» θα έπρεπε να ξέρει ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης αποφάσισε να διοργανώσει τα «Αριστεία Επιχειρηματικότητας» όχι φυσικά όταν είδε τη διοργάνωση των επιχειρηματικών βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος», αλλά τον Ιούλιο του 2018, όπως προκύπτει από τα πρακτικά των συνεδριάσεων των αρμοδίων επιτροπών και του Διοικητικού Συμβουλίου. Επίσης θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το ΕΕΘ δεν απουσίαζε από την συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του.

Όπως και ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία προσωπική αντιπαράθεση με τον κ. Κων. Μίχαλο.

Δεν έκανα ποτέ «απαράδεκτους και κατακριτέους σχολιασμούς» για τη διοργάνωση των βραβείων «Θαλής». Έκανα ένα μικρό σχόλιο για το γεγονός ότι είναι άγνωστη η διαδικασία, μέσα από την οποία επελέγησαν ή εκλέχτηκαν οι βραβευθέντες, καθώς δεν έχει ανακοινωθεί. Όπως και για την βράβευση ενός αμφιλεγόμενου προσώπου, που ήταν πολύ πιο ήπιο από όσα οι δημοσιογράφοι είχαν γράψει εκείνη την ημέρα.
Παρακαλώ για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Μιχάλης Ζορπίδης».

Απάντηση «Karfitsa»

Είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό το ότι ο πρόεδρος του ΕΕΘ  ότι έστω μετά από δώδεκα χρόνια θητείας του (από το 2006) αποφάσισε να απονείμει επιχειρηματικά βραβεία. Ακόμη κι αν η προσπάθειά του τελεσφόρησε ένα χρόνο αφότου πήρε την απόφαση τον Ιούλιο του 2018.

Στη συνέντευξή τύπου που έδωσε (25.9.2019) είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εμείς δεν πρόκειται να δώσουμε βραβεία μαϊμού, όπως έχουν κάνει άλλοι. Για το λόγο αυτό στην επιτροπή αξιολόγησης μετέχουν μόνο καθηγητές και όχι μέλη του διοικητικού συμβουλίου». Κατά τον πρόεδρο του ΕΕΘ αυτό ήταν ένα μικρό σχόλιο κι όχι απαράδεκτος χαρακτηρισμός. Προφανώς κι ο ίδιος είτε δεν είχε προσέξει διότι ήταν ενήμερος για τα ονόματα που συγκροτούν την επιτροπή των επιχειρηματικών βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος», είτε έπεσε θύμα κακής πληροφόρησης περί του κύρους των μελών της επιτροπής. Θυμίζουμε τα μέλη της: Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των βραβείων καθηγητής Διονύσης Χιόνης, μέλη κα Μαίρη Χατζάκου, αντιπρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ, κ.κ. Καθηγητής Γιάννης Μουρμούρας, Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Στάθης Κεφαλίδης, Κυβερνήτης ΑXEPA Ελλάς, Καθηγητής Γιάννης Παπαδημητρίου, τ. Πρύτανης Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Δρ. Χρήστος Γεωργίου, διευθυντής Μελετών και Τεκμηρίωσης του ΣΒΕ. Αλήθεια, για ποιά από τα παραπάνω πρόσωπα αδιαμφισβήτητου κύρους και επάρκειας, έχει αντιρρήσεις ως προς την ακεραιότητα και ευθυκρισία τους ο κ. Ζορπίδης;

Τέλος σε ό,τι αφορά στην υπόθεση της Ελένης Αντωνιάδου, υπενθυμίζεται για μια ακόμη φορά, ότι πριν από την εκδήλωση των επιχειρηματικών βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος» είχαν προηγηθεί ακόμη και από θεσμικούς φορείς δεκάδες άλλες βραβεύσεις της. Εξ αυτής της βράβευσής της, αποκαλύφτηκε η πραγματικότητα και η ίδια οργανωτική επιτροπή πήρε αμέσως καθαρή θέση αποδοκιμασίας. Ας μην ξεχνάμε ότι στην εκδήλωση «Θαλής ο Μιλήσιος» έγιναν την «αποκαλυπτήρια» μιας υπόθεσης η οποία προφανώς θα πρέπει να διδάσκεται στα Πανεπιστήμια ως Case study χρόνιας παραπληροφόρησης της κοινης γνώμης.

Όπως παραδέχεται ο κ. Ζορπίδης, η «Κ» έχει καλή πληροφόρηση. Και σύμφωνα μ΄ αυτήν γνωρίζουμε πως το ΕΕΘ στο πλάνο διαφημιστικής προβολής των δραστηριοτήτων της εξαίρεσε την μεγαλύτερη free press της Μακεδονίας. Ας είναι…Η «Karfitsa» θα συνεχίσει με τον ίδιο μαχητικό τρόπο να προβάλλει τις δραστηριότητες του ΕΕΘ και των χιλιάδων μελών της ασκώντας παράλληλα και κριτική, ανεξαρτήτως εξαίρεσής της από οποιοδήποτε διαφημιστικό πρόγραμμα, είτε αυτό αφορά στη διοίκησή της, είτε μελών της…

«Κ»

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ