Η Νέα Ζηλανδία απαγορεύει τα ημιαυτόματα όπλα - Karfitsa.gr
Διεθνή Επικαιρότητα

Η Νέα Ζηλανδία απαγορεύει τα ημιαυτόματα όπλα

Υπέρ της απαγόρευσης όλων των ημιαυτόματων όπλων και των τυφεκίων ψήφισε σχεδόν ομόφωνα το κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας, στον απόηχο της διπλής επίθεσης στο Κράιστσερτς με τους 50 νεκρούς.

Το νομοσχέδιο υπεψηφίστηκε με 119 ψήφους έναντι ενός μόλις μέλους του κοινοβουλίου που ψήφισε κατά και αναμένεται να γίνει νόμος του κράτους εντός των επόμενων ημερών.

Τις αλλαγές στη νομοθεσία περί οπλοκατοχής είχε ανακοινώσει η πρωθυπουργός της χώρας Τζασίντα Άρντερν ευθύς αμέσως μετά τις επιθέσεις.

Συγκρατώντας με δυσκολία τα δάκρυά της, η Άρντερν δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου ότι όταν επισκέφθηκε τους τραυματίες στο νοσοκομείο κανείς τους δεν είχε μόνο ένα τραύμα.

«Θα έχουν αναπηρίες σε όλη τους τη ζωή, εκτός από τις ψυχολογικές επιπτώσεις», τόνισε. «Αυτά τα όπλα έχουν σχεδιάστεί για να σκοτώσουν και να ακρωτηριάσουν και αυτό έκαναν στις 15 Μαρτίου», υπογράμμισε.

Ο 28χρονος δράστης της πολύνεκρης επίθεσης, ο Αυστραλός οπαδός της θεωρίας περί «ανωτερότητας» της λευκής φυλής Μπρέντον Τάραντ, βρίσκεται αντιμέτωπος με 50 κατηγορίες για ανθρωποκτονία και 35 απόπειρες.

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας υπολογίζει σε 13.500 τα ημιαυτόματα όπλα στρατιωτικού τύπου που έχουν στην κατοχή τους πολίτες, σε μια χώρα όπου τα όπλα που υπάρχουν υπολογίζονται εν γένει σε 1,5 εκατομμύριο.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ