Η Μακεδονία είναι Ελλάδα και μόνο Ελλάδα - Karfitsa.gr
Απόψεις

Η Μακεδονία είναι Ελλάδα και μόνο Ελλάδα

Του Νίκου Καραμανλή

Αλήθεια, προς τι η τόση σπουδή να υπογραφεί τόσο γρήγορα η συμφωνία των Πρεσπών; Γιατί άραγε η κυβέρνηση επιδεικνύει βιασύνη να «κλείσει» ένα μείζον εθνικό θέμα, χωρίς καλά-καλά να έχoυν ενημερωθεί το σύνολο του πολιτικού κόσμου και ο ελληνικός λαός; Ένας ελληνικός λαός τον οποίο ο πρωθυπουργός αγνοεί επιδεικτικά, λέγοντας ότι –όπως δήλωσε στην ΕΡΤ– θεωρεί παράλογο να αποφασίσουν οι Έλληνες την ονομασία ενός γειτονικού κράτους! Συγγνώμη, αλλά δεν μιλάμε για ένα οποιοδήποτε κράτος, αλλά για ένα κράτος που επιχειρεί να καπηλευτεί την ιστορία μας και που στήθηκε πάνω σε αλυτρωτικές τάσεις σε βάρος της πατρίδας μας.

Εάν όντως ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι κατήγαγε «μεγάλη διπλωματική νίκη», τότε γιατί δεν φέρνει τη συμφωνία προς κύρωση από τη Βουλή, να την επισφραγίσει και να εισπράξει τα εύσημα; Γιατί δεν προσφεύγει στον ελληνικό λαό – αυτόν που ο ίδιος χαρακτηρίζει κυρίαρχο για ένα «μείζον εθνικό θέμα», όπως ακριβώς προβλέπει και το Σύνταγμα; Ούτε είναι απάντηση ότι «ο υπουργός Εξωτερικών διαθέτει την εξουσία και την αρμοδιότητα να υπογράφει διακρατικές συμφωνίες», γιατί πολύ απλά δεν πρόκειται για την όποια διακρατική συμφωνία. Ποτέ άλλοτε κατά το παρελθόν δεν δεσμεύτηκε για ένα τόσο κρίσιμο θέμα η χώρα, χωρίς πρώτα να έχει ερωτηθεί η Ολομέλεια της Βουλής. Όπως πολύ σωστά επεσήμανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, «η συμφωνία ακόμα και πριν υπογραφεί παράγει ήδη έννομα αποτελέσματα».

Δυστυχώς, οι κυβερνώντες επί μήνες διαπραγματεύονταν το πολύ κρίσιμο για τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική αξιοπρέπεια ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής μας χώρας, ερήμην των πολιτικών δυνάμεων και των Ελλήνων πολιτών. Είναι οι ίδιοι που επιλέγουν να «κλείσουν» άρον-άρον αυτήν τη συμφωνία που όχι μόνο διχάζει τον ελληνικό λαό, αλλά δεν διασφαλίζει ούτε τα συμφέροντα της πατρίδας μας. Αντί να είναι τα Σκόπια πιεσμένα από την πολύχρονη αναμονή ένταξης στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ (με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο ασφάλειας και χρηματοδότησης), και να υποχωρούν σε κομβικά ζητήματα, εμφανίζεται η Ελλάδα να λέει «ναι» σε μία συμφωνία πολύ κατώτερη των περιστάσεων.

Ακόμη κι αν αφήσει κανείς στην άκρη την παραχώρηση του ονόματος «Βόρεια Μακεδονία», είναι εθνικά απαράδεκτο να εκχωρήσουμε «μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα, που μαζί με το όνομα είναι τα κατ’ εξοχήν εργαλεία του αλυτρωτισμού των Σκοπίων. Το τραγελαφικό της υπόθεσης, βέβαια, είναι η στάση των ΑΝΕΛ –κυβερνητικού εταίρου του ΣΥΡΙΖΑ– που λένε κατηγορηματικά «όχι» σε μία συμφωνία που δεσμεύει ρητά τις όποιες επόμενες ελληνικές κυβερνήσεις, χωρίς πραγματική δυνατότητα υπαναχώρησης, αλλά ταυτόχρονα –στον βωμό της… καρέκλας– συνεχίζουν να προσφέρουν στήριξη στην κυβέρνηση! Δυστυχώς, αυτή η συμφωνία –εάν τελικά υπογραφεί– θα είναι πολλαπλά επιβλαβής για τα εθνικά συμφέροντα και σύντομα θα τα βρούμε μπροστά μας!

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ