Η ατομική έκθεση του εικαστικού Νικόλα Κυριάκου στη MYRO Gallery - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη Πολιτισμός

Η ατομική έκθεση του εικαστικού Νικόλα Κυριάκου στη MYRO Gallery

Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στις 20:00 στη MYRO Gallery εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση του  του εικαστικού Νικόλα Κυριάκου. 

Την έκθεση επιμελείται ο Ομότιμος Καθηγητής του ΑΠΘ Εμμανουήλ Μαυρομμάτης, ο οποίος μεταξύ άλλων γράφει για το έργο του καλλιτέχνη:

[….η ψευδαίσθηση -οπτική και δομική των σχέσεων μεταξύ των σκοτεινών και των φωτεινών όγκων- είναι η καθαυτή προσωπική του πρόταση σε μια ζωγραφική ανάλυση που χρησιμοποιεί τις διδασκαλίες των ήδη κλασικών καλλιτεχνικών μορφών: του επιμερισμού σε δομές, σε σχετικά γεωμετρικούς όγκους τον ένα επάνω στον άλλο, σε σχήματα από αντικριστά σώματα των οποίων δεν διακρίνεται η λειτουργία, ως προς το θέμα της εικόνας, αλλά μόνο η θέση μέσα στο χώρο, -τέλος είναι η αναζήτηση να προκύπτει οτιδήποτε, ως υπόνοια μόνο κάποιου πράγματος -ο σκοτεινός μακρόστενος όγκος, η φαρδιά γραμμή, ο διαχωρισμός του από πάνω και του από κάτω. Όλα αυτά επειδή ο καλλιτέχνης δεν θέλει να φύγει από το συγκεκριμένο, αλλά επίσης επειδή θέλει να αποδώσει το συγκεκριμένο με αφαίρεση. Στην πράξη η εικόνα, μέσω τυπικών θεματικών επιλογών, αναδεικνύει, κατά την πρόσληψη από τον παρατηρητή της τη συστατική δομή που τη συγκροτεί : την αντιπαράθεση (το αντικριστό) σε οριζόντια διάταξη και την αντιπαράθεση (το αντικριστό) σε κάθετη διάταξη. Είναι ζωγραφική που σκέπτεται -μεταξύ της οριζοντίας και της καθέτου….]

Επιμέλεια: Εμμανουήλ Μαυρομμάτης, Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ

Οργάνωση: Εύη Κυρμακίδου, εικαστικός 

 

Ο Νικόλας Κυριάκου γεννήθηκε στη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Ρώμης.

Έχει πραγματοποιήσει 29 ατομικές και πάνω από 100 ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική. Έργα του βρίσκονται σε πολλές δημόσιες  και ιδιωτικές συλλογές.

Έχει διδάξει σε όλες τις βαθμίδες της  δημόσιας εκπαίδευσης και ιδιωτικούς φορείς.

Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (Ε.Ε.Τ.Ε.) και εκπρόσωπος του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ν. Χαλκιδικής, του Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε., του  Σ.Α.Σ.Κ.Τ.Θ, του  Σ.Κ.Ε.Τ.Κ.Ε και ιδρυτικό μέλος και τ. αντιπρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρείας Εκπαιδευτικών Νομού Χαλκιδικής  ΠΛΕΥΣΗ.

 

MYRO GALLERY 

Νικηφόρου Φωκά 8 (Λευκός Πύργος)

Εγκαίνια: Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Ώρα: 20:00

Διάρκεια: 31/10-15/11/2019

Ώρες λειτουργίας: 

Τρίτη-Παρασκευή: 18:00-21:00 & Σάββατο: 11:00-15:00

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ