«Η επόμενη μέρα της "εξόδου από τα μνημόνια" είναι ίδια με την... προηγούμενη - Karfitsa.gr
Άρθρα

«Η επόμενη μέρα της “εξόδου από τα μνημόνια” είναι ίδια με την… προηγούμενη

Άρθρο του Δημήτρη Κουτσούμπα, Γενικού Γραμματέα της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ

Παρά το γεγονός ότι τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω στις “εξαγγελίες” του πρωθυπουργού, το πιο σημαντικό στοιχείο σ’ αυτή τη ΔΕΘ, είναι η πλήρης επιβεβαίωση του ρόλου της κυβέρνησης ως σημαιοφόρου των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών. Έχει προηγηθεί ο Αμερικανός πρέσβης, ο οποίος δίπλα στο χαρακτηρισμό “γεωπολιτικό μεντεσέ”, για τη χώρα μας, προσθέτει κι αυτόν του “προτιμώμενου συμμάχου”.

Σε μια αστυνομοκρατούμενη – αμερικανοκρατούμενη πόλη, ο πρωθυπουργός, με την ομιλία του, επιχείρησε εκ νέου, να ξεπλύνει τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό για τα εγκλήματά του, αναλύοντας το κοινό του “όραμα” με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.  Αυτό το “όραμα” το μόνο που έχει να προσφέρει στο λαό μας είναι μεγαλύτερους κινδύνους από τη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Αυτούς τους σχεδιασμούς υπηρετεί και η συμφωνία των Πρεσπών κι όχι την επίλυση προβλημάτων στις σχέσεις των δύο χωρών, προβλημάτων αλυτρωτισμού κι εθνικισμού, τα οποία θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

Από κει πέρα η “επόμενη μέρα” του τυπικού τέλους των μνημονίων -και για τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης, της Βόρειας Ελλάδας- είναι ίδια με την προηγούμενη, κι αυτό δεν αλλάζει με την κοροϊδία των δήθεν “ελαφρύνσεων” του κ. Τσίπρα. Πίσω απ’ αυτές βρίσκονται η μονιμοποίηση όλου του μνημονιακού πλαισίου και του αντεργατικού οικοδομήματος, που θεμελίωσαν οι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ενίσχυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι κυβερνητικές δεσμεύσεις σε ΕΕ και ΔΝΤ, ότι “θα τηρηθούν  τα συμφωνηθέντα”. Πρόκειται για ψίχουλα – κι αυτά σε βάθος τετραετίας – τα οποία θα εξανεμιστούν και με το παραπάνω από τη μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων, αλλά και από τα άλλα μέτρα που έχει ήδη ψηφίσει η κυβέρνηση.

Η επόμενη μέρα και για το λαό της Θεσσαλονίκης μπορεί να είναι ελπιδοφόρα. Και η ελπίδα για το λαό δεν περνά μέσα από τα αναπτυξιακά σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που είναι μεταμφιεσμένα μνημόνια διαρκείας για να κερδίζουν οι λίγοι από την εκμετάλλευση των πολλών. Η ελπίδα για το λαό βρίσκεται στην οργάνωση της πάλης του για να επιβάλει μέτρα που θα ανακουφίζουν τον ίδιο και την οικογένειά του, θα βάζει τέρμα στον κατήφορο, θα φωτίζει την μόνη καθαρή διέξοδο για το λαό, με την ενίσχυση του ΚΚΕ παντού.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ