Η στρατηγική και τα «όπλα» Μητσοτάκη για τη μεγάλη στροφή - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

Η στρατηγική και τα «όπλα» Μητσοτάκη για τη μεγάλη στροφή

Εξωτερική πολιτική και καθημερινότητα του πολίτη είναι το δίπτυχο της στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως διαφάνηκε τις τελευταίες μέρες.

Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός πήγε αυθημερόν στο Παρίσι -ένα ταξίδι συνολικής διάρκειας 7 ωρών- και την επομένη στις 9 το πρωί ήταν στο Μάτι αποδεικνύει τη φιλοσοφία της διακυβέρνησης που έχει κατά νου.

Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στη στιβαρή εφαρμογή του προγράμματος για το οποίο εξελέγη με στόχο την ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την προώθηση εμπροσθοβαρών μεταρρυθμίσεων τόσο για την ανάκαμψη της χώρας όσο και για τη δημιουργία ενός σύγχρονου επιτελικού αποτελεσματικού κράτους ώστε οι ωφεληθούν οι πολίτες σε όλα τα επίπεδα.

Πρώτο βήμα είναι η κατάθεση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου άμεσα στη Βουλή, το οποίο αναμένεται να δοθεί σήμερα για δημόσια διαβούλευση. Στόχος του νομοσχεδίου είναι η επιτάχυνση της ανάπτυξης με απλοποίηση και επιτάχυνση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων μέσω περιορισμού σταδίων και διοικητικών περιορισμών, ταχύτερη αξιολόγηση των επενδυτικών προτάσεων με outsourcing ενώ θα περιέχονται και διατάξεις για αλλαγή του πτωχευτικού κώδικα.

Η προώθηση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου και κινήσεις που ξεμπλοκάρουν επενδύσεις, όπως η υπογραφή των υπουργικών αποφάσεων για το Ελληνικό που αναμένονται ίσως και εντός της ημέρας αποτελεί για την κυβέρνηση βασικό επιχείρημα στις επαφές με τους θεσμούς αλλά και στις συζητήσεις του πρωθυπουργού με ευρωπαίους ηγέτες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει… πλάνο και θα το ξεδιπλώσει εκεί που πρέπει. Μετά την πρόβα τζενεράλε με τον Μακρόν, ο πρωθυπουργός πάει, όπως γράφτηκε χαρακτηριστικά, για το μεγάλο ματς με την Άνγκελα Μέρκελ.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ