Η ζωή μου όλη είναι… - Karfitsa.gr
Άρθρα Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019

Η ζωή μου όλη είναι…

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού, στον πρώην συνοικισμό Βαρώνου Χιρς.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ*

Αποφοίτησα από το 63ο δημοτικό σχολείο και κατόπιν από το ιστορικό Ε’ Γυμνάσιο – Λύκειο της πόλης. Φοίτησα στη Μαθηματική Σχολή και αποφοίτησα από το τμήμα Μηχανολογίας της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών. Η διπλωματική μου με τίτλο «Μελέτη ροϊκού πεδίου στην κυλινδρική επιφάνεια αγωγού» πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά παγκοσμίως και δημοσιεύτηκε σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά.

Αγωνίσθηκα σαν αθλητής του βόλεϊμπολ με προπονητή τον αείμνηστο Κώστα Χειμωνίδη και προπονήθηκα στο Εθνικό Κλιμάκιο Β. Ελλάδος. Αγωνίσθηκα σαν αθλητής του μπάσκετμπολ στις ομάδες ΑΣ Πέρα και ΑΣ Φάληρο.

Υπηρέτησα στο Τεχνικό Σώμα του Ελληνικού Στρατού και παρέλαβα το πτυχίο της Σχολής Εκπαίδευσης Τεχνικών Τηλεπικοινωνίας, με ειδικότητα ΤΕΜ 3ου κλιμακίου. Αποστρατεύτηκα με τιμητική απονομή βαθμού, λόγω επιτυχούς διεκπεραίωσης οικονομικού ελέγχου πενταετίας των τεσσάρων μονάδων, που ήμουν υπεύθυνος οικονομικών.

Εδώ και εικοσιπέντε έτη διευθύνω την ατομική μου επιχείρηση, με αντικείμενο την κατασκευή αντλιών θετικής μετατόπισης και μηχανημάτων έργου, με εξαγωγική δραστηριότητα. Η επιχείρηση αυτή λειτουργεί με σύστημα διασφάλισης ποιότητας ISO 9001. Κατέχω δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, που αφορούν αντλίες θετικής μετατόπισης για βιομηχανικά υγρά.

Διετέλεσα σύμβουλος σε θέματα ενεργειακής αξιοποίησης βιομάζας στην Η ΕΚΜΕ ΑΕ, που είναι μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές εξαγωγικές τεχνικές εταιρίες, με εξειδίκευση τα βιομηχανικά έργα.

Τελευταία επιχειρηματική μου δραστηριότητα είναι η σχεδιομελέτη και κατασκευή της Biomasshellas, μιας αυτόματης και καθετοποιημένης παραγωγικής μονάδας. Αυτή η ατομική επιχείρησή μου παράγει στερεά βιοκαύσιμα (pellets), από ανακύκλωση βιομάζας.

Είμαι πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Αποφοίτων του θρυλικού Ε’ Γυμνασίου – Λυκείου Θεσσαλονίκης από το 2008. Ο σύλλογος σε αυτά τα χρόνια κατάφερε να γίνει ένας θεσμικός παράγοντας συσπείρωσης των αποφοίτων μεταξύ τους, αλλά και με τα δύο σχολεία και με τους κατοίκους της γειτονιάς των σχολείων. Διοργανώνει εκδηλώσεις – ανταμώματα αποφοίτων της ίδιας χρονιάς, ημερίδες επαγγελματικού προσανατολισμού για τα παιδιά του λυκείου, με ομιλητές απόφοιτους του σχολείου, γιορτές γειτονιάς της Κριεζώτου, του δρόμου που εδρεύει το διατηρητέο κτήριο του λυκείου, καθώς και πολλές εκδηλώσεις – αφιερώματα σε απόφοιτους που έχουν διακριθεί. Το 2016 οργάνωσε μία από τις πιο ιστορικές μουσικές εκδηλώσεις της ελληνικής μουσικής. Μετά από οκτώ μήνες προετοιμασίας στο Μέγαρο Μουσικής της πόλης μας, για τον εορτασμό των 80 ετών από την ίδρυση του ιστορικού σχολείου, συμμετείχαν οι απόφοιτοι Διονύσης  Σαββόπουλος, Γιώργος Χατζηνάσιος, Μανώλης Φάμελλος και η απόφοιτη Εύη Σιαμαντά μαζί με άλλα 70 άτομα επί σκηνής. Ο σύλλογος αριθμεί περίπου 2.500 μέλη.

Είμαι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Ορειβατικού Συλλόγου Λάϊστας Ιωαννίνων, του Συλλόγου Σαρακατσαναίων «Η ΕΝΩΣΗ», του Λαογραφικού Μουσείου  Σαρακατσάνων και του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων.

Μιλάω Αγγλικά και Γαλλικά.

Είμαι παντρεμένος με την αρχιτέκτονα – μηχανικό Έφη Καρυώτη και έχω δύο γιούς.

* Ο Γιάννης Χατζόπουλος είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Ν. Ταχιάου «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα». Είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός ΑΠΘ, με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών και επιχειρηματίας. Είναι επίσης πρόεδρος του ΔΣ του συλλόγου Αποφοίτων του ιστορικού Ε’ Γυμνασίου – Λυκείου της Θεσσαλονίκης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ