Η υποδιεύθυνση Οικονομικού εγκλήματος της ΕΛΑΣ ερευνά τον Mr. Bitcoin - Karfitsa.gr
Κοινωνία Οικονομία

Η υποδιεύθυνση Οικονομικού εγκλήματος της ΕΛΑΣ ερευνά τον Mr. Bitcoin

Στους αξιωματικούς της υποδιεύθυνσης Οικονομικών Εγκλημάτων αναμένεται να καταθέσει  ο 39χρονος  Alexander Vinnik  μετά την επιστολή που έστειλε  στην  Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης  και στην οποία κάνει λόγο  για ύπαρξη Ελλήνων ανάμεσα στους πελάτες στην πλατφόρμα BTC-e.

Κλιμάκιο της  υπηρεσίας αναμένεται να λάβει κατάθεση  από τον 39χρονο στις 24 Σεπτεμβρίου προκειμένου να αποσαφηνιστούν  τα όσα ισχυρίζεται.

Ο γνωστός ως Mr Bitcoin στην επιστολή το περιεχόμενο της οποίας  έφερε στο φως η karfitsa.gr στις 9 Αυγούστου, ανέφερε μεταξύ άλλων  ότι από τη Χαλκιδική όπου βρίσκονταν πριν συλληφθεί τον Ιούλιο του 2017, εξυπηρετούσε εντολές συγκεκριμένων, πελατών της πλατφόρμας, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονταν και Έλληνες υπήκοοι».

Στην ίδια επιστολή ο 39χρονος περιγράφει με λεπτομέρειες τον τρόπο που γίνονταν οι συναλλαγές και δίνει στοιχεία για τις εταιρείες και τους υπευθύνους με τους οποίους συνεργάζονταν. « Οι συναλλαγές γίνονταν μέσω της εταιρείας πληρωμών Mayzus financial Services Ltd, η οποία δρούσε βάσει σύμβασης με την BTC-e .

«Ως συνεργάτης της BTC e συναντήθηκα  με τους εκπροσώπους της εταιρείας  πληρωμών εξήγησα το σύστημα λειτουργίας της πλατφόρμας και με διαβεβαίωσαν ότι η συνεργασία μαζί τους θα είναι νόμιμη και ότι θα αναλάμβαναν ολόκληρη την οικονομική και νομική κάλυψη. Διατηρούσα επαφή μαζί τους μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δίνοντας τους εντολές σχετικές με ανταλλαγές στο όνομα των πελατών μου. Δεν μου εξέφρασαν πότε αντιρρήσεις σχετικές με την νομιμότητα των συναλλαγών» εξηγεί ο 39χρονος.

Ο Mr Bitcoin ο οποίος με απόφαση του Αρείου Πάγου έχει εκδοθεί στις Η.Π.Α ενώ εκκρεμεί απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για την έκδοση του στη Ρωσία και τη Γαλλία, βρίσκεται στο επίκεντρο ενός πολιτικού θρίλερ μεταξύ τριών χωρών ενώ κατηγορείται για αδικήματα που συνδέονται με το Ίντερνετ και το ξέπλυμα, μέσω πλατφόρμας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων (bitcoin), τεράστιων ποσών μαύρου χρήματος.

Επίσης  έχει καταθέσει αίτημα πολιτικού ασύλου, που σε πρώτο βαθμό απορρίφτηκε, όμως ήδη προσέφυγε σε δευτεροβάθμια επιτροπή η οποία μετά από αναβολή αναμένεται να συνεδριάσει στις 25 Σεπτεμβρίου.

Δέσποινα Κρητικού

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ