Η εύκολη και υγιεινή συνταγή για ζεστή σαλάτα - Karfitsa.gr
Ευ Ζην

Η εύκολη και υγιεινή συνταγή για ζεστή σαλάτα

Σας έχουμε τον πιο εύκολο τρόπο να εντάξετε στην διατροφή σας τα όσπρια και τα λαχανικά. Θα σας δώσουμε ένα πολύ ενδιαφέρον twist στα συνηθισμένα πιάτα, όπως για παράδειγμα οι φακές. Η παρακάτω συνταγή προτείνει στους θαυμαστές της η πανέμορφη Δούκισσα Νομικού, επομένως πρέπει να την δοκιμάσουμε. Σίγουρα η συνταγή αυτή αποτελεί έναν διαφορετικό τρόπο να φτιάξεις τις φακές.

Υλικά

  • 1  1/3 φλ. πράσινες φακές (ή ό,τι φακές προτιμάς)
  • Για τη σως:
  • Χυμό από 1 ½ λεμόνι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για τα λαχανικά:
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 μέτρια καρότα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια (περίπου 1 φλυτζάνι)
  • 2 σέλερι (τα κοτσάνια τους), κομμένα σε μικρά κυβάκια (περίπου 1 φλυτζάνι)
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σέσκουλο ψιλοκομμένο

Για το σερβίρισμα:

  • Λίγο τριμμένο κατσικίσιο τυρί (άλλο λευκό τυρί της αρεσκείας σου, όχι πολύ σκληρό)
  • 1/3 φλ. ψημμένα ανάλατα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • (προαιρετικά) 1 αβγο βραστό ή ποσέ

Εκτέλεση

Βράζεις τις φακές σε αλατισμένο νερό για 18-22 λεπτά (ανάλογα με τις φακές που χρησιμοποιείς, ο χρόνος μπορεί να αλλάζει, αλλά ο στόχος είναι να βράσουν «al dente», δηλαδή να διατηρηθούν σφιχτές. Τις σουρώνεις και τις μεταφέρεις σε ένα μεγάλο μπολ.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύεις τα υλικά της σως και το αφήνεις στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνεις τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σωτάρεις σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι, το σέλερι, το καρότο και τα τα κοτσάνια από το σέσκουλο. Ρίχνεις λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε, μεγειρεύοντας συνολικά για 6-8 λεπτά (διατηρώντας τη φωτιά χαμηλή – δεν θέλεις να πάρουν χρώμα τα λαχανικά). Ρίχνεις και τα φύλλα από το σέσκουλο και συνεχίζεις να μεγειρεύεις για 3-4 λεπτά, μέχρι τα φύλλα να μαλακώσουν.

Κατεβάζεις από τη φωτιά και ρίχνεις τα λαχανικά στο μπολ με τις φακές. Ρίχνεις από πάνω τη σως και ανακατεύεις. Αφήνεις να κρυώσει λίγο (για 10 περίπου λεπτά – εν τω μεταξύ, μπορείς να βράσεις το αβγό). Προσθέτεις το τυρί, τα αμύγδαλα και τον μαϊντανό. Σερβίρεις αμέσως, αν θέλεις με ένα αβγό ποσέ.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ