Η απάντηση του δημάρχου Άνδρου στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Κοινωνία

Η απάντηση του δημάρχου Άνδρου στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Ο Θεοδόσης Σουσούδης, δήμαρχος Άνδρου, απάντησε στην ανάρτηση του Ντι Κάπριο για τα σκουπίδια στον βυθό της θάλασσας.

«Δυστυχώς το ύφος της εν λόγω ανάρτησης μας αδικεί και δίνεται η εντύπωση ότι όλο το νησί είναι σε αυτή την κατάσταση» είπε ο κ. Σουσούδης μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή», ενώ παραδέχεται ότι πρόκειται για μια υπόθεση που λιμνάζει από το 2011 οπότε και λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών κατρακύλησαν σκουπίδια από τη χωματερή που βρίσκονταν τότε 800 μ. από τη θάλασσα.

«Με πόρους από το ΕΣΠΑ προχωρήσαμε στην αποκατάσταση της χωματερής, μια διαδικασία που ξεκίνησε το 2016 και ολοκληρώθηκε το 2017» τόνισε ο κ. Σουσούδης και επεσήμανε το εξής:

«Το λάθος μας ήταν ότι δεν ερευνήσαμε τη θάλασσα γιατί νομίζαμε ότι ο όγκος των σκουπιδιών δεν είχε φτάσει στο νερό. Όταν ενημερωθήκαμε καλέσαμε μια εταιρεία εξειδικευμένη σε αποκαταστάσεις θαλάσσιας ρύπανσης από την Αθήνα, η οποία ήρθε και διερεύνησε το σημείο.

Αν και το επίσημο πόρισμα της έρευνας θα παραδοθεί στον δήμο Άνδρου σήμερα, έγινε γνωστό ότι πρόκειται για μια έκταση 50 μέτρα επί 50 μέτρα, η οποία έχει απορρίμματα, μπάζα, λάστιχα κ.α. Το πόρισμα θα υποδεικνύει τον τρόπο αντιμετώπισης της ρύπανσης». Υπογράμμισε ο κ. Σουσούδης.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ