Η κυβέρνηση διαψεύδει τα σενάρια για πρόωρες εκλογές - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

Η κυβέρνηση διαψεύδει τα σενάρια για πρόωρες εκλογές

Πηγές μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου απορρίπτουν τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως μετά και από την ψήφιση αύριο Παρασκευή του νέου εκλογικού νόμου, εξασφαλίζεται η αναλογικότητα και η κυβερνησιμότητα στη χώρα. Το ενδεχόμενο να μην πάει η χώρα σε πρόωρες εκλογές  επιβεβαιώνεται κιόλας μετά και από την ψήφιση της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας η οποία θεωρούταν θεσμική εκκρεμότητα.

Μέσα στην Κουμουνδούρου πάντως ένα τέτοιο σενάριο το θεωρούσαν εξαιρετικά πιθανό διότι όπως αναφέρουν η κυβέρνηση μπορεί να προτιμήσει να πάει σε διπλές κάλπες προκειμένου να καεί η απλή αναλογική.

Την ίδια στιγμή οι πηγές από το Μέγαρο υπενθυμίζουν τα λόγια του πρωθυπουργού που σε πολλές δημόσιες εμφανίσεις του έχει κάνει λόγο για εκλογές το 2023. «Ο νέος εκλογικός νόμος επαναφέρει το bonus εδρών για το πρώτο κόμμα, όμως αυτό γίνεται πλέον κλιμακωτά, ανάλογα με το ποσοστό που αυτό θα λαμβάνει. Το μεγαλύτερο bonus που θα δίνεται επιτρέπει σε ένα κόμμα με ποσοστά αντίστοιχα αυτών της ΝΔ στις εκλογές του 2019 να κυβερνήσει αυτοδύναμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε αφού ισχυρίζεται πως είναι κόμμα εξουσίας, να αναθεωρήσει τα περί απλής αναλογικής και να στηρίξει τον νέο εκλογικό νόμο. Φαίνεται όμως πως δεν πιστεύει πως στις επόμενες εκλογές θα είναι πρώτο κόμμα» σημειώνουν χαρακτηριστικά με νόημα.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

 

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ