Η ζωή των μαφιόζων πίσω από τα… κάγκελα - Karfitsa.gr
Slider Κοινωνία Ροή

Η ζωή των μαφιόζων πίσω από τα… κάγκελα

Η είσοδος του φερόμενου  ως αρχηγού  της ρωσόφωνης Μαφίας, Vor V ZAKONE,  Lasha Sousanasvilli στις φυλακές  Διαβατών, μπορεί να προκάλεσε αναστάτωση στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, όμως συσπείρωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, όλους τους ρωσόφωνους κρατούμενους γύρω από το πρόσωπό του. Οι όποιες μικροδιαφωνίες υπήρχαν ανάμεσα στους Γεωργιανούς και σε άλλους ρωσόφωνους κρατούμενους «έσβησαν» με την εμφάνιση του 57χρονου στο σωφρονιστικό κατάστημα της Θεσσαλονίκης.  Οι ρωσόφωνοι  θεωρούνται οι πλέον «σκληροί» κρατούμενοι καθώς λειτουργούν οργανωμένα σαν πολυμελή οικογένεια. Ο αρχηγός τους επιλέγει τους βοηθούς του ενώ οι υπόλοιποι είναι ίσοι και λειτουργούν σαν μία κλειστή κάστα πάντα υπό τις εντολές του αρχηγού. Οι συγκεκριμένοι κρατούμενοι, δεν έχουν επαφές  με τους υπόλοιπους ενώ ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες με  απόλυτη μυστικότητα.

Ο 57χρονος Lasha Susanasvilli, οδηγήθηκε στην πτέρυγα του πρώτου ορόφου, στο  ίδιο κελί όπου κρατούνταν πριν την αποφυλάκισή του τον Ιούλιο του 2015. Εκεί βρήκε έναν  κρατούμενο ρωσικής καταγωγής, τον οποίο δεν γνώριζε από το παρελθόν, όμως  λίγες ώρες μετά τη συνάντησή τους,  τον «έχρισε» προσωπικό  του σωματοφύλακα. Η κράτηση του 57χρονου στις φυλακές της Θεσσαλονίκης έχει προκαλέσει δέος στους υπόλοιπους  κρατούμενους του πρώτου ορόφου, οι οποίοι όμως δεν καταφέρνουν να τον συναντήσουν καθώς «φρουρείται» από τους ομοεθνείς του συνεχώς.  Στο κελί του Lasha, υπάρχει σύμφωνα με πληροφορίες  μόνο μια τηλεόραση ενώ το air-condition που χρησιμοποιούσε κατά τη διάρκεια της παραμονής του μέχρι τον Ιούλιο του 2015, έχει απομακρυνθεί. Μέχρι στιγμής σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει υποβάλλει κάποιο αίτημα στο Συμβούλιο των Φυλακών, ωστόσο ακολουθεί συγκεκριμένη διατροφή λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.  Ο 57χρονος φέρεται να έχει ζητήσει να εξεταστεί από την ομάδα των γιατρών που τον παρακολουθούσαν όσο ήταν εκτός φυλακής τους οποίους  φαίνεται να εμπιστεύεται απόλυτα.

Οι ρωσόφωνοι στις ελληνικές φυλακές αριθμούν σχεδόν το ένα πέμπτο του συνόλου των κρατουμένων. Στις φυλακές Διαβατών δεν ξεπερνούν τους 100  ενώ στις φυλακές της Νιγρίτας φτάνουν τους 60. Στις δύο αυτές φυλακές  βρίσκονται ο Lasha Sousanasvilli, ο φερόμενος ως αρχηγός, οι  δύο υπαρχηγοί, V Vor Zakone  και οι υπόλοιποι 11 ρωσόφωνοι που συνελήφθησαν ως μέλη, της  πολυμελούς σπείρας που εξάρθρωσαν  πρόσφατα οι αστυνομικοί της ασφάλειας Θεσσαλονίκης στην Πυλαία.

Κουζίνα και ψυγείο ζήτησαν οι Ρωσόφωνοι…    στις φυλακές Νιγρίτας

Ο Nodar  Shukakidze και ο Merab Abanidze, oι δύο φερόμενοι ως υπαρχηγοί της Ρωσόφωνης Μαφίας και μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, της οποίας φέρεται να ηγείται ο Lasha Sousanasvili, έχουν προφυλακιστεί στις φυλακές της Νιγρίτας. Όπως αναφέρουν στην Karfitsa, κρατούμενοι, λίγες  ώρες μετά την εγκατάστασή τους στη 3η πτέρυγα των φυλακών, ζήτησαν ηλεκτρική κουζίνα  και ψυγείο στα κελιά τους προκειμένου να ετοιμάζουν μόνοι τους το φαγητό τους. Το αίτημα αναμένεται να συζητηθεί από το Συμβούλιο των Φυλακών ωστόσο σπάνια τέτοια αιτήματα γίνονται αποδεκτά. Οι ρωσόφωνοι κρατούμενοι ζήτησαν από τη διοίκηση των φυλακών, προϊόντα ρώσικης προέλευσης τα οποία εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο των Φυλακών και τοποθετήθηκαν στο σουπερ μάρκετ του καταστήματος κράτησης.

Οι Γάλλοι θέλουν τον  Lasha Sousanasvilli

H δικογραφία των Γαλλικών διωκτικών αρχών, έφτασε στη Θεσσαλονίκη  προκειμένου να ενημερωθούν οι συνήγοροι   του 57χρονου Lasha Sousanasvilli, για τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται.  Οι αρχές της  Γαλλίας,  έχουν ζητήσει την έκδοσή του και έχουν αποσαφηνίσει στους Έλληνες δικαστές ότι θα διασφαλίσουν την κράτηση του 57ρονου σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, στα περίχωρα του Παρισιού όπου  ο 57χρονος θα μπορεί να νοσηλευτεί καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Οι συνήγοροι του πάντως  υποστηρίζουν ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία ο Lasha, πρέπει να δικαστεί στην Ελλάδα εφόσον έχουν διαπραχθεί αδικήματα στη χώρα μας.

Δ.Κ

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ