Η... αποκρυπτογράφηση του Θ. Καρυπίδη! - Karfitsa.gr
Αθλητισμός

Η… αποκρυπτογράφηση του Θ. Καρυπίδη!

Σεπτέμβριος του 2015 ήταν όταν ο Θόδωρος Καρυπίδης ανέλαβε τα ηνία του Αρη που τότε βολόδερνε στη Γ’ Εθνική, όντας «πληγωμένος» από τα λάθη του παρελθόντος που τον οδήγησαν στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Από τότε, έγιναν πολλά, άλλαξαν ακόμα περισσότερο, ο Άρης επέστρεψε στη Super League, όμως ο Έλληνας επιχειρηματίας, ουδέποτε είχε τοποθετηθεί δημόσια προς τον κόσμο της ομάδας.

Του ΘΩΜΑ ΜΙΧΟΥ

Αυτό το έκανε την περασμένη Τετάρτη. Ήταν η πρώτη επίσημη τοποθέτησή του. Aυτή κράτησε κάτι περισσότερο από 75′ και ήταν χειμαρρώδης. Η Karfitsa αναλύει τα πεπραγμένα Καρυπίδη μέσα από τα δικά του λόγια και στέκεται στα 5+1  κυριότερα σημεία της ομιλίας του.

  1. Η δυσαρέσκεια και το παράπονο του για τον κόσμο

Το επικοινωνιακό αν θέλετε λάθος της συνέντευξης τύπου του Θόδωρου Καρυπίδη ήταν πως ξεκίνησε την τοποθέτησή του εκφράζοντας το μεγάλο παράπονο που φτάνει σε βαθμό δυσαρέσκειας για την συμπεριφορά του κόσμου προς την ομάδα και τον ίδιο. «Εγώ δεν ήμουν Άρης, έγινα Άρης πολύ περισσότερο από κάποιους άλλους. Πονάω για την ομάδα. Και θα φύγω όταν το θέλω εγώ, όχι όταν με διώξουνε. Σκέφτηκα να σηκωθώ να φύγω μετά το προηγούμενο παιχνίδι με τη Λαμία γιατί δεν αξίζω αυτή την αχαριστία, την απαξίωση αυτή», είπε σε μία αποστροφή του λόγου του. Είπε πολλά ακόμα. Για τις αντιδράσεις, την εσωστρέφεια, τις αποδοκιμασίες του κόσμου, την πίεση που ασκείται στην ομάδα και την απαξίωση σε πρόσωπα εντός του συλλόγου. Τι εννοούμε όμως με το επικοινωνιακό λάθος στην εισαγωγή μας; Θα περίμενε κανείς από τον πρόεδρο της Κιτρινόμαυρης ΠΑΕ, να αφήσει για το τέλος το παράπονό του από την συμπεριφορά του κόσμου. Αναμφίβολα, όλα αυτά τα χρόνια έχει επενδύσει πολλά χρήματα. Πραγματικότητα. Ενδεχομένως η αντιμετώπιση που τυγχάνει από τον κόσμο να μην είναι αυτή που αξίζει και θα περίμενε. Επίσης αλήθεια. Παρόλα αυτά, κάλλιστα θα μπορούσε να αποφύγει το παράδειγμα που έφερε σε μία απόστροφο των λεγόμενών του σχετικά με τον περσινό αγώνα του Παναθηναϊκού με την ΑΕΛ, στη Λεωφόρο.

  1. Η επένδυση και η οικονομική «υγεία»

«Ο Άρης είναι συνεπής σε όλα, είναι υγιέστατος. Εγώ δεν είμαι διαχειριστής. Βάζω τα λεφτά μου κάθε μήνα». Η συγκεκριμένη ατάκα ειπώθηκε από τον Θόδωρο Καρυπίδη σε ερώτηση που του τέθηκε για τα χρήματα που έχει επενδύσει αυτά τα τέσσερα χρόνια παρουσίας του στον Άρη. «Καταστροφή» ήταν μια άλλη χαρακτηριστική ατάκα του, δείγμα της επένδυσης που έκανε και εξακολουθεί να κάνει. Και μπορεί να απέφυγε να μιλήσει με συγκεκριμένο ποσό, όμως η πραγματικότητα  είναι πως έχει διαθέσει μεγάλα κεφάλαια, αρχικά για να επιστρέψει ο Άρης στη Super League, αλλά και για να εκσυγχρονίσει στο μέτρο του δυνατού τις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ σε Ν. Ρύσιο και «Κλεάνθης Βικελίδης». Ίσως, όμως το κομμάτι που μίλησε για τα «υγιή» οικονομικά δεδομένα της τωρινής ομάδας ήταν το πιο σημαντικό και μένει να φανεί εάν θα τηρήσει την δέσμευσή του στο τέλος της φετινής χρονιάς. Τι είπε; «Σήμερα που μιλάμε είναι όλοι πληρωμένοι και στις 30/6 που είναι η τελευταία δόση πάλι θα είναι όλοι πληρωμένοι. Ο Άρης θα είναι υγιέσταστος, δεν θα χρεωθεί ούτε μισό ευρώ».

  1. Τα σχέδια ανακατασκευής του γηπέδου

Ήταν κάτι που σαφώς κανείς δεν περίμενε να ακούσει. Για πρώτη φορά, ο Θόδωρος Καρυπίδης, μίλησε ανοικτά για το θέμα εκσυγχρονισμού και ανάπλασης του γηπέδου. «Αναθέσαμε σε τεχνικό γραφείο να τρέξει το θέμα της ανάπλασης του «Κλεάνθης Βικελίδης». Να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Θέλουμε να το σκεπάσουμε και να κάνουμε μία κερκίδα ακόμα, να μεγαλώσει η χωρητικότητα του. Σε δύο μήνες μάξιμουμ θα έχουμε τα πλήρη σχέδια στην κατοχή μας. Η ανακατασκευή θα γίνει σε τρία στάδια. Δεν μπορεί να γίνει όλο αμέσως. Ενδεχομένως να σκεπαστεί πρώτα η θύρα 2 και μετά όλες οι άλλες θύρες. Μακάρι να βρεθούν τα χρήματα και να καλυφθεί όλο μαζί». Μια τοποθέτηση που φανέρωσε το όραμα και το μακρόχρονο πλάνο του για τον σύλλογο. Ξέρει καλά και ο ίδιος πως αν καταφέρει να πετύχει κάτι τέτοιο, τότε θα κερδίσει ένα πολύ μεγάλο στοίχημα. Ήταν όμως και ρεαλιστής. «Ξέρω το κοστολόγιο ήδη. Μόνος μου δεν αντέχω να το κάνω αυτό. Ψάχνω να βρω συμπαίκτες πάνω σε αυτό με οποιοδήποτε τρόπο». Και εδώ είναι που πρέπει όλη η οικογένεια του Άρη να βοηθήσει και τον στηρίξει να πετύχει τον στόχο του και να προχωρήσει ένα έργο που θα αλλάξει ολοκληρωτικά την εικόνα του συλλόγου.

  1. «Έκανα λάθη και συνεχίζω να κάνω…»

Κάθε ηγέτης ενός συνόλου, μια ομάδας, μιας επιχείρησης, οφείλει να αναγνωρίζει και να προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη του. Ο Θόδωρος Καρυπίδης, μίλησε γι’ αυτά. «Έχω κάνει λάθη, και συνεχίζω να κάνω. Ματώνω όμως. Πληρώνω και μαθαίνω», σχολίασε χαρακτηριστικά. Ουσιαστικά η αποτυχία της ανόδου στη Super League, στην πρώτη απόπειρα της ομάδας, του στοίχισε. Οικονομικά και επικοινωνιακά. Εκεί κλονίστηκε η σχέση του με τον κόσμο. «Προσπαθώ να βρω τις αδυναμίες μου», είπε επίσης. Το κυριότερο είναι πως ο Έλληνας επιχειρηματίας, παραδέχτηκε και μίλησε ανοικτά για τα δικά του λάθη στην περίοδο θητείας του στον Κιτρινόμαυρο σύλλογο. Το θέμα είναι να διδάχτηκε από αυτά και να μην τα επαναλάβει…

  1. «Μόνος μου ανέβασα τον πήχη για Ευρώπη»

Ο Θόδωρος Καρυπίδης μίλησε ξεκάθαρα για τον φετινό στόχο του Άρη. «Μου λέγανε να μην ανεβάσω τον πήχη. Εγώ έκανα σχεδιασμό για Ευρώπη. Θα μπορούσα να κάνω μπάτζετ με 1,2 εκ. ευρώ και να είμαστε ηθοποιοί. Πήραμε παίκτες ακριβούς, ικανούς με στόχο Ευρώπης». Ατάκα που δεν χωράει αμφισβήτηση, όχι μόνο για τον φετινό στόχο του Αρη, αλλά και για το γεγονός πως ο ίδιος πήρε πάνω του την όλη προσπάθεια και ανέβασε ψηλά τον πήχη. Και θα κριθεί γι’ αυτό. Το αν θα καταφέρει η ομάδα στο τέλος της σεζόν να επιτύχει αυτόν, είναι μια άλλη ιστορία. Σημασία έχει όμως πως ο Καρυπίδης θέλει να δει τον σύλλογο να παίζει ξανά εκτός συνόρων.

  1. Η «επίθεση» στον Ερέρα και η στήριξη των συνεργατών του

Σαφώς και είναι δύο ξεχωριστά κομμάτια. Το θέμα της απόλυσης Ερέρα «δίχασε» τον Άρη. Ο Ισπανός τεχνικός στο μικρό – είναι η αλήθεια – διάστημα παραμονής του στον σύλλογο, έκανε υποστηρικτές και η αποπομπή του ήταν κάτι που δεν πέρασε στο… ντούκου. Πολλοί το χρέωσαν στον Διαμαντόπουλο. Ο Καρυπίδης απάντησε και σε αυτό. «Την απόφαση για να φύγει δεν την πήρε ο Διαμαντόπουλος μόνος του. Ήταν συλλογική. Ήμασταν τρελοί εμείς και τον διώξαμε έτσι;», αναρωτήθηκε ενώπιον όλων. Στον Ισπανό τεχνικός ο Καρυπίδης χρέωσε πολλά. Κακή προετοιμασία, μηδενική ανάλυση αντιπάλου, καμία βελτίωση της ομάδας, ήταν μερικές από τις ατάκες του. Βέβαια, και σε αυτό το σημείο υπέπεσε σε… φάουλ, όταν είπε: «Το ποτήρι ξεχείλισε όταν πέντε παίκτες είπανε ότι δεν κάνουμε τίποτα στην προπόνηση, καμία ανάλυση, τίποτα. Έπρεπε να αλλάξουμε προπονητή. Και το κάναμε». Αυτό δεν το λες τουλάχιστον δημόσια. Ύψωσε όμως και «ασπίδα προστασίας» στους συνεργάτες του και αυτό είναι κάτι που πρέπει να του αναγνωριστεί. «Ο Διαμαντόπουλος είναι επιλογή μου. Τον στηρίζω και δεν ακούω κουβέντα για το ήθος και τον επαγγελματισμό του», είπε. «Εμπιστεύομαι τους συνεργάτες μου και τους ανθρώπους που δουλεύουν στην ΠΑΕ», σχολίασε επίσης. Και, στη δουλειά είναι πολύ σημαντικό να σε στηρίζει ο επικεφαλής σου και ο Καρυπίδης το έκανε και μάλιστα δημοσίως.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ