, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η εκδήλωση του ΣΦΕΑ στη Θεσσαλονίκη

Στις 17 Νοέμβρη 2018 συμπληρώνονται 45 χρόνια από την ηρωική, αιματηρή εξέγερση της νεολαίας στο Ε. Μ. Πολυτεχνείο, αλλά και από ανάλογες αντιδικτατορικές κινητοποιήσεις φοιτητών και σπουδαστών στη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, την Πάτρα, το Ηράκλειο, γεγονότα που εκφράζουν όχι μόνο τη διαχρονική αντίσταση των νέων απέναντι σε κάθε μορφή καταπίεσης αλλά και τη διεκδίκηση πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Πιστεύουμε ότι αυτό το ατίθασο, εξεγερτικό πνεύμα που διακρίνει ιδιαίτερα τους κοινωνικούς αγώνες της νεολαίας, πρέπει να αναδειχθεί με αφορμή τις φετινές επετειακές εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο, καθώς, παραφράζοντας τον ποιητή, “από τα πολλά μαλάματα – και τα στερεότυπα, θα προσθέταμε – κινδυνεύει το πρόσωπό του”.
Έτσι μόνον η μνήμη της εξέγερσης  μπορεί να φέρει την εξέγερση των συνειδήσεων απέναντι στη φασιστική απειλή και την κοινωνική αδικία.
Στο πνεύμα αυτό, ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών (Σ.Φ.Ε.Α.), 1967-1974, ως φυσικός και θεσμικός φορέας της αντιδικτατορικής αντίστασης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεών του στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει την Παρασκευή 16-11-2018, στις 6 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο “Ν. Γερμανός” της ΔΕΘ (περίπτερο 8),  εκδήλωση-συζήτηση  με θέμα:
Νοέμβρης ‘73 και τα «άλλα Πολυτεχνεία», με μαρτυρίες αγωνιστών φοιτητών από τα «άλλα Πολυτεχνεία»: Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Πάτρας, Ηρακλείου.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:  για την Πάτρα, ο Κώστας Βογιατζής, για τα Γιάννενα, ο Δανιήλ Σπαρτιάτης, για το Ηράκλειο, ο Γιώργος Μπακιρτζής, για τη Θεσσαλονίκη, ο Χρίστος Ζαφείρης και για την Αθήνα, ο Βασίλης Γκόγκογλου

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.