Η ΔΕΘ ξανάγινε… μόδα! - Karfitsa.gr
Άρθρα

Η ΔΕΘ ξανάγινε… μόδα!

του προέδρου της ΔΕΘ- Helexpo ΑΕ, Τάσου Τζήκα

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτελεί τη «ναυαρχίδα» της εκθεσιακής δραστηριότητας της ΔΕΘ-Helexpo. Είναι μία έκθεση πραγματικά συλλεκτικό κομμάτι, καθώς είναι μία από τις λίγες αυτού του τύπου εκθέσεις παγκοσμίως, που απευθύνεται τόσο στους τελικούς καταναλωτές όσο και σε επιχειρήσεις, λειτουργώντας παράλληλα ως ένα άτυπο πολιτικό Forum. Μπορεί να έχει ταυτιστεί στη συνείδηση του κόσμου ως μια μεγάλη «γιορτή», είναι όμως πολύ περισσότερα από αυτό. Άλλωστε, η οικονομική τόνωση που προσφέρει στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού η έκθεση υποστηρίζει οικονομικά μια σειρά δορυφορικών δραστηριοτήτων, από τον ξενοδοχειακό κλάδο και την εστίαση μέχρι την ψυχαγωγία και τις μεταφορές, ενώ δίνει βήμα στις ελληνικές επιχειρήσεις και δημιουργεί διαύλους επικοινωνίας με ξένες ομολόγους τους.

Και αυτό δεν γίνεται μόνο με τη Διεθνή Έκθεση του Σεπτεμβρίου, αλλά με όλες τις κλαδικές εκθέσεις και δράσεις του εθνικού εκθεσιακού φορέα. Με δεδομένο δε ότι την τελευταία εξαετία η ΔΕΘ-Helexpo αύξησε κατά 168% τις ημέρες λειτουργίας του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου της πόλης, πρόσθεσε οκτώ νέες εκθέσεις και θεματικά αφιερώματα στο πρόγραμμά της και ο αριθμός των επισκεπτών της αναμένεται να φτάσει το 2018 πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες, έναντι των 500.000 το 2011, τα οφέλη για τη Θεσσαλονίκη είναι προφανή.

Φέτος η 83η ΔΕΘ πιστεύω ότι θα δικαιώσει την προσπάθεια που καταβάλλει η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΔΕΘ-Helexpo και θα αναδειχθεί ως μία από τις καλύτερες των δύο τελευταίων δεκαετιών. Με περισσότερους από 1.500 εκθέτες, με πλήρη κάλυψη του εκθεσιακού χώρου, στεγασμένου και υπαίθριου, με τη δυναμική παρουσία των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας, που θα συνοδευθεί από τη συμμετοχή μερικών εκ των μεγαλύτερων επιχειρήσεων του κόσμου – 52 αμερικανικές εταιρείες θα βρεθούν στο περίπτερο 13 – με τη ψήφο εμπιστοσύνης του ελληνικού επιχειρείν, με έμφαση στην τεχνολογία και την καινοτομία, αλλά και με πολλά θεματικά αφιερώματα και δράσεις πολιτισμού και ψυχαγωγίας, η φετινή διοργάνωση εκτιμώ ότι θα αφήσει έντονο το αποτύπωμά της στην ιστορία του θεσμού και τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους την επισκεφτούν.

Ο κόσμος έχει επιστρέψει και η ΔΕΘ ξανάγινε μόδα στην πόλη και στην Ελλάδα και τώρα σειρά έχουν τα Βαλκάνια.

Στόχος είναι να γίνει το σημαντικότερο επιχειρηματικό και πολιτικοοικονομικό γεγονός της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ