Τσίπρας: "Η Θεσσαλονίκη πρέπει να μείνει μία δημοκρατική πόλη" - Karfitsa.gr
Karfitsomata Κοινωνία

Τσίπρας: «Η Θεσσαλονίκη πρέπει να μείνει μία δημοκρατική πόλη»

«Είναι μεγάλη νίκη να κερδίσουμε έναν προσδιορισμό μπροστά από τη λέξη Μακεδονία. Εδώ και 70 χρόνια λέγονται Μακεδονία», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη. «Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε μια κρίσιμη φάση. Προχωράμε υπερασπιζόμενοι μια εθνική θέση», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

«Επιδιώκουμε να πάρουμε πίσω κάτι, όχι να παραδώσουμε κάτι που εδώ και 70 χρόνια έχει δοθεί από άλλους» τόνισε ο ίδιος.

«Κάποιοι ανόητοι λένε «πάτε να δώσετε»… Πάμε να πάρουμε, δεν πάμε να δώσουμε» υποστήριξε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε για τους Σκοπιανούς: «Δεν έχουν καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο, έχουν ρίζες σλάβικες και αλβανικές».

«Ευχαριστούμε τον Πρωθυπουργό που ήρθε να μας συμπαρασταθεί», είπε από την πλευρά του ο δήμαρχος, αναφερόμενος στο επεισόδιο του ξυλοδαρμού του το περασμένο Σάββατο. «Το θέμα είναι να φτάσουμε στη ρίζα του προβλήματος», είπε και συμπλήρωσε «όταν λέω ότι θα είμαι δήμαρχος μέχρι 100 χρονών, εννοώ πως η πόλη αυτή δεν πρέπει ν’ αλλάξει δημοτική αρχή και να γυρίσει στο σκοταδισμό. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να είναι μία κατεξοχήν δημοκρατική πόλη».

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ