Η διασπορά του φονικού ιού στην Ελλάδα – Πού υπάρχουν τα περισσότερα κρούσματα - Karfitsa.gr
Slider Κοινωνία

Η διασπορά του φονικού ιού στην Ελλάδα – Πού υπάρχουν τα περισσότερα κρούσματα

Στα 821 κρούσματα ανέρχεται το «χτύπημα» του κορoνοϊού στην Ελλάδα, ενώ 22 συνάνθρωποi μας έχουν χάσει τη ζωή τους από τον COVID-19.

Όπως προκύπτει από έκθεση που παρουσιάζει τα ευρήματα από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από τον νέο κορoνοϊό, με βάση τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 24 Μαρτίου 2020, το επίκεντρο του κορoνοϊού στη χώρα είναι η Αθήνα όπου αναφέρθηκαν 366 κρούσματα.

Μικρές εστίες του κορονοϊού διαπιστώθηκαν και στη Ανατολική Αττική (29) αλλά και στον Πειραιά (28). Να υπενθυμίσουμε πάντως ότι το πρώτο μεγάλο κύμα κρουσμάτων διαπιστώθηκε σε Ηλεία, Αχαΐα και Ζάκυνθο. Πρόκειται για τις περιοχές από τις οποίες προέρχονται 53 άτομα τα οποία είχαν ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους και είχαν βρεθεί θετικά στον κορoνοϊό.

Από τα 53 αυτά κρούσματα καταγράφηκε και ο πρώτος θάνατος στη χώρα, του 64χρονου συνταξιούχου Μανώλη Αγιομυργιανάκη, ο οποίος κατέληξε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου. Πλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία της 24ης Μαρτίου του ΕΟΔΥ, στην Ηλεία η διασπορά του ιού ήταν μεγάλη καθώς καταγράφηκαν 43 κρούσματα, ενώ 11 αναφέρθηκαν στην Αχαΐα και 5 στη Ζάκυνθο.

Σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη όπου καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στη χώρα, στην πόλη έχουν καταγραφεί 31 κρούσματα. Περιοχές όπου καταγράφηκε μεγάλος αριθμός κρουσμάτων, γεγονός που προβληματίζει τις αρχές είναι η Καστοριά και η Κοζάνη. Να τονίσουμε ότι στην Καστοριά, το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού, ένας 53χρονος που εργαζόταν στο νοσοκομείο αποδείχθηκε και θανατηφόρο. Έκτοτε στην Καστοριά έχουν αναφερθεί άλλα 18 κρούσματα, ενώ στην Κοζάνη 11.

Χωριά σε καραντίνα 

Εξαιτίας των κρουσμάτων του κορονοϊού  στις παραπάνω περιοχές,  δύο χωριά η Δαμασκηνιά, με 70 κατοίκους, και η Δραγασιά, με 20 κατοίκους, τέθηκαν σε καραντίνα.

Σε έκτακτη κατάσταση κηρύχθηκε από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά, την Τετάρτη η κοινότητα Εχίνου του δήμου Μύκης καθώς στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης βρέθηκαν τις τελευταίες 6 μέρες 9 άτομα θετικά στον κορονοϊό. «Τρέχοντας τα σχετικά μοντέλα και αλγόριθμους ρυθμού εξάπλωσης της νόσου προέκυψε σαφέστατη ένδειξη υψηλού επιδημιολογικού πολλαπλασιαστή», είπε ο κ. Χαρδαλιάς εξηγώντας την απόφαση.

Στην περιοχή επιβάλλεται προσωρινός περιορισμός κατοίκων χωρίς καμία δυνατότητα κατ’ εξαίρεσης μετακίνησης.

Πηγή: paraskhnio.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ