Η 21χρονη που «μαγεύει» τα metal συγκροτήματα του Παρισιού - Karfitsa.gr
Slider Πολιτισμός

Η 21χρονη που «μαγεύει» τα metal συγκροτήματα του Παρισιού

Της Έλενας Καραβασίλη

Η Laura – Lee είναι 21 ετών και ζει μόνιμα στο Παρίσι. Η μητέρα της είναι Ελληνίδα και ο σύζυγος της μητέρας της είναι ο γνωστός καλλιτέχνης Henri Konfinoff. Η Laura είναι αυτοδίδακτη και φτιάχνει πίνακες και γλυπτά με υλικά που κατασκευάζει η ίδια. «Τα υλικά που χρησιμοποιώ μπορεί να είναι φυτά, πηλός, αλυσίδες, ξύλο και οτιδήποτε άλλο μπορεί να εμπνευστώ εκείνη τη στιγμή. Τα φτιάχνω όλα με τα χέρια μου και δένω τα υλικά μεταξύ τους είτε με κόλλα είτε πλέκοντάς τα», περιγράφει.

Βρέθηκε για λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συναντήσει έναν αγιογράφο έτσι ώστε να μάθει κάποια «μυστικά» της συγκεκριμένης τεχνικής. Η Laura  έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις του Παρισιού, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα, ασχολείται με τη δημιουργία του σκηνικού γνωστών metal συγκροτημάτων της Γαλλίας. «Η τελευταία μου συνεργασία ήταν με το συγκρότημα Merimach όπου χρησιμοποίησαν το άγαλμά μου σε live τους και σε video clip. Ένα έργο μπορεί να μου πάρει μέχρι και πέντε μήνες για να το ολοκληρώσω, όμως είναι κάτι που με ευχαριστεί και αυτό θέλω να κάνω στη ζωή μου. Ξεκίνησα να ασχολούμαι με αυτό από τα 14 μου. Στην πορεία έκανα και κάποια μαθήματα, ενώ τώρα μαθαίνω και αγιογραφία, προκειμένου να εμπλουτίσω την τεχνική μου», λέει η ίδια χαρακτηριστικά.

Ο Henri Konfinoff προέρχεται από καλλιτεχνική οικογένεια και είναι ένας από τους μόλις δέκα σε ολόκληρο το Παρίσι, που ασχολούνται με τις καλλιτεχνικές παραδοσιακές επιγραφές. Πρόκειται για μία τεχνική που έχει πολύ μεγάλη ζήτηση στο Παρίσι αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και σε περιοχές της Ιαπωνίας και της Αμερικής. Όπως εξήγησε, είναι μία τεχνική που άνθισε κατά τον 15ο – 16ο αιώνα και επανήλθε στο… προσκήνιο τη δεκαετία του ’70. «Είναι μία τεχνική που στην ουσία περνάει από τη μία γενιά στην επόμενη. Για ένα διάστημα, αυτή αντικαταστάθηκε από τυποποιημένα γράμματα και γραμματοσειρές, στη συνέχεια όμως άρχισε να ανθίζει ξανά η τεχνική των ζωγραφισμένων γραμμάτων σε επιγραφές», αναφέρει ο κ. Konfinoff. Μάλιστα, ο κ. Konfinoff εξηγεί πως καθότι έχει μεγάλη ζήτηση πλέον η τεχνική αυτή και ελκύει το ενδιαφέρον νέων καλλιτεχνών, άνοιξε τη δική του σχολή/ εργαστήριο, προκειμένου να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του στη νέα γενιά.

Σχολιάστε

Polls

Ποιον θα ψηφίζατε για δήμαρχο στον δήμο Δέλτα;

Loading ... Loading ...

 

 


 

 

 

 

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ