Η Θεσσαλονίκη πρέπει να διώξει το φάντασμα της ακυβερνησίας - Karfitsa.gr
Άρθρα Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019

Η Θεσσαλονίκη πρέπει να διώξει το φάντασμα της ακυβερνησίας

19 υποψήφιοι δήμαρχοι για την Θεσσαλονίκη. Το επόμενο δημοτικό συμβούλιο κινδυνεύει να είναι μια πανσπερμία παρατάξεων, οι περισσότερες από τις οποίες θα εκπροσωπούνται από έναν μόνο άνθρωπο. Τι πολιτική δύναμη θα έχουν; Καμία!

Του ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΕΚΟΥΛΗ*

Τι διαφορετικές προτάσεις κατέθεσαν για το μέλλον της πόλης; Καμία! Γιατί δεν μπόρεσαν να βρουν στέγη σε κάποιαν από τις μεγαλύτερες παρατάξεις, που εκπροσωπούν, στο κάτω-κάτω, κάποια μεγάλα πολιτικά ρεύματα της ελληνικής κοινωνίας; Διότι, φοβάμαι, δεν εκπροσωπούν πολιτικές απόψεις, αλλά προσωπικές φιλοδοξίες, μικροεγωισμούς ή, το χειρότερο, μικρές ομάδες οργανωμένων συμφερόντων, που τους στηρίζουν και τους χρηματοδοτούν.

Το τι μπορεί να συμβαίνει σ’ ένα τέτοιο δημοτικό συμβούλιο μπορούν να το δουν οι συμπολίτες μας στο παρόν Συμβούλιο όπου, καθώς λείπει ο ισχυρός συνεκτικός δεσμός της εξουσίας (η «Πρωτοβουλία» έχει πια διαλυθεί και δεν θα υπάρχει στις επερχόμενες εκλογές), οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι κάνουν απλώς αντιπολίτευση.

Ταυτόχρονα, κανένας προεκλογικός διάλογος δεν υπάρχει για το μέλλον της ίδιας της πόλης, για το πώς θέλουμε να γίνει τις επόμενες δεκαετίες. Ο προεκλογικός διάλογος γίνεται με κουτσομπολιά για γηπεδικές προτιμήσεις, με ψιθυρολογίες, με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη και με fake news.

Όλος ο πολιτικός διάλογος εξαντλείται στο τι θα γίνει στον Β΄ γύρο. Η πολιτική πιάτσα στην πόλη βοά ότι ο δεύτερος και η τρίτη (ένας καθαρόαιμος «δεξιός», υποτίθεται, και μια άκαπνη υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ) «τα έχουν ήδη βρει μεταξύ τους», θα στηρίξει ο ένας τον άλλον, έχουν ήδη μοιράσει τις αντιδημαρχίες (φυσικά και τα υπόλοιπα οφίτσια, τις εργολαβίες και τις προμήθειες), θα «συνεννοηθούν» και με τον τέταρτο, τον πέμπτο και τον έκτο (!!!) και θα αποπειραθούν να διοικήσουν την πόλη ενάντια στην σχετική (έστω) πλειοψηφία του Α΄ γύρου!

Η τερατογένεση αυτή θα είναι δημιούργημα του άθλιου εκλογικού νόμου που κατασκεύασε η παρούσα αριστεροδεξιά κυβέρνηση γι’ αυτό ακριβώς: για να έχουν εκβιαστικό λόγο ακόμη και ελάχιστες ομάδες συμφερόντων.

Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης δεν πρέπει να επιτρέψουν να επαναληφθεί ως κακόγουστη απομίμηση η συγκυβέρνηση των δυνάμεων του εθνολαϊκισμού!

Η πόλη πρέπει να δώσει την μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία στον μοναδικό «διαυγή» υποψήφιο που μπορεί να σταθεί αντάξιός της: στον Νίκο Ταχιάο!

* Ο Σπύρος Στεκούλης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» του Νίκου Ταχιάου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ