Η ΕΛ.ΑΣ εξάρθρωσε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης κάνναβης - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Κοινωνία

Η ΕΛ.ΑΣ εξάρθρωσε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης κάνναβης

Την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2019 στην καλλιέργεια, μεταφορά, αποθήκευση, επεξεργασία και πώληση ακατέργαστης κάνναβης σε Αρκαδία, Λακωνία, Αχαΐα, Αττική, Κυκλάδες και Κρήτη, κατάφερε η Ελληνική Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε περιοχές του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, συνελήφθησαν συνολικά έξι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας από 49 έως 64 ετών. Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ακολουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία και έχοντας διακριτούς ρόλους και επιμέρους λειτουργικές διασυνδέσεις, δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2019 στην καλλιέργεια, μεταφορά, αποθήκευση, επεξεργασία και πώληση ακατέργαστης κάνναβης σε Αρκαδία, Λακωνία, Αχαΐα, Αττική, Κυκλάδες και Κρήτη.

Προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, τα μέλη του εγκληματικού δικτύου χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών, υπηκόων τρίτων χωρών, ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, διενεργήθηκαν σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, παράλληλες έρευνες σε οικίες, αποθήκες, υπαίθριους χώρους, οχήματα, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

– πάνω από (94) κιλά ακατέργαστης κάνναβης (φούντα),
– πάνω από (449) κιλά φυτικά αποσπάσματα κάνναβης (κλαδιά-φύλλα-φούντα),
– (108) κιλά φυτικά αποσπάσματα κάνναβης (φύλλα και κλαδιά),
– πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και καρτών sim,
– το χρηματικό ποσό των -42.100- ευρώ,
– (4) ηλεκτρονικές ζυγαριές και αυτόματο μηχάνημα καταμέτρησης χρημάτων,
– ιδιόχειρες σημειώσεις για την πώληση ακατέργαστης κάνναβης και
– (5) κυνηγετικά όπλα, που κατείχοντο άνευ αδείας καθώς και πλήθος φυσιγγίων.

Τέλος, η συγκεκριμένη δικογραφία περιλαμβάνει ακόμα 15 άτομα, τα οποία προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από την συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση και έχουν εξακριβωθεί τα στοιχεία ταυτότητας τους. Τα προσδοκώμενα έσοδα της εγκληματικής οργάνωσης, με τη διάθεση της κάνναβης στην εγχώρια παράνομη αγορά, υπολογίζεται ότι θα ξεπερνούσαν το 1 εκατ. ευρώ.

Η προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, ενώ οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ