Η εικονική και η "πραγματική" πραγματικότητα - Karfitsa.gr
Άρθρα Πολιτική

Η εικονική και η “πραγματική” πραγματικότητα

Γράφει ο Ιωάννης Ρουκάς Οικονομολόγος, Περιφερειακός Συντονιστής Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ας με συγχωρέσουν οι φίλοι Φιλόλογοι για τον τίτλο, αλλά, ακούγοντας την ομιλία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum, αντιλήφθηκα ότι, πάλι, υπάρχουν άνθρωποι στη Χώρα μας που ζουν σε διαφορετικές «πραγματικότητες».

‘Οπως τότε που σκίσαμε το μνημόνιο και στη συνέχεια αντιληφθήκαμε ότι δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες στον πραγματικό Κόσμο (και δεν παίζουμε Playstation, ή δεν ηγούμαστε 15μελούς Γυμνασίου) και υπογράψαμε ακόμα ένα χειρότερο, μετά την “περήφανη διαπραγμάτευση” του Γιάννη με 1 ν, έτσι και σήμερα, αφού χάσαμε και προσπαθούμε να βρούμε τις ισορροπίες μεταξύ παλιών “συντρόφων” και των “σειρήνων” της Σοσιαλοδημοκρατίας, ήρθαμε στη Θεσσαλονίκη, να μιλήσουμε στο Thessaloniki Helexpo Forum, σε φόντο κόκκινο ανοιχτό με νέο logo, κατηγορώντας τον αντίπαλο για τα πάντα εκτός από τους ανεμοστρόβιλους στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ και την Κλιματική Αλλαγή “θα αναζητήσουμε τις ευθύνες για τις καταστροφές από τον ΙΑΝΟ…”…

Και αφού ο Πρωθυπουργός της Χώρας που μας ρίχνει περίπου 20 πόντους διαφορά, αντιμετώπισε με επιτυχία όλες τις κρίσεις που μας έχουν ανακύψει από την αρχή του 2020 και μετά, τι μας έχει μείνει να κάνουμε;

Μα να τον κατηγορήσουμε για τα πάντα και να πλειοδοτήσουμε. Ξανά.

Μόνο στις Πρωτοβουλίες δεν λέμε περισσότερα. 12 αυτός; 11 εμείς. Αλλά με μεγαλύτερο κόστος. Φυσικά. Αφού είναι τσάμπα. Εξάλλου άλλοι θα πληρώσουν πάλι.

Αλλά ας δούμε τα πράγματα σοβαρά.

Πραγματικά, ακούγοντας τον Αλέξη Τσίπρα από το βήμα του Thessloniki Helexpo Forum, πιστεύει κανείς, ότι δεν άλλαξε καθόλου, δυστυχώς θα πω εγώ, από το παρελθόν.

Εν μέσω Πανδημίας, με τη ΔΕΘ – Thessaloniki Helexpo Forum να είναι σχεδόν το μοναδικό FORUM που γίνεται παγκοσμίως, έστω με 50 άτομα με φυσική παρουσία, κατηγόρησε την Κυβέρνηση γιατί δεν υπήρξε φέτος ΔΕΘ. Με κοροναϊο.

Μίλησε για τη Θεσσαλονίκη, για αποπαίδι της Αθήνα, αυτός που εγκαινίασε “σταθμό Μετρό Συντριβανίου” με λαμαρίνες και αφίσες.

Μίλησε για επιδότηση της εργασίας και όχι επιδότηση της αναστολής της εργασίας. Ενώ μόνο έτσι διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας. Και με χρήση του Προγράμματος SURE θα προχωρήσει ακόμα περισσότερο η διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Και φυσικά με το νέο πρόγραμμα για τις 100.000 νέες θέσεις εργασίας, θα καλύπτονται οι εισφορές αλλά εργοδότη και εργαζόμενου και υπό προϋποθέσεις ακόμα 200 € από το μισθό του εργαζόμενου.

Μίλησε για μία δεκαετία που δεν πρέπει να χαθεί, ενώ η δική του περήφανη διαπραγμάτευση μας κόστισε άλλα 100 δισ € και άρα άλλα δέκα χρόνια τουλάχιστον αγώνα.

Μίλησε αυτός που επί των ημερών του, χωρίς πανδημία η Χώρα δανειζόταν με κόστος τέσσερις φορές επάνω από ότι τώρα (σχεδόν μηδενικό κόστος) εν μέσω πανδημίας. Και μίλησε σήμερα ότι άφησε τη Χώρα με πρόσβαση σε φθηνό δανεισμό. Ναι φυσικά, ο φθηνός δανεισμός υπάρχει, αλλά όχι για όλους. Είναι θέμα εμπιστοσύνης.

Μίλησε για ρευστότητα στην Αγορά, ενώ έχουν δοθεί ήδη 2 δόσεις επιστρεπτέας προκαταβολής, είναι εντός Σεπτεμβρίου προγραμματισμένη νέα δόση και έχει ανακοινωθεί ακόμα μία.

Όταν έχουν δοθεί ήδη δάνεια με καλούς όρους και κρατική εγγύηση σε πολλές επιχειρήσεις που έτσι θα πληρωθούν και οι προμηθευτές αυτών των επιχειρήσεων. Και έπεται και συνέχεια.

Μίλησε για έλλειψη στρατηγικής με την Τουρκία, όταν στη συνάντηση με τον Ερντογάν δεν είχε καν την Ελληνική σημαία μαζί του (μη ξεχνάμε και το φάκελο στη συνάντηση με την Α. Μέρκελ…), ενώ τώρα, ΟΛΗ η Ευρώπη στέλνει στρατό, στόλο, διπλωμάτες στην περιοχή, για να πιέσει σε λύση.

Μίλησε για πάγωμα των μεγάλων έργων όταν προχωράνε έργα κολλημένα για χρόνια και όχι μόνο το Ελληνικό φυσικά. Επενδυτές σε Ναυπηγεία, αναδιοργάνωση της ΕΑΒ.

Μίλησε για πρόβλημα με τις ΜΕΘ όταν σε λίγο χρόνο οι ΜΕΘ διπλασιάστηκαν.

Τέλος, και λόγω καταγωγής, μίλησε για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Από τη Θεσσαλονίκη, μίλησε για τη Μακεδονία, αυτός που υπέγραψε τη Συμφωνία. Εκεί πραγματικά περιγράψω άλλο…

Η πεμπτουσία της Δημοκρατίας είναι η ελευθερία λόγου και άποψης. Μία ισχυρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση, παράγει έργο για κάθε Χώρα. Είναι και χρήσιμη και απαραίτητη.

Αλλά, είναι άλλο μια υπεύθυνη Αντιπολίτευση και άλλο μια Αντιπολίτευση που ζει σε εικονική πραγματικότητα.

Έχουμε δύσκολο Φθινόπωρο και Χειμώνα μπροστά μας και το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι παραπληροφόρηση και ανεύθυνη κριτική.

Αντιθέτως, κάθε παράλειψη, λάθος ίσως, να εντοπίζεται και με πνεύμα ομοψυχίας να αναδεικνύεται για το καλό της Χώρας και του Λαού. Και ο Λαός θα στο πιστώσει όταν έρθει η ώρα, όταν θα κάνει το λογαριασμό και θα κρίνει ποιος είναι ικανός για τη διακυβέρνηση της Χώρας.

Διότι μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους, όλο τον καιρό (Αβραάμ Λίνλολν).

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ