Η απάντηση του Πάπα σε αίτημα μεσολάβησης του Μαδούρο - Karfitsa.gr
Διεθνή Επικαιρότητα

Η απάντηση του Πάπα σε αίτημα μεσολάβησης του Μαδούρο

Ο Πάπας Φραγκίσκος απάντησε σήμερα πολύ επιφυλακτικά στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος του είχε στείλει επιστολή στις αρχές του Φεβρουαρίου για να του ζητήσει τη βοήθειά του και τη μεσολάβησή του στην κρίση στη χώρα του, γράφει σήμερα η ιταλική εφημερίδα Corriere della sera.

Στην επιστολή του ημερομηνίας 7 Φεβρουαρίου ο Πάπας απευθύνεται στον “κύριο” Μαδούρο –χωρίς τον τίτλο του προέδρου– και υπενθυμίζει τις προηγούμενες προσπάθειες μεσολάβησης, συμπεριλαμβανομένων από την πλευρά της Εκκλησίας.

“Δυστυχώς, αυτές διεκόπησαν όλες διότι αυτό που αποφασίστηκε στις συναντήσεις δεν ακολουθήθηκε από συγκεκριμένες κινήσεις για να υλοποιηθούν οι συμφωνίες”, υπογραμμίζει ο Ποντίφικας.

Το Βατικανό αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά όταν ερωτήθηκε από το AFP για την επιστολή του Πάπα. Στις 4 Φεβρουαρίου, ο Μαδούρο είχε ανακοινώσει ότι έγραψε σε επιστολή του προς τον Πάπα: “Του λέω ότι είμαι στην υπηρεσία του Χριστού (…) και σε αυτό το πνεύμα του ζητώ την βοήθειά του σε μια διαδικασία διευκόλυνσης και ενίσχυσης του διαλόγου”.

Το 2016, ο Πάπας Φραγκίσκος, η μεσολάβηση του οποίου ήταν αποτελεσματική στην Κολομβία ή την Κούβα, προσπάθησε μάταια να υπάρξει ένας οδικός χάρτης μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, υπό την αιγίδα του πρώην πρωθυπουργού της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ