Η Ιταλία έστειλε φρεγάτα στην Κύπρο - Karfitsa.gr
Διεθνή

Η Ιταλία έστειλε φρεγάτα στην Κύπρο

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica αποκάλυψε ότι η Ιταλία έχει στείλει στην Κύπρο πολεμική φρεγάτα προκειμένου να προστατέψει τις δραστηριότητες της ΕΝΙ και των ιταλικών «εθνικών συμφερόντων».

Πρόκειται για την φρεγάτα Μartinengo και έφτασε την περασμένη Παρασκευή στο λιμάνι της Λάρνακας. Όπως αναφέρει το άρθρο πρόκειται για επιχείρηση «περιπολίας της ανατολικής Μεσογείου, με στόχο την παρουσία και την παρακολούθηση των ναυτικών περιοχών, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και για την προστασία των εθνικών συμφερόντων».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «από τον περασμένο Οκτώβριο η Τουρκία ξανάρχισε τις γεωτρήσεις στα ανοικτά της Κύπρου, σε περιοχή που έχουν εξασφαλίσει η γαλλική Total και η ιταλική Eni».

Ακόμα το άρθρο συνεχίζει και σημειώνει πως «Τις επόμενες ημέρες, η Martinengo θα πάρει μέρος σε ασκήσεις με το ναυτικό φίλων χωρών. Πιθανώς πρόκειται για την Ελλάδα και την Κύπρο».

Τέλος τονίζει ότι «Το μήνυμα προς την Άγκυρα είναι σαφές: αν χρειάζεται να δείξουμε τη σημαία μας, εμείς είμαστε έτοιμοι».

Πηγή: paraskhnio.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ