«Η πάλη της Δημοκρατίας με το φασισμό δεν είναι διχασμός» - Karfitsa.gr
Blogs

«Η πάλη της Δημοκρατίας με το φασισμό δεν είναι διχασμός»

Του Στράτου Κερσανίδη

Η δολοφονική επίθεση εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη ήρθε ως επιβεβαίωση αυτού που διαφαινόταν  εδώ και καιρό. Ήταν το αποτέλεσμα μιας υποβόσκουσας πατριδοκαπηλίας, με έντονα ακροδεξιά χαρακτηριστικά, το οποίο δυστυχώς κάποιες πολιτικές δυνάμεις, προσδοκώντας σε πολιτικά οφέλη, όχι μόνον δεν απομόνωσαν ούτε καταδίκασαν αλλά, αντίθετα, αγκάλιασαν. Ας μην κάνουν, λοιπόν, πως έπεσαν από τα σύννεφα κι ας αναλάβουν τις ευθύνες τους καταδικάζοντας έστω και τώρα τις εθνικιστικές, διχαστικές και μισαλλόδοξες φωνές.

Αντ’ αυτού η ΝΔ αντί να μιλήσει ξεκάθαρα για ακροδεξιά και φασιστική βία καταφεύγει στο γνωστό της ιδεολόγημα περί ανομίας για την  οποία φταίει φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ! Αντί να ονοματίσει τον ιδεολογικό χώρο ο οποίος κρύβεται πίσω από την επίθεση στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης. προτιμά το γνωστό, ανιστόρητο και αβάσιμο συμψηφισμό καταδικάζοντας «τη βία από όπου κι αν προέρχεται». Έτσι εξισώνει τις  συμβολικές δράσεις του Ρουβίκωνα, που φυσικά είναι καταδικαστέες, με την επίθεση στο Γιάννη Μπουτάρη ακόμη και με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα! Καταφεύγει στην παρελθοντολογία κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση στον Κωστή Χατζηδάκη και τον εμπρησμό της Μαρφίν (το 2010!), γεγονότα που είχαν καταδικαστεί κατηγορηματικά τότε από το κόμμα.

Η ΝΔ δια στόματος Σταύρου Καλαφάτη, δε διστάζει να υποστηρίξει πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει «στις ακρότητες, το φανατισμό και το διχασμό». Θεωρεί δηλαδή ο βουλευτής της ΝΔ, πως όποιος χαρακτηρίζει τους δράστες ως ακροδεξιούς και φασίστες καλλιεργεί κλίμα φανατισμού και διχασμού. Ενώ οι δηλώσεις επιφανών στελεχών της ΝΔ, οι οποίοι δικαιολογούν την επίθεση επειδή διαφωνούν με τα λεγόμενα του Μπουτάργη, είναι άκρως συμφιλιωτικές. Όπως εκείνες του  έκπτωτου περιφερειάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος ελάχιστα μετά το θλιβερό περιστατικό, έλεγε για το δήμαρχο πως «πούλησε τη Μακεδονία, αυτή η χολέρα, αυτό το πολιτικό τραβέλι». Μήπως ο Σταύρος Καλαφάτης και η ΝΔ θα πρέπει να αναζητήσουν το φανατισμό και το διχασμό μέσα στο ίδιο τους το σπίτι;

Η Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνον η συντηρητική πόλη του παρακράτους, του εθνικιστικού μίσους και του θρησκευτικού φανατισμού. Είναι και η πολυπολιτισμική πόλη του εργατικού κινήματος, των δημοκρατικών αγώνων και των ποιητών.

Είναι δύο υπαρκτοί κόσμοι που συγκρούονται. Κι αυτό δεν είναι διχασμός. Είναι η πάλη του Καλού με το Κακό. Του Φωτός με το Σκοτάδι. Της Δημοκρατίας με το Φασισμό. Και η ΝΔ αντί να υποθάλπει τα ήδη επωασμένα ερπετά καλά θα κάνει να πάρει θέση και να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις. Χωρίς να ζητήσει την άδεια από τους κ.κ. Βορίδη, Γεωργιάδη και Σαμαρά!

 

Ο Στράτος Κερσανίδης είναι Εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

 

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ