, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η Τουρκία ανεβάζει και πάλι τους τόνους για Αιγαίο και Κύπρο

Ανεβάζει και πάλι τους τόνους η Τουρκία για Αιγαίο, Κύπρο και ανατολική Μεσόγειο.
Σε δήλωσή του, ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ διεμήνυσε ότι δεν θα επιτραπεί οποιαδήποτε ενέργεια σε Κύπρο, Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο που θα φέρει την Τουρκία προ τετελεσμένου και προειδοποίησε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι σε θέση να παρέμβουν για να διασφαλίσουν τα δικαιώματα της Τουρκίας και του ψευδοκράτους.
«Καλό είναι να γνωρίζουν όλοι ότι οι πιθανότητες να υλοποιηθεί ένα σχέδιο στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο χωρίς τη συγκατάθεση της Τουρκίας και της βόρειας Κύπρου είναι μηδενικές. Άπαντες οφείλουν να απέχουν από ενέργειες που θα θέσουν σε κίνδυνο την περιοχή.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, γνωστές ως ΄΄η Βασίλισσα του προφήτη΄΄, θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τις αξιώσεις της χώρας μας στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και στην Ανατολική Μεσόγειο, και να διασφαλίζουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, πάντα σε εναρμόνιση με τις διεθνείς εγγυήσεις και τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με τις συμμαχικές δυνάμεις και αφορούν το νησί της Κύπρου» δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Κανείς δεν πρέπει να το αμφισβητήσει αυτό, όλοι οφείλουν να πράξουν αναλόγως» προσθέτει, σύμφωνα με το skai.gr.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του «υπουργού Εξωτερικών» του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Όζερσαι. Μιλώντας στη τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ», επανέλαβε πως η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι δεν θα επιτρέψουν τη δημιουργία τετελεσμένων στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ανέφερε, μάλιστα, ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν θέλει απλά μερίδιο από το φυσικό αέριο της Κύπρου, αλλά και συμμετοχή στη διαχείριση και εξόρυξή του.
Επίσης, κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι κάνει πολιτική, προσφέροντας βάσεις μία σε Ιταλούς και μία σε Γάλλους, όπως είχε κάνει και στο παρελθόν, αγοράζοντας τους πυραύλους S-300 για να πάρει με το μέρος της τη Ρωσία.
«Τώρα το κάνει με την Αμερική μέσω στρατιωτικής συνεργασίας, προσπαθώντας να φέρει με το μέρος της την Αμερική» τόνισε ο κ. Όζερσαι.

#Tags: Κύπρος

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.