«Η πολιτική µας κατάντια έχει µόνο µία κυνική όψη...το κοµµατικό συµφέρον» - Karfitsa.gr
Απόψεις Αρθρογράφοι

«Η πολιτική µας κατάντια έχει µόνο µία κυνική όψη…το κοµµατικό συµφέρον»

ΦΩΤΟ ΣΑΒΒΑΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ

Γράφει ο Γιώργος Ρωµανός

Δυστυχώς, η Ελλάδα σε κάποιες περιπτώσεις έχει δυσβάσταχτη κατά κεφαλήν παραγωγή δωσίλογων και δηµαγωγών. Είναι γνωστή για τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Περικλή, τη Δηµοκρατία, αλλά και για τον Εφιάλτη, τον δηµαγωγό Κλέωνα και τη δολοφονία των εκ των πρωτεργατών της Δηµοκρατίας, Αρµόδιου και Αριστογείτονα. Τα πράγµατα τίθενται πλέον ωµά: τώρα είναι η ώρα των πατριωτών ή των δωσίλογων. Ενδιάµεση θέση περί «ολίγης προδοσίας» δεν υπάρχει. Και «γεωγραφικός προσδιορισµός» ο οποίος συµπεριλαµβάνει όνοµα ή παράγωγο της λέξης Μακεδονία αποτελεί εθνική προδοσία. Η Μακεδονία και ο Μέγας Αλέξανδρος είναι παγκόσµιας εµβέλειας ιστορικό-πολιτιστικό κεφάλαιο της Ελλάδος, το οποίο ξεπερνάει κατά πολύ όλους τους ηγέτες µας και τις πολιτικές τους από τις απαρχές του ελληνισµού µέχρι σήµερα. Έτσι, κανένας δεν έχει το ανάστηµα να παραδώσει-προδώσει αυτό το αµύθητης αξίας κεφάλαιο στους ποικιλώνυµους µετανάστες που συνέρευσαν στα εδάφη πέριξ των Σκοπίων. Και τα εδάφη αυτά φέρουν τα ιστορικά αδιάψευστα ονόµατα της αρχαίας Δαρδανίας και της Παιονίας. Όχι της αρχαίας Μακεδονίας. Οι Δάρδανοι ήταν σκληροί εχθροί των Μακεδόνων και προσωπικά του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Τα γραπτά ντοκουµέντα ξεκινούν από τον Όµηρο. Η Γεωγραφική Αφήγηση του Κλαύδιου Πτολεµαίου (2ος αιώνας µ.Χ.) εντάσσει την Μακεδονία στην Ελλάδα. Οι σωζόµενοι χάρτες από τον 7ο αι. µ. Χ. και οι πλέον έγκυρες γραπτές πηγές: Στράβωνας, Αππιανός, Πολύβιος, Μάλχος, Ιεροκλής, Κωνσταντίνος Πορφυρογέννητος, Ι. Ζωναράς, και πολλοί άλλοι, βεβαιώνουν, ότι: «η Μακεδονία είναι Ελλάδα».

Έτσι, επί 1000 χρόνια η περιοχή των Σκοπίων λεγόταν Δαρδανία, και από το 1929 µέχρι το 1941 Βαρντάρτσκα. Ο Τίτο (1943) εκµεταλλεύτηκε τις πολύχρονες προδοτικές προσπάθειες των Ελλήνων κοµµουνιστών και µετονόµασε τη Βαρντάρτσκα σε Μακεδονία, διεκδικώντας ελληνικά εδάφη µέχρι Θεσσαλονίκη, Πιερία, Καβάλα και Θάσο. Η «προσπάθεια» είχε ξεκινήσει στην «Τρίτη Κοµµουνιστική Διεθνή», το 1921 από τα κοµµουνιστικά κόµµατα των Βαλκανίων –συµπεριλαµβανοµένου του Κ.Κ.Ε. Ο Τίτο σε οµιλία του στα Σκόπια, (11.10.1945), διεκδίκησε τη «Μακεδονία του Αιγαίου». Όµως, τεράστια ευθύνη µη αντίδρασης έχουν και οι µετά το 1944 φιλελεύθερες, και όχι «δεξιές», κυβερνήσεις των Γ. Παπανδρέου, Θ. Σοφούλη, Ν. Πλαστήρα, αλλά και οι επόµενες Αλ. Παπάγου και Κ. Καραµανλή του Α΄. Το έγκληµα είναι συλλογικό. Πράγµατα γνωστά, αλλά σκόπιµα και ενοχικά αποσιωπούµενα. Έτσι ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΛΑΘΟΣ.

Στις µέρες µας ο δωσιλογισµός είναι και πάλι έτοιµος να χτυπήσει. Κι όµως, το 1992 ανακοινώθηκε επισήµως από την Προεδρία της Ελληνικής Δηµοκρατίας η γνωστή θέση, όλων των πολιτικών αρχηγών, πλην του ΚΚΕ φυσικά…, ότι: «δεν θα γίνει δεκτό όνοµα το οποίο θα περιέχει τον όρο ή παράγωγο της λέξης Μακεδονία». Αλλά, κατόπιν τα πράγµατα ανατράπηκαν µε δόλο. Έτσι, σήµερα είναι πολλοί αυτοί οι οποίοι λένε, ότι αποτελεί δήθεν µοναδική… ευκαιρία για την Ελλάδα το να αποδεχτεί όνοµα µε «γεωγραφικό προσδιορισµό». Το λέει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το λέει µε καµάρι η µείζων αντιπολίτευση, Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ κ.λπ., το Ποτάµι και άλλα κόµµατα δεκανίκια του Νεοφιλελευθερισµού, των Μνηµονίων και της Παγκοσµιοποίησης. Το λένε τα µεγάλα κανάλια και οι εφηµερίδες. Δεν το λέει, όµως, η συντριπτική πλειοψηφία του λαού• γύρω στο 80% την εµφανίζει σχετική δηµοσκόπηση. Κι αυτό γιατί η δραστική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν εκβιάζεται. Αντίθετα, οι πολιτικοί ηγέτες και οι «ταγοί» συχνότατα εκβιάζονται από οικονοµικά ή και ηθικά… σκάνδαλα.

Σήµερα, ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης Γ΄, χωρίς εθνική πολιτική ξανά, προβάλλει το βέτο του 2008, στο Βουκουρέστι, ως δήθεν µέγα επίτευγµα, και το κάνει σηµαία της ΝΔ. Δηλαδή, µπορούσε τότε ο κ. Κ. Καραµανλής Β΄ αφού «έδωσε στεγνά» τον «γεωγραφικό προσδιορισµό» να βάλει ταυτόχρονα και τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ; Μα θα ήταν η πολιτική του αυτοκτονία. Γι’ αυτό, µεθοδεύτηκε το ζήτηµα σε φέτες… Πάρτε τώρα τον «γεωγραφικό προσδιορισµό» κι αργότερα σας βάζουµε σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. Έχω ρωτήσει (και) σε πρόσφατη συνέντευξή µου: «τι θα γίνει αν ο γεωγραφικός προσδιορισµός θα είναι «Άνω Μακεδονία», ή «Κάτω», ή «Νέα», ή «Nova»; Αυτό το τελευταίο κουτοπόνηρο το είπε ο κ. Κοτζιάς, προσθέτοντας, ότι δήθεν δεν ενοχλεί το «Novamacedonia», έτσι όλο µαζί στα «ξένα», γιατί τάχα δεν σηµαίνει και τίποτε… ούτε για τους Έλληνες ούτε για τους Κουτόφραγκους. Ναι, ε;…

Το µείζον ζήτηµα του «γεωγραφικού προσδιορισµού», το διαπραγµατεύεται µία «για πρώτη φορά Αριστερή», κυβέρνηση µε λυµένα… τα χέρια από τον κ. Κ. Καραµανλή Β΄. Μία κυβέρνηση η οποία µπορεί και υπογράφει τα πάντα, Μνηµόνια, 3ο-4ο, επιτροπεία χώρας επί 60 χρόνια, και δέσµευση κρατικής περιουσίας επί 97 (ακόµη) χρόνια. Ο καλός ο µύλος όλα τα αλέθει. Μία κυβέρνηση η οποία έχει υποσχεθεί τα πάντα και έχει πει ψέµατα για τα πάντα. Κεντρικό της επιχείρηµα, ότι «οι προηγούµενοι ήταν χειρότεροι» (που ήταν!). Όµως, αυτή η κυβέρνηση των ακραία επιζήµιων Μεταµπολσεβίκων στο εσωτερικό και ταυτόχρονα γλοιωδών υπηρετών του Υπερκαπιταλισµού στο εξωτερικό συνεχίζει ευλαβικά την πολιτική των Νεοφιλελεύθερων, και του δήθεν «δεξιού» προκατόχου της, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, το 2008. Και είναι πάλι έτοιµη να υπογράψει… Τώρα την παράδοση της Μακεδονίας.

Έτσι, Νεοφιλελεύθεροι και Μεταµπολσεβίκοι ταυτίζονται στην προδοσία του ονόµατος Μακεδονία. Το ερώτηµα είναι αν οι Μεταµπολσεβίκοι θα παραµείνουν κοµπλεξικοί διεθνιστές, του πάλαι ποτέ κοµµουνισµού, και θα κλείσουν τη µία και µοναδική Μακεδονία των Ελλήνων στο Νεοφιλελεύθερο δόκανο το οποίο παρέλαβαν έτοιµο; Γιατί το λυσσασµένο όνειρο των Ελλήνων κοµµουνιστών ήταν να κάνουν τη Μακεδονία των Ελλήνων χωριστό κοµµουνιστικό κράτος. ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΟΝΟ… ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ: Ο Ν. Ζαχαριάδης (Γ.Γραµµατέας του HYPERLINK), ήδη από το 1925 ζητούσε τον αποχωρισµό της Μακεδονίας από την Ελλάδα και «σχηµατισµό αυτοτελούς κράτους» («Ριζοσπάστης» 27 Ιανουαρίου 1925). Ο ίδιος απευθυνόµενος στα µέλη του ΚΚΕ («Ριζοσπάστης» 1 Μαρτίου 1931) επανέλαβε την θέση του περί αποχωρισµού της Μακεδονίας και Θράκης από την Ελλάδα: (Έκδοση της Κ.Ε. του ΚΚΕ, «Πέντε χρόνια αγώνες 1931-1936» β’ έκδ. Αθ. 1946 σελ. 24). Η 6η Ολοµέλεια της Κ.Ε. του ΚΚΕ (Ιαν. 1934) καθόρισε την απόσχιση της Μακεδονίας σε συνεργασία µε τους Βουλγάρους, ως «υποχρέωση» του ΚΚΕ: («Πέντε χρόνια αγώνες 1931-1936», σελ. 201, 205, 206, 212). Τα ίδια και στο 5ο Συνέδριον του ΚΚΕ (Μάρτιος 1934): («Πέντε Χρόνια Αγώνες 1931-1936», σελ. 225). Ο Ν. Ζαχαριάδης σε άρθρο του στο περιοδικό «Δηµοκρατικός Στρατός» (τεύχος Δεκ. 1948) εισηγήθηκε τη δηµιουργία ανεξαρτήτου Μακεδονικού κράτους και κατόπιν η 5η Ολοµέλεια της Κ.Ε. του ΚΚΕ (Ιαν. 1949) έκανε οµοφώνα δεκτή την εισήγησή του για την δηµιουργία ανεξάρτητου µακεδονικού κράτους. Αυτά που συµβαίνουν στις µέρες µας θυµίζουν ΑΠΟΛΥΤΑ τις µεθοδευµένες προδοτικές συµφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου, του 1959, για την Κύπρο, στις οποίες συµµετείχαν ο επιεικώς… τραγικός Κ. Καραµανλής ο Α΄ και ο Κύπρου Μακάριος. Αυτοί επέβαλαν ως εγγυήτρια δύναµη την Τουρκία και έστρωσαν τον δρόµο για το τελικό χτύπηµα του προδοτικού πραξικοπήµατος Ιωαννίδη, το 1974.

Πάρα πολλά θα εξαρτηθούν από την µαζική λαϊκή αντίδραση. Από την επανάσταση συνειδήσεων, όπως έχω ξαναγράψει. Ήρεµα, ψύχραιµα, ειρηνικά να συµπαρασταθούµε στα συλλαλητήρια. Θα το µετρήσουν αυτό οι επαγγελµατίες της πολιτικής «καρέκλας». Θα το µετρήσουν και στο ΝΑΤΟ. Με την τεράστια βάση τους στο Κόσοβο και τις άλλες στην Ελλάδα δεν έχουν καµία βιασύνη να εντάξουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ. Αυτό το διαδίδουν Σκοπιανοί πράκτορες και ντόπιοι διεθνιστές δωσίλογοι. Αλλά, κι αν βιάζονται, ας πιέσουν τους Σλάβους και τους Αλβανούς, που πλειοψηφικά απαρτίζουν το κράτος των Σκοπίων, να το ονοµαστούν «Σλαβοαλβανική Δηµοκρατία» στα πρότυπα της παλιάς Τσεχοσλοβακίας η οποία συνένωνε δύο εθνότητες. Ταυτόχρονα, όµως, να γίνει καταγραφή των ελληνικής συνείδησης… κατοίκων. Ορθή και η πρόταση του κ. Ιωάννη Μάζη για: «Κεντρική Βαλκανική Δηµοκρατία». Όπως και το «Βαρντάρτσκα» το οποίο είχαν οι Σκοπιανοί πριν την κλοπή του ονόµατος της µίας και µόνης Μακεδονίας των Ελλήνων. Όλα είναι ανοιχτά. Όλα! Η προδοσία καιροφυλακτεί. Θα είναι καταστροφή µεγαλύτερη από εκείνη του 1922, αν παραδοθεί-προδοθεί το όνοµα της Μακεδονίας σε Σλάβους και Αλβανούς. Ειδικά οι δεύτεροι θα διεκδικούν εκτός από την ανύπαρκτη Τσαµουριά και ολόκληρη τη Μακεδονία. Έτσι, µέχρι τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, τον Ιούλιο, θα βιώσουµε πολλά. Προβοκάτσιες αφηνιασµένων δωσίλογων και τόνους προπαγάνδας από γνωστά δωσιλογικά κανάλια και εφηµερίδες. Τώρα, όµως, είναι η ώρα που ο καθένας θα πρέπει να διαλέξει, µε ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Η διαφορά ανάµεσα στον πατριωτισµό και τον δωσιλογισµό είναι απολύτως ευδιάκριτη. Η µεγάλη µάχη µόλις αρχίζει.

*Ο κ. Ρωµανός είναι συγγραφέας 13 βιβλίων -βασισµένα στην ιστορία και σε ντοκουµέντα

Σχολιάστε

Polls

Ποιόν θα ψηφίζατε για δήμαρχο στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου;

Loading ... Loading ...


 


 

 

 

 

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ