Η πρωτότυπη θεραπεία που βοηθάει στις αϋπνίες - Karfitsa.gr
Υγεία

Η πρωτότυπη θεραπεία που βοηθάει στις αϋπνίες

Η αϋπνία είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα παγκοσμίως, από το οποίο υποφέρουν περίπου το ένα τρίτο των ανδρών και γυναικών.

Όπως λένε οι επιστήμονες, ο ύπνος είναι σημαντικός γιατί με αυτόν απομακρύνεται το ενδεχόμενο της φθοράς των εγκεφαλικών κυττάρων. Σύμφωνα με έρευνες, όσοι κοιμούνται λιγότερο από οκτώ ώρες, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εκδηλώσουν κατάθλιψη.

Η αϋπνία επηρεάζει σημαντικά τη διάθεση, την υγεία, τα επίπεδα ενέργειάς μας, την ποιότητα ζωής μας και ευτυχώς υπάρχουν τρόποι να την καταπολεμήσουμε, σύμφωνα με το bovary.gr.

Οι ειδικοί βρήκαν ένα κόλπο για να βοηθηθεί κάποιος να τον πάρει εύκολα ο ύπνος, χωρίς περίπλοκες μεθόδους.

Αντί να σκεφτόμαστε ότι πρέπει να κοιμηθούμε, επειδή την επόμενη μέρα έχουν να ξυπνήσουμε πολύ πρωί, πρέπει να σκεφτόμαστε το αντίθετο. Ότι δηλαδή πρέπει να μείνουμε ξύπνιοι.

Ονομάζεται paradoxical intention, δηλαδή παράδοξη πρόθεση. Είναι κατά μία έννοια αντίστροφη ψυχολογία. Ουσιαστικά είναι να πεις στον εαυτό σου το αντίθετο από αυτό που θέλεις και τελικά θα κάνεις ουσιαστικά αυτό που πραγματικά θέλεις να γίνει.

Πιέζοντας τον εαυτό σου να μείνει ξύπνιος, θα αποκοιμηθείς μέσα σε πολύ λίγο χρόνο. Μπορεί να ακούγεται κάπως παράδοξο, αλλά λειτουργεί.

Η παράδοξη πρόθεση δεν αντιτίθεται στην αγχωτική διαδικασία, αλλά την καθοδηγεί προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ