Η ποιότητα της Τσέλσι και η διαχείριση του ΠΑΟΚ - Karfitsa.gr
Άρθρα

Η ποιότητα της Τσέλσι και η διαχείριση του ΠΑΟΚ

Άρθρο Βασίλη Μάστορα

Υπάρχει καλή ήττα; Σαφώς και όχι. Είναι όμως προτιμότερη μια αξιοπρεπής ήττα από έναν αγωνιστικό εξευτελισμό. Από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, μόλις τελείωσε ο αγώνας του ΠΑΟΚ με την Τσέλσι, άνοιξε μία μεγάλη κουβέντα για το πώς ο Λουτσέσκου προσέγγισε τον αγώνα. Υπάρχουν ενστάσεις για την ενδεκάδα χωρίς κλασικό φορ και για τον υπερβολικό σεβασμό που έδειξε ο Δικέφαλος απέναντι στους Αγγλους. Εκείνη την ώρα ίσως να ήταν και λογικό να ακούγονται και τέτοιες απόψεις. Ο ΠΑΟΚ είχε χάσει με το αξιοπρεπές 1-0 από την Τσέλσι, ομάδα που ανήκει στην ελίτ της Ευρώπης και στα τελευταία 20’ του αγώνα έδειξε αντίδραση η οποία ίσως να έκανε κάποιους να πιστέψουν ότι μπορούσε να πάρει από τον αγώνα κάτι περισσότερο. Πάντα έτσι γίνεται όταν κρίνεις κάτι από το οποίο υπάρχει ήδη αποτέλεσμα. Είτε μία επιχειρηματική επένδυση, είτε το αποτέλεσμα ενός αγώνα. Είναι κάτι σαν τους μετά Χριστό Προφήτες.

Ταπεινή μου άποψη είναι ότι ο ΠΑΟΚ έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει στη διαχείριση του αγώνα. Είχε απέναντι του έναν ποδοσφαιρικό κολοσσό, στον οποίο όλοι υποκλίνονται, που τον κάνει περισσότερο δυνατό η παρουσία του Σάρρι. Η διαφορά της ποιότητας των δύο ομάδων δεν απεικονίζεται μόνο στο μπάτζετ, αλλά φάνηκε και στα 90 λεπτά του αγώνα. Όταν κάποια στιγμή η Τσέλσι είχε 19-1 τελικές και η κατοχή ήταν 72%-28% υπέρ των Αγγλων, δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Είναι ολοφάνερο ότι κρατούσαν τα κλειδιά του αγώνα και  τα γυρνούσαν όποτε ήθελαν για να ανάψει η μηχανή. Το ταλέντο περίσσευε σ’ όλες της θέσεις της ενδεκάδας της Τσέλσι και το ποδόσφαιρο που έπαιξε ήταν ολοκληρωτικό και χωρίς λάθη. Αυτό δηλαδή που κερδίζει τον θαυμασμό όλων των φιλάθλων.

Ο ΠΑΟΚ έκανε το καλύτερο που θα μπορούσε. Προσπάθησε να μη δώσει πολλούς χώρους στον αντίπαλο, να λειτουργήσει χωρίς λάθη ανασταλτικά και από εκεί και πέρα όπου βγει. Ρεαλιστική προσέγγιση του αγώνα γιατί πάντα υπήρχε ο κίνδυνος να υποστεί μία ταπεινωτική ήττα η οποία θα επηρέαζε τον οργανισμό ΠΑΟΚ ψυχολογικά και τα ντέρμπι που έχει μπροστά του χρειάζονται καλή ψυχολογία. Αλλωστε στους υπολογισμούς που έκανε ο ΠΑΟΚ δεν πιστεύω ότι είχε γράψει τον αριθμό 3 ως κέρδος από τον εντός έδρας αγώνα με την Τσέλσι.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ