Η ευτυχία των μεσήλικων έρχεται μέσα από τα εμβόλια - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Η ευτυχία των μεσήλικων έρχεται μέσα από τα εμβόλια

Η επιχείρηση «Ελευθερία» παίρνει σάρκα και οστά και στους πολίτες της παραγωγικής ηλικίας δίνοντας τους μια ανάσα ασφάλειας και την πεποίθηση ότι μπορούν να συνεχίσουν τη ζωή τους κάτω από ένα πέπλο προστασίας της υγείας τους.

Γράφει η Αναστασία Καρυπίδου

Έναν χρόνο πριν όταν ο κορονοϊός έκανε την εμφάνιση του στη χώρα μας με το πρώτο κρούσμα να εντοπίζεται στη Θεσσαλονίκη, κανείς δεν περίμενε τη σφοδρότητα του ιού, τα μέτρα που θα λαμβάνονταν για την προστασία της δημόσιας υγείας ούτε και την ευχάριστη έκβαση με την ανακάλυψη εμβολίων σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα η δυνατότητα εμβολιασμού όλο και περισσότερων πολιτών ενεργών και δραστήριων έφερε ακόμη πιο μεγάλα χαμόγελα και… την άκρη του «τούνελ» λίγο πιο κοντά.

Οι εμβολιασμοί στους πολίτες ηλικίας από 60 έως 64 ετών προχωρούν και όσοι κάνουν το εμβόλιο δηλώνουν ότι πήραν μια πρώτη ανάσα νιώθοντας αισιόδοξοι και έτοιμοι να τινάξουν από πάνω τους το πέπλο του φόβου να μην νοσήσουν από κορονοϊό και να συνεχίσουν απρόσκοπα την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Ο Κώστας Σουρουπίδης προϊστάμενος του Τμήματος Γραμματείας και Διοικητικής Μέριμνας,του Δήμου Δέλτα και μέλος του σωματείου εργαζομένων στο δήμο είναι ένας πολίτης που έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca που προορίζεται για τις ηλικίες 60-64 την περασμένη εβδομάδα. Λίγες ώρες αργότερα επέστρεψε στην εργασία του χωρίς κανένα σύμπτωμα.

«Ήταν η πρώτη ημέρα που αισθάνθηκα ότι προστατεύομαι από την πανδημία με ένα ουσιαστικό τρόπο. Περιμένω με αγωνία την δεύτερη δόση που θα γίνει σε μερικές εβδομάδες στις 5 Μαΐου. Τότε θα σφραγιστεί το αίσθημα ασφάλειας καθώς θα έχω θωρακιστεί πλήρως απέναντι σε έναν ιό που μου έχει αλλάξει τη ζωή. Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι θα βγάλω τη μάσκα, απλά τότε θα καταφέρω να αποβάλλω την ανασφάλεια και ίσως αρχίσει για εμένα η κανονικότητα.   Από την ώρα που εμβολιάστηκα συνεχίζω να ασκώ κανονικά τα καθήκοντα μου λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας  από την εξάπλωση της πανδημίας. Φοράω μάσκα και κρατάω αποστάσεις προκειμένου να συνεχίσω να προστατεύομαι» αναφέρει στην karfitsa ο κ Σουρουπίδης .

Από την αρχή της πανδημίας ο κ Σουρουπίδης ζούσε κάτω από συνθήκες ανασφάλειας μήπως νοσήσει καθώς ο ίδιος, αν και δεν έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα να τον ταλαιπωρεί, έχει κάποια περισσότερα κιλά που τον κατατάσσουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

«Αισθάνομαι ότι βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους της πανδημίας. Με το εμβόλιο, που θα λάβουμε,  οποίας εταιρείας και αν είναι, θα μπορούμε να ζούμε φυσιολογικά έχοντας πάντα κατά νου ότι ο ιός δεν έχει εξαφανιστεί».

Ο δημοτικός υπάλληλος θεωρεί ότι οι συνάδελφοι του σε όλη τη χώρα πρέπει να ενταχθούν στις ομάδες που θα εμβολιαστούν ανεξάρτητα από ηλικιακά όρια προκειμένου η εργασία τους να γίνει ακόμη πιο παραγωγική και δια ζώσης, χωρίς να ταλαιπωρούνται με τηλεργασία και άδειες ειδικού σκοπού.

Για την 59χρονη Δέσποινα Καραπαναγιωτίδου, μια νέα δραστήρια γυναίκα το μήνυμα που έλαβε στο κινητό της για εμβολιασμό ήταν ότι πιο ευχάριστο και ελπιδοφόρο. Αν και λίγους μήνες μικρότερη από τον μέσο όρο ηλικίας των υποψηφίων για εμβολιασμό από το εμβόλιο της Astra Zeneca δεν σκέφτηκε ούτε μια στιγμή να αρνηθεί. Χωρίς καμία αγωνία θα πάει στις 13 Μαρτίου στις 16.00 το απόγευμα στο εμβολιαστικό κέντρο της Δυτικής Θεσσαλονίκης για να κάνει την πρώτη δόση.

«Δεν εχω καμία αγωνία. Αν προκύψουν παρενέργειες θα το αντιμετωπίσω με τις οδηγίες των γιατρών. Άλλωστε σε όλα τα φάρμακα υπάρχουν παρενέργειες. Αυτό τι σημαίνει ότι αρνούμαστε να ακολουθήσουμε τη φαρμακευτική αγωγή που μας συστήνεται; Όλες οι μεγάλες ασθένειες που συγκλόνισαν την ανθρωπότητα αντιμετωπίστηκαν με τον εμβολιασμό. Θεωρώ ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο θα θωρακιστώ και θα αισθανθώ ασφαλής για να συνεχίσω τη ζωή μου» τονίζει η κ.Καραπαναγιωτίδου και αναφέρει ότι σημασία έχει να κάνουμε ότι λένε οι γιατροί, όπως σε όλες τις περιπτώσεις.

Οι …αναγνωρίσιμοι που εμβολιάστηκαν

 

Σίμος Δανιηλίδης: Όλοι να εμβολιαστούμε

«Η πανδημία του κορονοϊού παραμένει σε έξαρση και πρέπει να δείξουμε στάση ευθύνης απέναντι στο κρίσιμο και σοβαρότατο θέμα και όλοι να πάμε να εμβολιαστούμε» δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, μετά τον εμβολιασμό του. Να σημειωθεί ότι όλο αυτό το διάστημα δεν του παρουσιάστηκε ούτε πονοκέφαλος ούτε κάποια ενόχληση στο χέρι αλλά και καμία άλλη παρενέργεια, όπως ο ίδιος έχει αναφέρει.

Όπως είπε ο κ.Δανιηλίδης, «τα 15 λεπτά της προληπτικής παραμονής πέρασαν χωρίς καμιά άμεση παρενέργεια ή κάποια αρνητική αντίδραση με πόνο στο μπράτσο, ή μελάνιασμα ή κοκκίνισμα», με αποτέλεσμα να επιστρέψει «μόνος κατευθείαν στο γραφείο οδηγώντας το προσωπικό μου αυτοκίνητο προκειμένου να συνεχίσω τη δουλειά».

«Με εμβολίασε ο Γιώργος, ενδοκρινολόγος από την Καλαμαριά, που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία, και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα. Ήταν τόσο ελαφρύ το χέρι του κατά τον εμβολιασμό που ούτε κατάλαβα αν με τσίμπησε και πότε με τσίμπησε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

 

Χρήστος Μήττας: Η ελπίδα πλέον είναι εδώ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Μήττας, εμβολιάστηκε με την πρώτη δόση του εμβολίου πριν από μερικά 24ωρα, ενώ το επόμενο ραντεβού κλείστηκε για τις 15 Μαΐου.

«Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος προς την Ελευθερία. Σηκώνουμε τα μανίκια μας για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας. Υπομονή λίγο ακόμη να φτάσουμε όλοι υγιείς μέχρι το τέλος μαζί με όλους όσους αγαπάμε» τόνισε ο κ.Μήττας και ευχαρίστησε γιατρούς, νοσηλευτές αλλά και το διοικητικό προσωπικό στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης για την άψογη οργάνωση των εμβολιασμών.

 

 

 

 

 

 

 

Ανέστης Πολυχρονίδης: Με το εμβόλιο βγαίνουμε από την κρίση μία ώρα αρχύτερα!

Το εμβολιαστικό κέντρο των Αμπελοκήπων – Μενεμένης επισκέφτηκε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Συνεργασία Τώρα” του δήμου Ωραιοκάστρου, Ανέστης Πολυχρονίδης, προκειμένου να κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου.

“Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε! Ένα μεγάλο μπράβο στο προσωπικό του ΤΟΜΥ 2η+14η Αμπελόκηπων – Μενεμένης για την άψογη οργάνωση της διαδικασίας του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού! Κάνοντας το εμβόλιο μειώνουμε τις πιθανότητες διασποράς του κορονοϊού και βοηθάμε όλοι μας να βγούμε από αυτή την κρίση μία ώρα αρχύτερα!”, σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ.Πολυχρονίδης, παροτρύνοντας και όλους τους φίλους, γνωστούς και συγγενείς που βρίσκονται στην ίδια ηλικία να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό.

Ευθύμης Φωτόπουλος: Να μη φοβηθεί κανείς. Να χτίσουμε τείχος απέναντι στην πανδημία

Πανέτοιμος να κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου είναι και ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Ευθύμης Φωτόπουλος. Έχει ήδη κλείσει το ραντεβού του για τις 16 Μαρτίου στο εμβολιαστικό κέντρο των Αμπελοκήπων – Μενεμένης προκειμένου να κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ο ίδιος αναφέρει στην «Karfitsa» πως θα κάνει το εμβόλιο και μάλιστα με μεγάλη χαρά, ενώ δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή πως θα μπορούσε να το καθυστερήσει ή να το αποφύγει. «Να μη φοβηθεί κανείς και τίποτα. Μόνο με τον εμβολιασμό θα αντιμετωπιστεί η πανδημία. Εάν εμβολιαστούν όλοι θα χτίσουμε ένα τείχος απέναντι στον κορονοϊό. Ούτε μια στιγμή δεν πέρασε από το μυαλό να μην το κάνω», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Φωτόπουλος.

 

 

 

 

 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ