Η λίμνη Κορώνεια ξανά εκπέμπει SOS (ΦΩΤΟ) - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Περιβάλλον

Η λίμνη Κορώνεια ξανά εκπέμπει SOS (ΦΩΤΟ)

Τεράστια οικολογική καταστροφή συντελείται στη λίμνη Κορώνεια εδώ και 10 ημέρες, με χιλιάδες Γριβάδια, πεταλούδες, λέστια και ηλιόψαρα, να έχουν ξεβραστεί περιμετρικά της λίμνης και όπως φαίνεται πλέον μειώνεται ανησυχητικά και η στάθμη της η οποία πριν από τρία χρόνια ήταν περίπου στα τρία μέτρα και τώρα μειώθηκε κάτω από ένα μέτρο.

“Το φαινόμενο εξελίσσεται μέρα με τη μέρα και οφείλεται κυρίως στην ανομβρία των τελευταίων μηνών και στις υψηλές θερμοκρασίες που υπάρχουν αυτή την περίοδο. Το αποτέλεσμα ήταν να μειωθεί σημαντικά το οξυγόνο στη λίμνη και έτσι τα ψάρια ασφυκτιούν και πεθαίνουν” αναφέρει η κ. Αθηνά Πατσιά, Βιολόγος του Φορέα Διαχείρισης Κορώνειας, Βόλβης και Χαλκιδικής.

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες μέρες, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, επισκέφθηκε την περιοχή συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνο Αραβώση και ενημερώθηκε για την πορεία εφαρμογής του master plan για την αποκατάσταση της λίμνης Κορώνειας.

Ο κ.Χατζηδάκης είχε ανακοινώσει ένα πιο απλό σύστημα, σε σχέση με τις προστατευόμενες περιοχές, προκειμένου να υπάρχει ένας συντονιστής και την άμεση χρηματοδότηση, από το υπουργείο Περιβάλλοντος, όλων των έργων βιολογικού καθαρισμού γύρω από την Κορώνεια, προκειμένου η λίμνη να παραμείνει ζωντανή.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ